Životní styl

153 54 5567
Články 1061 - 1080 / 1339

Lázeňský speciál časopisu TIM

Zvláštní číslo věnované lázním si přečtěte online

Turistický informační magazín TIM vydal v říjnu mimořádné číslo věnované lázním a lázeňství. Naleznete zde téměř kompletní přehled lázní včetně těch malých a méně známých, k tomu vždy odkazy na webové stránky, telefony a další kontakty.

Lázeňský speciál časopisu TIM

Vyzkoušeli jsme relaxační masáž teplými zrny entady.

V kosmetickém salonu Yves Rocher na Václavském náměstí jsem měla možnost vyzkoušet hlubokou relaxaci díky masáži teplými zrny entady. Entada je liánovitá rostlina rostoucí v tropických pralesech Afriky, Asie a Austrálie, jejíž dutá, velmi tvrdá semena o průměru 4 – 6 cm jsou ukryta v obrovských luscích. O těchto semenech se říká, že přináší štěstí a dlouhověkost.

Vyzkoušeli jsme relaxační masáž teplými zrny entady.

Naučte se vařit od Michelinské hvězdy

Rozhovor s Alessandrem Gavagnou

Michelinská hvězda je nejprestižnějším oceněním kuchařského umění na světě. Jejím držitelem je i Alessandro Gavagna, šéfkuchař italské restaurace Al Cacciatore della Subida. Galavečeře, kterou připraví 5. 11. v hotelu Horal, je již vyprodaná. Stále jsou ale k dispozici volné vstupenky na kuchařské show, při nichž A. Gavagna v neděli 6. 11. v 10.30 a 13 hodin v hotelu Horal předvede své umění a uvaří vybrané pokrmy přímo před zraky návštěvníků.

Naučte se vařit od Michelinské hvězdy

Nový webový portál o česko-rakouském lyžování na Lipně

Nový portál Lipno-Sternstein-Hochficht.cz pozitivně a objektivně propaguje zimní turistickou nabídku přeshraniční lyžařské oblasti Lipno – Sternstein – Hochficht na Šumavě. Zároveň prezentuje turistickou destinaci Lipensko jako unikátní místo v České Republice, kde si turisté mohou užít bez dlouhého cestování kvalitní česko-rakouské lyžování v moderních skiareálech Lipno – Sternstein - Hochficht.

Nový webový portál o česko-rakouském lyžování na Lipně

Víkendový wellness za hranicemi

Navštívili jsme Bad Leonfelden

Dnes se vydáme za hranice, do rakouského Bad Leonfeldenu, kde se dá strávit příjemný wellness víkend bez hranic. Vyzkoušeli jsme pro vás služby dvou čtyřhvězdičkových hotelů umístěných v krásné krajině a poskytujících wellness služby. Vydali jsme se do výborné restaurace a na rozhlednu, ochutnali místní speciality, obdivovali skvělý saunový svět. Doporučíme vám pobyt v tomto městečku a ukážeme, jak má vypadat ten pravý wellness.

Víkendový wellness za hranicemi

Svátek saunování přinesl skvělou relaxaci

Včera se uskutečnil druhý ročník Saunové noci v rámci Dne saunování. Jednotliví pořadatelé přinesli návštěvníkům zajímavé zážitkové saunování, relaxační chvíle při svíčkách, nové saunové ceremoniály, diskuse na téma rodinné saunování, sauna jako prevence či saunování dětí. V aquapalace Praha se ve 22:02 hodin najednou saunovalo v některé z prohříváren 178 návštěvníků.

Ředitel Aquapalace Praha ing. Radek Steinhaizel předává ceny hostům večera

Den saunování proběhne po celé České republice i na Slovensku

Již v sobotu 22. 10. se uskuteční DEN SAUNOVÁNÍ. Druhý ročník má za cíl podpořit zdravý životní styl a správné saunování. Letos jsme se zaměřili na saunování rodin a dětí. V rámci akce proběhne také zážitkové noční saunování - SAUNOVÁ NOC s pokusem o překonání rekordu „Nejvíce saunujících se lidí na jednom místě“. Den saunování se uskuteční v Praze, Čestlicích, Liberci, Branné v Jeseníkách, na Frymburku, ve Velkých Karlovicích, Ostravě, Přerově, Olešné, Příbrami a také ve slovenských Patincích

Wellness Horal, sauna

Závěr sezony na Masarykově okruhu? Den otevřené dráhy!

Automotodrom Brno otevírá dráhu. Na závěr sezony se po ní mohou projet všichni řidiči

Umíte řídit? Kde jsou limity vašeho auta? A víte, jak se cítí automobilový závodník? To vše si můžete ověřit a vyzkoušet 28. října přímo na závodní dráze Masarykova okruhu. Během dne otevřených dveří budou moci na závodní trať, na které bojují o body nejlepší motocyklisté na světě i česká automobilová elita, vyjet řidiči i s civilními vozy.

Závěr sezony na Masarykově okruhu? Den otevřené dráhy!

264 cvičení na velkém míči

zásobník posilovacích a protahovacích cviků pro každého

Po velkém úspěchu první knihy o cvičení na velkém míči autorka vybrala a uspořádala 264 cviků vhodných pro posilování problémových partií a protahování zkrácených svalů. Jednotlivé cviky jsou uspořádány podle zatěžovaných partií těla a vytvářejí tak velmi přehledný a dobře využitelný zásobník pro všechny, kdo chtějí cvičit doma, ale také pro instruktorky fitness, trenéry a rehabilitační pracovníky.

264 cvičení na velkém míči

Lodní deník aneb jak prožít skutečný relax na dovolené.

Jakou máte představu o wellness dovolené? Nabízí se nespočet wellness hotelů, zájezdů sportovních i vysloveně relaxačních. My jsme si již podruhé vyzkoušeli plavbu podél chorvatských břehů. Zátoky u ostrůvků pro báječné koupání, historická městečka, národní parky. Každý den jiný zážitek. Takže vám přinášíme malou reportáž z naší týdenní cesty.

Lodní deník aneb jak prožít skutečný relax na dovolené.

Škola vaření v hotelu Savannah**** deluxe

Jak si poctivě, zdravě, rychle a chutně uvařit doma i během týdne, a třeba s dětmi za zády - to má za cíl ukázat série kurzů vaření pod vedením slovenské šéfkuchařské hvězdy Marka Karaky, který nyní působí v hotelu Savannah. První z kurzů proběhne již v listopadu a škola vaření bude pokračovat v měsíčních intervalech až do března, pokaždé s jiným tématem.

Škola vaření v hotelu Savannah**** deluxe

Saunujte se s dětmi, budou méně nemocné

První dětskou saunu v České republice najdete v Aquapalace Praha

Pravidelné saunování školních i předškolních dětí přináší snížení počtu prostonaných dnů na polovinu, zkrácení doby onemocnění horních cest dýchacích na jednu třetinu i výskyt případných komplikací. Prokázán a vysvětlen byl také příznivý vliv na léčbu astmatu. Zahraniční odborníci to již v praxi vyzkoušeli. Česká republika zatím stále v saunování dětí zaostává.

Saunujte se s dětmi, budou méně nemocné

Perly Šumavy

Pokud nevíte, kde se ubytovat při návštěvě Šumavy, přinášíme vám novinku v podobě perel. Perly Šumavy - to je totiž název pro síť ubytovacích zařízení v těch nejatraktivnějších místech. Najdete zde doslova ubytování pro každého. Od luxusních hotelů s neopakovatelnou atmosférou, přes moderní apartmány nebo stylové penziony pro milovníky romantiky.

Perly Šumavy

Střední Zadunají - dosud utajený lázeňský ráj

Maďarsko je takový malý středoevropský Island... Stejně jako v téhle vzdálené severské zemi tu s nadsázkou platí, že kde kopnete do země, tam vytryskne horký nebo léčivý pramen. Maďaři jsou si svého jedinečného přírodního bohatství dobře vědomi a založili na něm celý svůj turistický ruch.

Papa - kupele, Maďarsko lázně

Setkání přátel saunování nejmenších dětí

V MŠ Mozaika v Jihlavě se sešla třicítka příznivců saunování dětí. Nejvíce účastníků bylo z mateřských škol, kde se pravidelné saunování praktikuje nebo připravuje. Setkání se zúčastnil člověk nejpovolanější, nestor saunování MUDr. Antonín Mikolášek a také představenstvo Asociace bazénů a saun, která akci spolupořádala. Naše redakce nemohla chybět. V závěru příjemného odpoledne jsme se seznámili i se zdejší saunou a dalšími prostory určenými pro pravidelné saunování předškoláčků.

Setkání přátel saunování nejmenších dětí

Svátky hudby v Praze

Milé zastavení v uspěchané době, prostor pro relaxaci v krásných prostorách, vybraní umělci hudebního nebe - to vše nabízí koncertní cyklus Svátky hudby. Také my z wellness novin se řadíme ke spokojeným návštěvníkům a každoročně je pro nás několik večerů v roce tím správným svátkem hudby. Tedy přidejte se a spolu s námi přijměte pozvání na další krásná hudební zastavení.

Svátky hudby v Praze

Křišťálové wellness

Harmony Club Hotel

Další z našich letních redakčních cest vedla do Špindlerova Mlýna, Hotelu Harmony. Nedávno zde vyrostl saunový svět. Výtečný design netradičně využívá křišťálového skla a lesklého stříbrného kovu v kombinaci s příjemným osvětlením. Dobře vyladěné funkce prohříváren podtrhují celkový dojem z naprosto luxusního pětihvězdičkového wellness, kde je dostatek prostoru, dobrá škála možností prohřátí i výborné relaxační zóny. Takové wellness potěší fanouška, laika i odborníka a budou se sem rádi vracet.

Křišťálové wellness

Mezinárodní konference o saunování dětí

Odborná Asociace bazénů a saun České republiky ABAS ČR pořádá pod záštitou Mezinárodní saunařské asociace ISS ve Finsku a dalších organizací Mezinárodní konferenci o saunování dětí. Akce se koná jako doprovodný program 7. ročníku veletrhu WELLNESS BALNEA 2011 v sobotu 1. října 2011 od 11 hodin v Hotelu Expo v areálu Výstaviště Praha.

MŠ Pastelka - saunování dětí

Česko se hýbe - iniciativa, která má rozpohybovat národ

V Česku vzniká nová nezávislá iniciativa, která má přispět k ozdravění populace. Česko se hýbe chce lidem všech věkových skupin (od dětí až po seniory) připomenout, jak je důležitý pravidelný a přiměřený pohyb pro zdraví, duševní a fyzickou pohodu, jak pomáhá zvládat každodenní zátěž a stres a že může prodloužit aktivní a plnohodnotný život.

Česko se hýbe - iniciativa, která má rozpohybovat národ

Devils Extreme Race - Otevřené mistrovství Evropy v extrémním kajakingu.

Mezinárodní závod v disciplínách slalom, sprint, kajak-cross a team race.

Víkend 26. - 28. sprna 2011, Vltava, přímo pod přehradou Lipno. Campsite a Race start v obci Loučovice. Sjezd rozbouřených peřejí vysokého stupně obtížnosti pod hrází lipenské přehrady patří na konci srpna k tradičním výzvám pro české vodáky. Jednou v roce teče v tomto nádherném koutu Jižních Čech několik dní voda v jinak prázdném korytě a tak zde mají své závody slalomáři, sjezdaři, raftaři a freestylisté, vedle kterých se do peřejí vydávají stovky pádlerů na raftech, kajacích a singlech.

Devils Extreme Race - Otevřené mistrovství Evropy v extrémním kajakingu.
153 54 5567
Články 1061 - 1080 / 1339

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka