Téma

18 9 1013
Články 161 - 180 / 254

Odborná konference ABAS ČR ve Františkových Lázních

Asociace bazénů a saun České republiky – ABAS ČR Pořádá ve spolupráci se společnosti Lázně Františkovy Lázně a.s., u příležitosti 222 let lázeňství ve Františkových lázních a 10. výročí otevření Aquafóra Františkovy lázně odbornou konferenci na téma: Využití lázeňských zařízení v provozech aquaparků a bazénů, trendy v balneo a wellness provozech, minerální prameny, historie lázeňství.

Odborná konference ABAS ČR ve Františkových Lázních

Soutěž líčení Unie kosmetiček 2015

na téma Dame de Fleur se bude konat v sobotu 30. května 2015 od 10.00 hodin v nádherných prostorách ve Velkém sále Kaiserštejnského paláce v Praze, Malostranské náměstí 37/23. Soutěž líčení je jediným vstupem pro  finále soutěže líčení "Českou mistrovskou soutěž" na veletrhu World of Beauty & Spa v Praze na podzim 2015, z něhož vítěz postupuje na Mezinárodní mistrovství do Düsseldorfu v Německu a dalších zemí.

Soutěž líčení Unie kosmetiček 2015

Mistrovství Evropy v saunových ceremoniálech přichází.

Nejlepší saunoví animátoři - saunéři Evropy se setkají od 8. do 10. května v luxusním pětihvězdičkovém resortu, Hotelu QUELLENHOF v Itálii, v jižním Tyrolsku. Vrcholnou soutěž organizují saunoví specialisté Patrik Holzknecht a Andreas Kofler (trojnásobný italský mistr a mistr světa 2010).

Mistrovství Evropy v saunových ceremoniálech přichází.

Rozhovor s Jiřím Žákovským

Seznamte se s mistrem ČR v saunových ceremoniálech

V největší městské sauně, Saunii Praha, jsme vyzpovídali Jiřího Žákovského, mistra ČR v saunových ceremoniálech. Jirka předvedl tři mistrovské ceremoniály, jeden klidný, relaxační, druhý hodně horký a třetí byla saunová show o mužích a ženách, která se shledala s velkým úspěchem u návštěvníků a sklidila opravdu ohromný potlesk. Lidem se tedy saunové ceremoniály líbí.

Vzhůru na draka!

Saunové rituály v Českých Budějovicích lákají znovu na nevšední zážitky

11. dubna 2015

Saunové divadlo s mistrovskými ceremoniály bude hostit sauna na Plaveckém stadionu v Českých Budějovicích již potřetí. Zážitkové saunování si zde našlo již řadu příznivců a pro všechny je připraven nový program, který navazuje na nedávné mistrovství ČR v saunových ceremoniálech - SaunaFest. Zážitkové saunování z cyklu SaunaFest na cestách se v Českých Budějovicích uskuteční v sobotu 11. dubna 2015 odpoledne.

SaunaDay v Českých Budějovicích

Vařte (a zhubněte) podle ročních období

Vařit ze surovin, které jsou k dispozici v dané období, má hned několik výhod. „Je to zdravější, protože jsou čerstvé. Je to levnější, protože je jejich čas a jsou všude kolem. Nejpodstatnější je však to, že je to přirozené," říká ajurvédský lékař Kukku Ramesh z léčebného hotelu Larimar v rakouském Stegersbachu, který se zaměřuje na vaření podle ročních období. 

Vařte (a zhubněte) podle ročních období

Známe nejlepší saunové animátory SaunaFestu 2015

V neděli 15. února 2015 skončil již třetí ročník SaunaFestu, mezinárodní soutěžní přehlídky saunových ceremoniálů a zážitkového saunování.

Vítězem oficiálního Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech se stal Jiří Žákovský ze Saunie Praha. Na druhé příčce byl Jaroslav Pallas a třetí Ondřej Sochůrek. V mezinárodní soutěži Grand Prix máme poprvé českého vítěze a to Jaroslava Pallase, který zvítězil těsně před Dawidem Wasowiczem z Polska a Tiborem Zsebedics z Rakouska.

Renato Cazzolato

Velký seznam pravidel správné jarní detoxikace

Hubnout bez vyčištěného těla i hlavy nejde! Jaro je ideální čas pro očistu. Konečně máme více energie a tedy chuti do změn. Připravili jsme pro vás seznam vyzkoušených a praktických tipů, jak detoxikovat své tělo i mysl.

Hotel Larimar

Mezinárodní přehlídka saunových ceremoniálů přivítá 40 soutěžících

Třetí ročník SaunaFestu již nyní překonává rekordy. Třídenní svátek všech fanoušků zážitkového saunování přivítá soutěžící ze 13 zemí a proběhne kolem 60 saunových ceremoniálů.

Jedná se o jedinečnou událost, nenechte si ji ujít!

Nejoblíbenějším sportem Čechů je fitness!

Prokázala to anketa Sport roku 2014

Češi se nejčastěji věnují individuálním sportům – fitness, jízdě na kole a běhání. V celkovém součtu všech dotázaných zvítězilo fitness s téměř 3% náskokem před cyklistikou a běháním. Fitness jako nejoblíbenější sport uvedla více než polovina dotázaných žen (51,1%). Mezi prvními pěti aktivitami je pak doplnilo plavání a chůze. U mužů vyhrála cyklistika (35,6%), následovaná běháním a fitness.

Nejoblíbenějším sportem Čechů je fitness!

To musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanou

Saunoví mistři z celé Evropy se sejdou v únoru v ČR

V půlce února se na Pardubicku sejdou milovníci saunování a saunéři z různých koutů světa, aby předvedli své umění v saunových ceremoniálech. Na akci budou k vidění saunové ceremoniály z dílny více než 30 saunérů.

To musíte zažít - SaunaFest láká na skvělou podívanou

11 rad pro štíhlý nový rok

aneb jak po Vánocích rychle zhubnout

Chovat se o Vánocích jako asketa dokáže jen málokdo. A ostatně byla by to škoda. Obzvlášť, když víme, jak se dát zase rychle do formy!

Zdroj fota imagio.cz

Předvánoční saunování v Českých Budějovicích

Vánoční shon je pro většinu z nás vyčerpávající. Jednou z možností, jak se zbavit stresu a načerpat nové síly na poslední dny tohoto roku, je návštěva sauny. Ve čtvrtek 18. prosince vás zveme na plavecký stadion v Českých Budějovicích, kde vám svou show předvedou mistři saunéři.

Předvánoční saunování v Českých Budějovicích

SaunaFest na cestách tento víkend v Pardubicích

Rtuť na teploměru v posledních dnech již nestoupá moc vysoko, a proto jedním z nejlepších míst, kde se zahřát, jsou právě sauny. Pokud se rozhodnete některou navštívit, tuto sobotu jsou Pardubice jasnou volbou – právě tam se totiž stěhuje SaunaFest na cestách.

SaunaFest na cestách tento víkend v Pardubicích

Dětem chybí svaly!

Špatně se stravují, prokázal průzkum

Mladí sportovci, a české děti obecně, nemají ve stravě dostatek kvalitních bílkovin, což u nich způsobuje drastický pokles svalové hmoty a brzkou únavu! Prokázal to unikátní pilotní projekt Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.CZ, v němž bylo 73 vrcholovým závodníkům od 11 do 16 let měřeno tělesné složení a testována kondice metodou elektrické bioimpedance.

Dětem chybí svaly!

Svět aerobiku zná mistry světa

O prvenství se podělili Australané. Češky zazářily v kategoriích junior a kadet!

V pražském Top hotelu proběhl třetí den světového šampionátu v aerobiku a fitness týmech FISAF International World Fitness & HIP HOP UNITE Championships 2014. Zcela zaplněný sál zaplavila bouřlivá atmosféra příznivců tohoto sportu. Mistryní světa v nejsledovanější kategorii dospělých žen se stala zaslouženě Australanka Allira Bull. Hned v závěsu na druhém místě se umístila mistryně ČR Tamara Jiříková a bronz vybojovala Kristýna Zahradníčková.

Mistrině světa Allira Bull, Australia

Odborníci tvrdí: Raná specializace při cvičení dětem škodí!

Může zapříčinit odpor ke sportu a také u dětí hrozí syndrom vyhoření

Tenis, gymnastika, atletika, fotbal, golf… Děti dnes mají velký výběr sportů, kterým se mohou věnovat, a to už ve velice raném věku. Trenéři i rodiče od nich pak ale často vyžadují maximální výkony, a tak se u nich radost ze sportu mnohdy vytratí. Odborníci navíc varují, že brzká specializace při cvičení může negativně ovlivnit psychický i fyzický vývoj dětí!

Odborníci tvrdí: Raná specializace při cvičení dětem škodí!

Nový bakalářský program „Výživové poradenství a sportovní diagnostika“

Vysoká škola tělesné výchovy a sportu Palestra otevřela nový bakalářský program „Výživové poradenství a sportovní diagnostika“

Nový bakalářský program „Výživové poradenství a sportovní diagnostika“

Za zábavou i wellness do Bavorska

Wellness balíčky Bayern Parku

Vyzkoušejte osvěžující spojení wellness a zábavy. Dolnobavorský ráj volného času - Bayern Park má pro návštěvníky připravené jedinečné balíčky spojující návštěvu zábavního parku a wellness center. Ideální příležitost navštívit spolu s parkem nedaleké wellness světy Bad Füssing, Therme-Erding nebo Bad Griesbach.

Za zábavou i wellness do Bavorska

Léčivá relaxace ve venkovských lázních Bad Birnbach

Kousek za hranicemi republiky, v jižním Bavorsku, leží malebné venkovské lázně Bad Birnbach. Pověst venkovských lázní si vysloužily tím, že i přes usilovný stavební rozvoj několika posledních let zůstala nejvyšším bodem malého městečka kostelní věž. Toužíte-li tak po poklidném prostředí s veškerým komfortem, Bad Birnbach je to pravé pro vás! Redaktoři portálu WellnessNoviny.cz Bad Birnbach vyzkoušeli a lze ho jen doporučit.

Léčivá relaxace ve venkovských lázních Bad Birnbach
18 9 1013
Články 161 - 180 / 254

Naše další projekty



Partneři

Další články

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka