Téma

19 10 1113
Články 181 - 200 / 255

Léčivá relaxace ve venkovských lázních Bad Birnbach

Kousek za hranicemi republiky, v jižním Bavorsku, leží malebné venkovské lázně Bad Birnbach. Pověst venkovských lázní si vysloužily tím, že i přes usilovný stavební rozvoj několika posledních let zůstala nejvyšším bodem malého městečka kostelní věž. Toužíte-li tak po poklidném prostředí s veškerým komfortem, Bad Birnbach je to pravé pro vás! Redaktoři portálu WellnessNoviny.cz Bad Birnbach vyzkoušeli a lze ho jen doporučit.

Léčivá relaxace ve venkovských lázních Bad Birnbach

SAUNAFEST 2014 - známe nejlepší saunéry roku!

Během minulého víkendu 14. - 16. března 2014 proběhla největší saunová událost roku v ČR – SAUNAFEST 2014. Dvě soutěže v saunových ceremoniálech a zážitkovém saunování přilákaly kromě účastníků z 12 zemí i nečekané množství návštěvníků z řad veřejnosti a odborníků ze světa wellness. Připraven byl bohatý doprovodný program i neformální výměna zkušeností.

SAUNAFEST 2014 - známe nejlepší saunéry roku!

Blíží se veletrh FOR GARDEN 2014

Patříte také k nadšeným pěstitelům zahrad, kteří se rádi pouští do kreativních úprav nebo Vás zahradničení zkrátka baví, neměli byste si nechat jít veletrh FOR GARDEN 2014, který je společně se souběžnými veletrhy vrcholem jarní části veletržní sezóny.

Blíží se veletrh FOR GARDEN 2014

Soutěž líčení – přihlaste se!

v sobotu 31. května 2014 od 10.00 hodin ve Velkém sále Kaiserštejnského paláce  v Praze, Malostranské náměstí 37/23 – 2.patro. Soutěž líčení je jediným vstupem pro finále soutěže líčení "Českou mistrovskou soutěž" na veletrhu WORLD OF BEAUTY & SPA v Praze na podzim 2014, z něhož vítěz postupuje na Mezinárodní mistrovství do Düsseldorfu v Německu a dalších zemí.

Soutěž líčení – přihlaste se!

Týden sportu zdarma otevře Pražanům desítky sportovišť

Zabruslit si na hlavním stadionu hokejové Sparty, zahrát si squash, zacvičit ve fitness či vylézt horolezeckou stěnu. Nabídka volně otevřených sportovišť v rámci tradičního projektu Týden sportu zdarma je opět široká. Pražané si budou moci v týdnu od 25. do 31. prosince zdarma zasportovat v desítkách sportovišť po celém hlavním městě.

Týden sportu zdarma otevře Pražanům desítky sportovišť

FISAF.cz vychovává trenéry

Český svaz aerobiku, fitnessu a tance je znám veřejnosti spíše jako organizace spojená se závodním aerobikem, mistrovstvími republiky, Evropy a světa. Není to ale rozhodně jeho jediná a prioritní funkce. Stejně důležitou úlohu hraje FISAF.cz na poli vzdělávání sportovních instruktorů. Disponuje totiž propracovaným několikastupňovým vzdělávacím systémem, který na náš pracovní trh dodává zkušené a kvalifikované „učitele sportu“.

FISAF.cz vychovává trenéry

Celostátní týden saunování začne na Kolštejně mezinárodní soutěží v saunových ceremoniálech Sauna Herbal Cup

Od pátku 28. listopadu do neděle 1. prosince 2013 proběhne první akce v rámci týdne saunování v ČR v Relax centru Kolštejn. Na mezinárodní akci pro veřejnost se sjede sedmnáct saunérů z osmi evropských zemí.

Celostátní týden saunování začne na Kolštejně mezinárodní soutěží v saunových ceremoniálech Sauna Herbal Cup

Saunový statek starý 200 let slouží jako saunový svět

Navštívili jsme Saunahof, Bad Füssing

Bad Füssing, bavorské lázně a nevětší lázně Evropy mají i skvělou saunovou specialitu. V romantickém prostředí 200 let starého statku je umístěn Saunahof - saunový svět s množstvím saunových prohříváren, relaxačních místností a odpočíváren. Vyzkoušeli jsme si celodenní pobyt v Saunahofu a obdivovali klid, pohodu a nerušeně relaxovali, třeba uprostřed saunového dvora, v teplém relaxačním bazénu. Saunové centrum ve starém statku je opravdu úžasným místem, oázou, kterou můžeme jen doporučit.

Saunový statek starý 200 let slouží jako saunový svět

Jaroslav Pallas ve finále mistrovství světa v saunových ceremoniálech

SAUNA WM - mistrovství světa proběhlo v Bad Hofgastein v Rakousku

Český tým se zúčastnil již podruhé oficiálního mistrovství světa v saunových ceremoniálech. Saunová událost SAUNA WM 2013 proběhla ve svém pátém ročníku v krásném prostředí Bad Hofgasteinu v Rakousku. V prostorné sauně Cascadia, lázní Alpentherme, se uskutečnilo 58 soutěžních vystoupení - saunových show. Náš Jaroslav Pallas postoupil do finále světového mistrovství a zde obsadil pěkné, osmé místo za saunový ceremoniál v indiánském stylu.

Jaroslav Pallas ve finále mistrovství světa v saunových ceremoniálech

Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.

Oficiální mistrovství světa v saunových ceremoniálech SAUNA WM se uskuteční od 25. října v rakouském Bad Hofgastein. Saunéři a saunoví animátoři z 21 zemí zde ve vrcholné soutěži změří svůj um v poskytování saunových rituálů, ceremoniálů, které jsou v zahraničí známé pod pojmem AUFGUSS. ČR bude reprezentovat Jaroslav Pallas z Cedrus Spa a Lukáš Poluk ze saunového světa Saunia. Oba byli nejlepší v rámci oficiálního mistrovství ČR - SaunaFest, které se jako kvalifikace na MS uskutečnilo na jaře.

Čeští saunéři jedou na mistrovství světa v saunových ceremoniálech.

Sauna Herbal Cup

Mistrovství v saunových esencích a ingrediencích se uskuteční v Relax centru Kolštejn

Zveme vás na saunovou událost podzimu - mezinárodní setkání v rámci cyklu SaunaFest na cestách. V Relax centru Kolštejn se uskuteční soutěž zaměřená na domácí saunové esence a ingredience, bylinky a další produkty pro zážitkové saunování. Nejlepší saunéři z ČR již dnes chystají speciální peelingy, medy, soli a esence. Pro návštěvníky vedle soutěžních ceremoniálů bude připraven bohatý program ve Vitálním světě i mimo něj.

Sauna Herbal Cup

Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach

pohoda, relaxace, wellness, atmosféra

Dokonalé uvolnění, zdravý odpočinek a regenerace sil v krásném prostředí. To čeká na návštěvníky v lázních Bad Griesbach. Měli jsme možnost vyzkoušet lázně, sauny i skvělý hammam. V lázních je k dispozici 13 bazénů s léčivou termální vodou o teplotě od 18°C – 37°C na celkové ploše 1.600 m². V okolí bazénů mají hosté dostatek ploch pro relaxaci na přírodních terasách. Ubytování doporučujeme ve velmi příjemném hotelu Drei Quellen Therme.

Navštívili jsme termální lázně Bad Griesbach

Aqualand Moravia otevřen

Aqualand Moravia, moderní zábavní aquapark, situovaný na severním okraji nádrže Nové Mlýny poblíž Pasohlávek, otvírá své brány prvním návštěvníkům. Redakce WellnessNoviny.cz nechyběla na slavnostním otevření a máme pro vás řadu novinek, informací a fotografií. V Aqualandu Moravia se můžete těšit na řadu adrenalinových tobogánů, skluzavek, atrakcí pro děti každého věku. 3000m2 vodní plochy ve 12 bazénech doplňuje samostatné Forum Romanum Wellness.

Aqualand Moravia otevřen

Svěží slevy ve Fresh edici vířivek Caretta

Fresh je zbrusu nová edice nejlepších vířivek Gemino, Infinité a Tempesta českého výrobce vířivek, společnosti CARETTA Spa Technologies. Jarní edice Fresh je obohacená o další výbavu a zajímavé akční ceny. Dvojitá termoizolace nebo optimalizované masáže či křišťálová voda s ozonátorem O3Gen - to jsou jen některé výhody limitované edice Fresh!

Svěží slevy ve Fresh edici vířivek Caretta

Rozhovor s Martinou Končalovou, autorkou metody MFK

Že i do konferenčního sálu se dá vnést spousta života a lidskosti, vás přesvědčí Martina Končalová, autorka metody MFK. Přijďte se jí sami ptát na vše, co vás zajímá, na druhé mezinárodní fyzioterapeutické konferenci MFK, která letos nese podtitul „Pacienti a terapeuti, společné příběhy“ a proběhne 9. června 2013 v KD Mlejn. Prozatím snad zodpovíme některé vaše otázky v následujícím rozhovoru.

Rozhovor s Martinou Končalovou, autorkou metody MFK

Jak jsme skočili do ledového jezera ve Finsku

Saunování ve Finsku - další díl zážitků z cest

Na naší redakční cestě po Finsku jsme se vydali i do typické veřejné sauny na břehu jezera. Tato sauna je smíšená pro muže a ženy a jak je ve Finsku zvykem, saunuje se zde v plavkách (ve veřejných smíšených saunách to tak je). Kaupinojan sauna je hned vedle jezera Näsijärvi a opravdu skvělý zážitek je v mrazu se ponořit do ledové vody jezera. Rampouchy, led, sníh, jezero a my.

Jak jsme skočili do ledového jezera ve Finsku

Pohár za saunové ceremoniály putuje do Nizozemska

Vicemistrem na SaunaFestu se stal Jarda Pallas z CEDRUS SPA

Mezinárodní mistrovství v saunových ceremoniálech SaunaFest 2013 představilo o víkendu 15.-17.2. celkem 18 soutěžících z 5 zemí. Mezi světovou špičku v saunových ceremoniálech se probojoval i náš Jarda Pallas a obsadil skvělé 2. místo, hned za světovým lídrem Fabianem van Dijkem. Návštěvníci měli na výběr z 38 soutěžních ceremoniálů. Připraven byl i bohatý doprovodný program – hitparáda saunových esencí, beauty procedury v parní lázni nebo metličkování v ruské banji.

SaunaFest 2013 mistrovství v saunových ceremoniálech

Navštívili jsme nejstarší veřejnou saunu ve Finsku

Rajaportin sauna - úžasný zážitek

Při naší redakční cestě po Finsku jsme nemohli vynechat také tradiční finskou veřejnou saunu. Vybrali jsme si nejstarší veřejnou saunu ve Finsku. Nachází se v Tampere a jmenuje se Rajaportin sauna. Sauna je rozdělena na část pro muže a část pro ženy a nabízí skvělý zážitek.

Navštívili jsme nejstarší veřejnou saunu ve Finsku

Finsko na vlastní kůži.

Sedíme v sauně. Je to finská sauna a to tentokrát nejen názvem, ale i místem. Ano, jsme v kolébce saunování - Finsku. Navštívili jsme zde sauny veřejné i soukromé. Ve Finsku je 5 miliónů obyvatel, 2,5 miliónu aut a 2 milióny saun. Saunování je zde běžnou součástí života a finové chodí do sauny pravidelně minimálně jednou týdně. Sauna je nejen očistou fyzickou, ale i duchovní, událost je to velmi společenská.

Finsko na vlastní kůži.

Diagnostika a zdravý životní styl

Odborná konference ČAW 8.-9.11.2012

Zajímavé přednášky, nové kontakty, prohlídky zařízení, vyzkoušení procedur, sport, diskuse, výměna zkušeností, představení novinek a trendů. To vše je odborné konference na níž byste neměli chybět. Podzimní čas přináší téma diagnostiky, tolik důležité ve světě fitness & wellness. Konferenci pořádá Česká asociace wellness (ČAW) ve spolupráci s Asociací pracovníků v regeneraci (APR). Mediální partner je portál WellnessNoviny.cz

Diagnostika a zdravý životní styl
19 10 1113
Články 181 - 200 / 255

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka