Nový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická hora

Saunový počin roku.

Prohlédli jsme si, obdivovali a vyzkoušeli nový saunový svět Cedrus Spa, jehož hlavním motivem je návrat k samotným kořenům saunování. Měli jsme příležitost zažít saunové ceremoniály, které jsou opravdu jedinečné. Saunový svět má vnitřní i venkovní část s ochlazovacím bazénem, vše v luxusním provedení, v kterém se spojuje masivní cedr a přírodní kámen. Cedrus Spa nabízí také velmi dobře vybavené privátní sauny. V okolí kromě golfu můžete využít tenisové kurty nebo 4 km inline dráhy.

Resort Kunětická hora nabízí pohodlné ubytování a chutnou kuchyni. Pojďme si společně užít saunovou pohodu do Cedrus Spa.

Na Kunětickou horu není z Prahy daleko. 1,5 hodiny, z větší části po dálnici na Hradec, příjemně uteklo a již jsme stáli před golfovým resortem. Musím přiznat, že jsem očekával nějaké menší spáčko, ale již vstup do Cesdrus Spa začal bořit očekávání a představy. Široká chodba k recepci, vůně, usměvavý personál. To vše naladí a nadchne. Šatny s příjemným osvětlením, vysoušeči vlasů a zrcadly v dřevěných masivních rámech střídá hygienické zázemí a pak už jen krok a jsme v saunovém světě. První co zaujme, je prostor - žádné uzoučké, klikaté uličky, působící stísněným dojmem, ale velkorysý prostor, který přesto působí útulně, protože je velmi dobře designově vyřešen. Jistě k tomu přispívá všude přítomný luxusní cedr se svou klasickou barvou. Oceňujeme také světla, barvy, vůně... To vše směřuje k navození dokonalé pohody.

Otevírací doba od dubna je nyní pouze dva dny v týdnu (čtvrtek a neděle), prosím sledujte web provozovatele.

Aromatická finská sauna je největší saunový prostor v Cedrus Spa. Odpoledne zde v pravidelných intervalech probíhají automatické nálevy aromatické esence na rozžhavené lávové kameny. Vůně poté prostoupí celou saunu a příznivě působí na dýchací soustavu i psychiku. Nakonec se roztočí větrák důmyslně ukrytý v dřevěné konstrukci nad kamny a za světelného doprovodu rozhání horký vzduch po celé sauně. Automatický systém se vypne až k večeru, kdy začínají klasické saunové ceremoniály prováděné vyškolenou obsluhou. Saunový ceremoniál je poměrně čertsvou novinkou v našich saunách, přesto ale už má svá mistrovská provedení. My jsme v Cedrus Spa prožili jedny z nejlepších ceremoniálů vůbec. A to včetně srovnání s Aufgussy v německých a rakouských saunách. Prostě naprostá spokojenost. Návštěvníci mohou zažít meditační ceremoniál, solný peeling přímo ve finské sauně se speciální solí s eukalyptovou esencí, klasický ceremoniál s ledovou tříští a výborně natrénované parní nárazy. Vyzkoušeli jsme i rituál, při němž se rozdává med s bílou rašelinou. Ta se velmi dobře se aplikuje na tělo, má téměř zázračné účinky. Medový ceremoniál je mezi návštvěníky velmi oblíbený i zde, v Cedrus Spa. Všechny produkty využívané při saunování jsou velmi kvalitní, dovážené z Finska. Na kvalitní službě si v Cedrus Spa skutečně zakládají. Mistr ceremoniálů je současně i golfový trenér a jeho ceremoniály hodnotíme tou nejlepší známkou.

Ochlazování v Cedrus Spa je řešeno buď různými sprchami a gejzíry, studeným mrholením nebo zavěšenými polévacími vědry. Po spláchnutí potu a prvním ochlazení přijde vhod venkovní ochlazovací bazén. Je prostorný, s dobrým přístupem a v prostoru, který je ještě pod střechou, ale již venku. Takže chráněný prostor proti nepřízni počasí. Zde jsou umístěny i lehátka pro relaxaci. Z ledové studny se roznáší led bez ostrých hran a s ideální teplotou -0,5°C. Vědro s ledem je připraveno také u bazénu, takže po opuštění bazénu je možné provést ještě ledový peeling. Každý detail je zde řešen tak, aby hosté byli spokojeni.  Takže nás ani nepřekvapil tác s nakrájeným ovocem, který do prostoru saun přinesla obsluha.

Prohříváren skýtá Cedrus spa několik. Soft sauna přináší nastavitelné programy, kdy v jednom prostoru lze zažít tropické lázně nebo vlhké bylinné lázně. Soft sauna je díky nižším teplotám a vyšší vlhkosti vhodná pro ty, kterým klasická sauna a její varianty z jakýchkoliv důvodů nevyhovují. Pobyt v sauně byl vysloveně příjemný i díky originální exklusivní esenci kombinující med a tymián. Herbal bath patří mezi keramické suché prohřívárny, které využívají sálavé teplo v kombinaci s léčivými esencemi bylin. Komora je vyhřátá zhruba na 50°C při nízké vlhkosti vzduchu kolem 35%. Na výparníku jsou umístěny bylinky a ty se pravidelně polévají vodou, aby se aroma plně rozvinulo do horkých par. Herbal bath má podobu keramikou obložené komory, po jejímž obvodu jsou umístěny vyhřívané lavice. Poprvé zde jsme však viděli pěknou kombinaci keramických lavic s dřevěným cedrovým stropem. Trámy absorbují vůni bylin, stejně jako dřevěné sudy na víno a kořalku. Tato kombinace nám přijde výtečná. Aroma parní lázeň má v Cedrus Spa velkou výhodu a tou je velký vyhřívaný prostor pro relaxaci v leže. Tedy nejen keramické lavice pro posezení, ale v páře si můžete poležet na vyhřívaném keramickém lůžku.

Do saunového světa patří také procedura Kneippův chodník. Ve dvou bazéncích se dnem pokrytým oblázky je umístěna teplá (kolem 40°C) a studená (12°C) voda. Host se nejprve prochází v bazénku s teplou vodou a chodidla si důkladně prohřeje. Poté několik vteřin přešlapuje v bazénku se studenou vodou a celý cyklus několikrát opakuje. Kneippův chodník je v Cedrus Spa i velmi pěkně osvětlen a přispívá k dobré atmosféře.

Ve venkovním prostoru, který se ještě upravuje a po dokončení nabídne venkovní relaxaci, bude od podzimu k dispozici také další prohřívárna s prostorem na specifické saunové ceremoniály. Ruská baňa bude specialitkou Cedrus Spa a nabídne ceremoniály s metličkami. Dubové, březové, olšové a další metličky již v historii patřily k pravidelné hygieně zejména severských národů. Mají blahodárné účinky a speciální Ruská baňa tento nevšední zážitek přinese v plné kvalitě i do ČR. Otevření Ruské bani se plánuje na podzim 2012 a my se moc těšíme třeba na posezení u kamen, ve kterých se bude tradičně topit dřevem. Velmi se nám líbilo zpracování, resp. kombinace cedrového dřeva a černého štípaného kamene. Venkovní zahrada se nyní zatravňuje a upravuje, nabídne i nové vzrostlé stromy - nebude samozřejmě chybět ani cedr. Bude to pěkné místo pro relaxaci a načerpání potřebných sil. Další plány jsou zajímavé, prostoru je hodně, takže přejme provozovateli mnoho návštěvníků a další postupné nápadité rozšiřování Cedrus Spa.

Relaxovat hosté mohou i ve vnitřních prostorách. Temná odpočívárna skýtá klidovou relaxační zónu s lůžky. kde se opravdu pěkně odpočívá. Relaxace k saunování patří, proto jsme rádi, že i zde na dobrý odpočinek mysleli. Na výběr je zde několik pěkných zákoutí. Každé místo má svoji atmosféru, klid a prostor. Jdeme se občerstvit. Prostor baru navazuje na zónu recepce, tedy je zde jasná zastupitelnost personálu. Potěšilo nás, že zde nabízejí velké džbány s vodou s citrusy za rozumnou cenu, aby byl zachován při saunování tolik důležitý pitný režim. Samozřejmostí je i nabídka čajů a dalších nápojů.

Mimo saunový svět jsou k dispozici také tři privátní wellness zóny. Největší privátní SPA je možné využít až pro deset osob, je zde i prostorná keramická vířivka, samozřejmostí je pěkná finská sauna a parní lázeň, aroma sprcha, prostor pro relaxaci a venkovní terasa s dřevěnou ochlazovací kádí. Nejmenší privátní prostor pro 2 osoby, je vybaven vario saunou, vířivkou a aroma sprchou. Další je pro 2-4 osoby s finskou saunou, solnou parní lázní, vířivkou a aroma sprchou. Moderní vybavení, skvělý nápaditý design, výborná obsluha. To jsou velké benefity privátních prostorů, které lze objednat v čase dle přání klienta.

Zajímala nás i cena za saunový svět. Pro dospělou osobu je vstupné časově omezené 240,- Kč, časově neomezené 420,- Kč. Děti do 8 let jsou zdarma a do 15 let za 100,- Kč. Právě probíhá akce 2 za cenu 1 a tak můžete mít neomezený vstup do saunového světa za 210,- Kč. V ceně je zapůjčení prostěradla. S Cedrus Spa kartou je vstupné ještě levnější. Privátní SPA na tři hodiny můžete mít za cenu 2.400 Kč.

Tvůrcem a autorem dispozičního řešení Cedrus Spa je Radovan Štícha, zkušený tvůrce řady wellness areálů, saun a vitálních světů (www.basin.cz). Zkušenosti soustředil v Cedrus Spa a vzniklo řešení, které má hlavu a patu (zejména bar u recepce, venkovní ochlazovna pod střechou, prostorné sauny, parní kabina s lůžkem, prostě kompletní logika). Radovan Štícha nám byl i průvodcem při naší návštěvě a je autorem koncepce provozu, proškolil personál, sám navrhl nové ceremoniály, vytvořil koncepci nevšedního saunování s eukalyptovou solí, růžovým cukrem, finskými medy v kombinaci s rašelinou, mátovou čokoládou atd.  Jsme nadšeni profesionalitou, ať už se jedná o architekturu, použité materiály nebo originální saunové esence a přípravky, které mají v ČR premiéru a kvalitou převyšují vše, co jsme dosud měli možnost zažít a vyzkoušet.

Multifunkční areál Golf Resort Kunětická Hora naleznete zhruba na polovině cesty mezi krajskými městy Hradec Králové a Pardubice. Můžete se zde i ubytovat, využít restauraci, sportoviště (tenisové hřiště, 4 kilometrová inline dráha), konferenční prostory, sportovní kliniku s fyzioterapeuty a kosmetický salon. Okolí je vhodné třeba na cykloturistiku, můžete navštívit Hrad Kunětická hora, muzeum perníku - Perníkovou chaloupku nebo letecké muzeum. Koupání si užijete i v přírodních vodních plochách.

Cedrus Spa výborně! Ano, jsme velmi spokojeni s novým saunovým světem Cedrus Spa. Prostě jednoznačně doporučujeme všem našim čtenářům a budeme se těšit i na ohlasy a zkušenosti. Pište nám do diskuse i na Facebook. Pokud patříte mezi saunové nadšence (jako jsme my), pak Cedrus Spa opravdu musíte zažít! Zde je vidět, že vedle kvalitního provedení saun, je také nutností odborné rozběhnutí a řešení provozu, včetně používání těch správných ingrediencí.


Nejvíce se nám líbilo:

- saunové cerenoniály - skvělé provedení

- kvalitní vonné esence a doplňky jako je třeba med s bílou rašelinou nebo speciální sůl

- luxusní provedení saunového světa, v cedru

- příznivé ceny, příjemný personál

- promyšlený prostor, smysl pro detail, orientace na pohodu návštěvníka

 

Kontakty:

Golf Resort Kunětická Hora, Dříteč 155
GPS: 50.1113892, 15.8197219

Nový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická horaNový saunový svět CEDRUS SPA Kunětická hora

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka