Wellness odpoledne v Cedrus Spa

V neděli 20. května se uskutečnilo již desáté WELLNESS ODPOLEDNE České asociace wellness. Tentokrát jsme navštívili nový saunový svět Cedrus Spa, v resortu pod Kunětickou horou. 25 účastníků akce se seznámilo s novými trendy v saunování, připraveny byly speciální saunové ceremoniály a úžasné ingredience jako je třeba med s bílou rašelinou. Nechyběl sport v podobě využití in-line dráhy nebo golfu. Večerní posezení u výběru z hroznů šedé Rulandy jen podtrhlo již tak úspěšnou akci.

Česká asociace wellness pro své členy, ale i další zájemce pravidelně pořádá několik typů akcí. Wellness odpoledne je připraveno vždy na nějakém zajímavém místě, ukazuje novinky nebo trendy v oboru a současně poskytuje prostor pro setkání členů asociace, výměnu zkušeností a networking.Již po desáté jsme se setkali i s příznivci portálu WellnessNoviny.cz. Pro toto malé jubileum byl vybrán opravdu pěkný wellness resort. V golfovém areálu je pěkné hřiště pro hráče golfu, ale my jsme spíše využili 4 km dlouhou in-line dráhu. Všichni se však těšili na prohlídku saunového světa Cedrus Spa.

Cedrus Spa jsme představili v našem článku zde: http://www.wellnessnoviny.cz/clanek/novy-saunovy-svet-cedrus-spa-kuneticka-hora/

Prohlídka Cedrus Spa

Zahájení akce se ujal Pavel Hofrichter (člen představenstva ČAW a vydavatel WellnessNoviny.cz) a Jan Hejma (prezident ČAW). Po krátkém posezení v prostoru restaurace jsme se vydali na prohlídku Cedrus Spa. Postupně jsme prohlédli tři privátní SPA s velmi nápaditě řešenými prohřívárnami a vlastně celým zařízením. Privátní Spa je vhodné jak pro romantické chvíle ve dvou, tak třeba pro netradiční jednání. Tento prostor jistě využijí i skupinky přátel pro malé oslavy atp. V největším privátním Spa je k dispozici také velká vířivka, prostorná sauna s okny i parní lázeň pro procedury Rassoul.

Centrální veřejné Cedrus Spa nás přivítalo recepcí, prošli jsme šatny a věnovali se výkladu našeho průvodce pana Radovana Štíchy. Saunový svět je do detailu promyšlený, sauny jsou velmi příjemné, je nabízena relaxace i dostatečné ochlazení. Například venkovní ochlazovací bazén je prostorný, příjemný a přitom je kryt střechou proti nepřízni počasí. Účastníkům se líbily jednotlivé prohřívárny. Centrální finská sauna pro ceremoniály s kamny uprostřed a možností automatických polevů je vybavena i ventilátorem, půvabná bio sauna nabízí nízké patro pro pobyt nejmenších návštěvníků Cedrus Spa, bylinková inhalace je s otáčecím vědrem v popředí a parní lázeň má i velké prohřívané mramorové plato na dokonalou relaxaci v leže.

Návštěvníci se dozvěděli i řadu informací z provozu saunového světa. Hodně se diskutovalo o provozu, efektivitě, personálu, jak udělat saunu a saunování atraktivnější pro návštěvníky. Prohlídka končila v sauna-baru, kde jsme měli možnost objevit i speciální ingredience, právě zde používané. Třeba cukrový peeling si získal během krátké doby velkou popularitu právě u saunujících žen.

Účastníci dostali kreslené pravidla pro saunování, které vznikají pod hlavičkou Saunaci.cz a kreslí je pan Roman Bureš.

Následovala možnost vyzkoušet si saunování v Cedrus Spa.

Ivoš Žurek, provozovatel portálů Naturista.cz a Saunaci.cz připravil pro účastníky speciální saunový ceremoniál se slivovicí. Dalším ceremoniálem, již v podání místního mistra saunéra, byl ceremoniál s mentolovou himalájskou solí. Příjemné chlazení pokožky i při ostrém ceremoniálu bylo pro většinu hostů zcela novým zážitkem. Sérii několika ceremoniálů končil ceremoniál relaxační s tibetskou mísou. Co se týká vonných esencí úspěch sklidil např. červený pomeranč, jako svěží, příjemná vůně.

Pro hosty byl připraven již zmíněný med s bílou rašelinou na malém talířku a přímo v prohřívárně došlo i na aplikaci na pokožku celého těla. Příznivé účinky v kombinaci s příjemným pocitem a k tomu: detoxikace, vyhlazení kůže, která se stává jemnou a vláčnou. To jsou benefity nevšedního zážitkového saunování.

Večer jsme poseděli, ochutnali místní speciality a dali si i kapku výborného vínka. Někteří účastníci se ubytovali v luxusních pokojích za výhodnou cenu (děkujeme managementu hotelu) a v pondělí pokračovali sportovním programem.

 

Chcete se stát členy České asociace wellness? Chcete být zváni na další obdobné akce? Kontaktujte nás! Email: predstavenstvo@spa-wellness.cz

Wellness odpoledne v Cedrus SpaWellness odpoledne v Cedrus SpaWellness odpoledne v Cedrus SpaWellness odpoledne v Cedrus SpaWellness odpoledne v Cedrus SpaWellness odpoledne v Cedrus SpaWellness odpoledne v Cedrus SpaWellness odpoledne v Cedrus SpaWellness odpoledne v Cedrus Spa

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka