Životní styl

152 53 5467
Články 1041 - 1060 / 1339

V Alkazaru vzniká unikátní lezecký park

Kromě cyklostezek, skate parku, in-line dráhy mají obyvatelé i návštěvníci Berouna k dispozici další sportovní atrakci - Lezecký park Alkazar. Koncem roku jej ve stejnojmenném lomu na levém břehu Berounky vybudoval Český horolezecký svaz. A to na městském pozemku, který radnice investorovi zapůjčila.

V Alkazaru vzniká unikátní lezecký park

2. pokus o překonání rekordu v počtu návštěvníků sauny za 1 den

Kutná Hora, TJ SPARTA

Dosavadní rekord 95 saunujících se návštěvníků se pokusí překonat v sauně TJ Sparta v Kutné Hoře. Samozřejmě se jedná o celkový počet návštěvníků, kteří se přijdou saunovat tuto sobotu. Speciální saunový den osvěží také řada saunových ceremoniálů jako je solný, jogurtový nebo medový s esencí oriental, divoká višeň nebo kosodřevina. Máte-li rádi saunová překvapení, přijďte na zajímavý svátek saunování v Kutné Hoře!

2. pokus o překonání rekordu v počtu návštěvníků sauny za 1 den

Sudová sauna: nevšední saunování v přírodě

Saunování v přírodě u nás stále není příliš rozšířeno. V severských zemích potkáte sauny téměř u každého jezera. I v rakouských hotelech často dostává prostor venkovní wellness oáza. Pokud umístíme saunu do venkovního prostoru, saunování získá zcela novou dimenzi. Možnost osvěžení na čerstvém vzduchu, spojení saunování s přírodou, využití přírodních zdrojů — vody z potoka, sněhu nebo relaxace pod větvemi vysokých stromů — to jsou neopakovatelné zážitky, jež si získají srdce všech návštěvníků.

Sudová sauna: nevšední saunování v přírodě

Pravda o sauně

Finové milují saunování. Na pět miliónů obyvatel mají v zemi dva milióny saun. Teoreticky se tedy mohou potit všichni v jeden okamžik. Humorný dokument nám přiblíží, jak takový původní potní rituál se vším všudy vlastně vypadal a jak jej proměňuje nový životní styl. Finský dokument jsme mohli sledovat koncem ledna na ČT2.

Pravda o sauně

Nový rekord v přenocování českých turistů v Rakousku

V roce 2011 dosáhla rakouská ubytovací zařízení nového rekordu v pobytu hostů z České republiky s celkovým výsledkem 2.078.000 přenocování.Česká republika se tak stala sedmým nejdůležitějším trhem pro rakouskou turistickou branži. O Rakousku a zejména o wellness hotelech a wellness zážitcích této země rádi píšeme. Přece jen wellness zde je na špičkové úrovni. V nejbližší době představíme opět nějaké zajímavé wellness hotely na stránkách WellnessNoviny.cz

Nový rekord v přenocování českých turistů v Rakousku

Saunový ráj v Holicích

Užili jsme si relaxaci a saunování v novém saunovém světě

Čtyři měsíce po otevření jsme navštívili relaxační centrum - Saunový ráj ve východočeských Holicích. S citem vytvořené relaxační centrum láká na komplexní wellness a spa služby. Saunový ráj nabízí čtyři prohřívárny - klasickou finskou saunu, příjemnou bio saunu, solnou páru, aroma římské lázně a dále kneippovu stezku, vířivý bazének na koupele nohou, whirpool. Nechybí frigidarium pro ochlazení a samozřejmostí je i relaxace. Podívejte se spolu s námi do Saunového ráje, který voní novotou.

Saunový ráj v Holicích

Kurz léčení - Shamballa 1024

Shamballa je vysokovibrační energie pomáhající k uzdravení vašeho těla, mysli a duše tak, abyste zase našli vitalitu, klid a harmonii. Své problémy můžete přehlížet nebo je můžete začít řešit. Toto rozhodnutí je pouze na vás. Léčením pomocí Shambally se začínáte uzdravovat na všech úrovních. Dostáváte do rukou mocný nástroj, který vám umožní převzít plnou zodpovědnost za svůj život.

Kurz léčení - Shamballa 1024

Nové skialpinistické trasy na Špičáku

Konečně napadl sníh a na své si přijdou i milovníci skialpinismu. Zdoláváte-li i vy rádi zasněžené kopce bez použití lanovky a vleku a milujete-li sjezd po neupravených svazích, vyrazte na šumavský Špičák. Připraveno je pro vás 7 nových skialpinistických tras.

Nové skialpinistické trasy na Špičáku

Vodní zábava a soutěž o nejlepšího aquaturistu

Vodní zábava je jedním z nejrozšířenějších volnočasových aktivit nejen u nás, ale i ve světě.O oblíbenosti tohoto druhu zábavy svědčí i čísla návštěvnosti v jednotlivých aqvaparcích, krytých bazénech. Například Aquapalace Praha Čestlice navštívilo v roce 2010 cca 800 000 , Vodní Svět Kolín 290 000,Aquapark Olomouc 210 000, Bospor Bohumín 175 000 lidí.

Copa Copana Athens Greece

Seriál o zdravém i zajímavém saunování

na vlnách Českého Rozhlasu

Tým projektu AquaInfo.cz realizovaného za podpory MMR ve spolupráci s portálem WellnessNoviny.cz připravil další ze seriálů v médiích věnujících se problematice wellness aktivit. Tentokrát jsme si povídali o saunování. Spolu s moderátory pořadu ČRO2 Pavlem Kudrnou a Jiřím Kokmotosem promluvil Radek Steinhaizl, ředitel Aquapalace Praha, Jan Hejma, prezident České asociace wellness, Pavel Hofrichter vydavatel WellnessNoviny.cz a Vladimír Hron, tvář Aquamánie. Poslechněte si jednotlivé rozhovory.

Seriál o zdravém i zajímavém saunování

Sudové sauny

Ten správný venkovní wellness

Sauna v zahradě. Představte si saunovou zahradu. Venkovní wellness káď s čerstvou horskou vodou, venkovní sauna s možností ochlazení na čerstvém vzduchu. Relaxační lehátka na zeleňoučké trávě.Správné zdravé saunování míří do přírody a my vám přinášíme koncept saunování v přírodě. Představte si noc, hvězdy a vy se vyhříváte v teploučké vodě ohřívané kamny. Sedíte v dřevěné kádi a pozorujete okolní louky, pasoucí se krávy nebo vrcholky hor.

Sudové sauny

Běhejte s námi aneb ženská výzva startuje potřetí

Hledáte motivaci pro běhání, milé dámy? Nejen vylepšit kondičku, ztratit nějaký ten faldík a najít nové kamarádky… Pojďte s námi za Women´s Challenge. Právě startuje třetí ročník projektu Prague International Marathonu, pořadatele nejvýznamnějších běžeckých závodů v zemi. Jen pro vás!

Běhejte s námi aneb ženská výzva startuje potřetí

Mistrovství v saunových ceremoniálech z pohledu návštěvníka

V sobotu 3.prosince se uskutečnilo v Aquapalace Praha Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. Do soutěže se nakonec zapojilo pouze šest soutěžících, kteří předvedli zajímavé ceremoniály. U takové akce jsme opravdu nemohli chybět a tak se dva zástupci redakce zúčastnili potícího se maratónu po půl hodině po sobě jdoucích ceremoniálů. Byli jsme na všech. Pořadatel akce pan Jiří Kouba nám na konci saunování vyjádřil svou velkou spokojenost s průběhem akce. A jaký byl tedy průběh této akce?

Mistrovství v saunových ceremoniálech z pohledu návštěvníka

Ceremoniály v českých saunách

Saunové ceremoniály najdete nejen ve světě, nejčastěji v německých a rakouských wellness provozech a saunových světech, ale také na řadě míst v ČR. Vydejte se s námi vyzkoušet medový saunový ceremoniál, rituál s hrou na tibetské mísy, solný peeling nebo saunový ceremoniál s překvapením. Navštivte sauny, kde vám nabídnou trochu jiný zážitek, kde si saunování opravdu užijete. Poléváním kamenů se zvyšuje vlhkost v prostoru sauny a horký vzduch nad kamny saunér rozhání ručníkem po sauně.

Sauna v aquaparku Olomouc

Harkány Thermal Spa

Relaxace v maďarských lázních Harkány Thermal SPA. Leží na jihu Maďarska u chorvatských hranic. Velmi oblíbené lázně i mezi našimi návštěvníky. Proto jsme lázně navštívili, abychom Vás seznámili se zkušenostmi z procedur, služeb i gastronomie.

Harkány Thermal Spa

Působení speciálních procedur v sauně

Naše redakce píše o saunových ceremoniálech poměrně často. Tento nový prvek v saunových areálech získal za tři roky v českých zemích značnou oblibu. Rozhodně první v ČR byl saunový svět v Aquapalace, kde saunové ceremoniály získaly své stálé místo. Již před tím jsme však jezdili do Rakouska nebo Německa a dováželi si přes hranice exotické zážitky ze saunování například s medem. To v takovém THERME LAA u hranic, kde zní čeština snad více než němčina mají s ceremoniály velké zkušenosti.

Působení speciálních procedur v sauně

Saunování dětí s aroma masáží

Společnost Tepvos provozuje aquapark v Ústí nad Orlicí. Vedle aquaparku je sauna, v níž dávají prostor dětem a v nabídce mají kurz saunování dětí s aromamasáží. Již přes rok je tak v nabídce desetihodinový kurz, který probíhá každé pondělí dopoledne. Spojení saunování a masáží je skutečně pro děti velkým zážitkem a dětem tyto aktivity velmi prospívají. Podívejme se tedy na nabídku saunování s dětmi.

Saunování dětí s aroma masáží

Objevovali jsme Fidži

Wellness můžete objevit i na dalekých cestách. Spolupracovník redakce František Hájek z CK Natur Travel se vydal na Fidži. Při svém zájezdu navštívil nejen pláže a bazény, ale také hotely a zajímavá místa. Vydejte se spolu s námi na dalekou cestu...

Objevovali jsme Fidži

Mistrovství v saunových ceremoniálech

Saunové ceremoniály se pěkně zabydlují i v českých saunách a wellness zařízeních. Svou kolébku však mají v Německu a Rakousku. V rakouském Grazu se také letos pořádalo již třetí mistrovství světa v saunových ceremoniálech. Přinášíme Vám videa z průběhu letošního ročníku a také z akce v roce 2010. Podívejte se na skutečně nápadité provedení ceremoniálů a přečtěte si o zajímavém průběhu tohoto mistrovství. V prosinci se podobné mistrovství v saunových ceremoniálech uskuteční i v ČR.

Mistrovství v saunových ceremoniálech

Nový saunový svět otevřen v Ostravě

V úterý 1.11. se otevřel návštěvníkům nový saunový svět na Krytém bazénu Ostrava - Poruba. Rekonstrukce trvala 4 měsíce, byla technicky, technologicky a finančně velmi náročná. Krytý bazén Ostrava-Poruba byl postaven v roce 1986 a prostory sauny byly původní, je to už celých 25 let :-)

Nový saunový svět otevřen v Ostravě
152 53 5467
Články 1041 - 1060 / 1339

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka