Saunové ceremoniály ve Wellness Infinit Maximus

Infinit, to je umění relaxace. A nejen to, v síti wellness centrer Infinit se nově rozjíždí také zážitkové saunování. Zeptali jsme se provozní manažerky Moniky Foretové na novinky zejména v centru u brněnské přehrady. I když je léto a horké dny, saunování se svým vlivem na podporu imunity a vylepšení termoregulace má své příznivce, kteří saunu navštěvují pravidelně. A pro všechny ostatní jsou v brněnském Infinitu zcela nové relaxační bazény a venkovní wellness oáza.

  • V jednom vašem saunovém centru jste rozjeli zážitkové saunování a s ním i saunové ceremoniály.  Kdy a kde je vaši zákazníci mohou zažít?
    • Wellness Infinit Maximus je prozatím jediným z wellness center sítě Infinit, kde si saunování můžete zpestřit saunovými ceremoniály. Sauna mistři si pro návštěvníky wellness připravují každý všední den šest a o víkendu dvanáct saunových rituálů. Saunové ceremoniály probíhají v největší sauně venkovního saunového světa – v Saunovém dómu a jsou pro návštěvníky saunového světa zcela zdarma.
  • Jaké saunové ceremoniály máte v nabídce?
    • Jak každý sauna mistr, tak i každý saunový rituál je něčím jedinečný. Můžete proto zažít od klidných relaxačních ceremoniálů, přes svižné taneční až po intenzivní saunové rituály. Saunový ceremoniál je vždy laděn do určitého tématu, které doprovází příjemná vůně a hudba. Můžete se tedy například vydat do vesmíru, do dávných dob řeckých bájí a mýtů nebo si vychutnat saunový ceremoniál v rytmu tanga s našimi saunovými mistryněmi.
  • Jaký je zájem veřejnosti?
    • Ten, kdo jednou vyzkouší saunový ceremoniál, bezpochyby při další návštěvě opět do Saunového dómu na rituál zavítá. Do této ceremoniální sauny se vleze najednou až 60 lidí a je běžnou rutinou, že kapacita této sauny je naplněna.
  • Dá se říci, že jsou v něčem odlišné, speciální nebo výjimečné?
    • Saunové rituály v Infinit Maximus jsou specifické tím, že každý saunový mistr má ve svém repertoáru až několik desítek různých ceremoniálů, a proto i pravidelní návštěvníci wellness centra objevují při každé návštěvě něco nového. Témata ceremoniálů nejsou plánována dopředu, ale vyvíjejí se v závislosti na počasí, náladě sauna mistrů a aktuálním dění. Ceremoniální sauna byla stavěna s ohledem na saunové ceremoniály a je tak vybavena moderním osvětlením, kvalitním ozvučením a samotné rozvržení sauny je koncipováno tak, aby výkon saunových mistrů ještě více vynikl.
  • Máte nějaké plány do budoucna se zážitkovým saunováním ve vašich saunových centrech?
    • V budoucnu bychom rádi potěšili i zákazníky dalších našich saunových center saunovými ceremoniály. V současné chvíli připravujeme saunové rituály pro děti ve wellness centru Infinit Lesná, které spustíme začátkem září. Dětské suanování bude probíhat v pohádkovém duchu za snížené teploty a pod dohledem zkušeného sauna mistra.
  • Jak připravujete saunéry pro tuto náročnou práci?
    • Saunoví mistři pravidelně prochází školením, kde prohlubují své znalosti v aromaterapii a používání přírodních esencí při saunování. Neustále se také zdokonalují v technikách rozhánění vzduchu, používání nových pomůcek jako jsou prapory, vějíře apod. Nedílnou součástí přípravy saunéra je znalost první pomoci, nejdůležitějších zásad Infinitu a saunovací etikety.
  • Jaké používáte esence a ingredience?
    • V této oblasti necháváme sauna mistrům takříkajíc volnou ruku. Každý sauna mistr si při plánování svých ceremoniálů zvolí i druh esence, soli či peelingového medu.
  • Máte v nabídce také nějaké netradiční saunové akce?
    • Každý měsíc pořádáme v našem Wellness centru saunovou noc, na kterou si saunoví mistři připravují speciální saunové show. Celá saunová noc je laděna do určitého tématu - ať už výzdobou, občerstvením či saunovými rituály. Za sebou máme například Čarodějnickou saunovou noc, na které návštěvníci zažili strašidelné saunové show či Cestovatelskou saunovou noc, při které jsme prozkoumali všechny kouty světa.
  • Budete se účastnit i mistrovských soutěží se svým týmem?
    • Tuto možnost určitě nezavrhujeme, pokud se některý ze saunových mistrů bude chtít zúčastnit, bude mít naši plnou podporu. V každém z našich sauna mistrů vidíme velký potenciál a šanci získat ocenění i na mistrovských soutěžích.
  • Jak působíte na návštěvníky ve věci zdravého a správného saunování?
    • Výchova veřejnosti ke správnému saunování je jedním z našich hlavních cílů. Saunoví mistři propagují správnost saunování nejen při saunových rituálech, ale i mimo ně, kdy zastávají funkci kvalitáře a udržují kvalitu podniku. Pro nezkušené saunéry máme na recepcích k dispozici saunovací knihy, kde se mohou dozvědět nejdůležitější zásady a tipy pro kvalitní saunování.
  • Jaké trendy v saunování pociťujete? Po čem je největší poptávka?
    • Již delší dobu jsme pociťovali touhu zákazníků spojit saunování s relaxací v termálních bazénech, a proto jsme ke stávajícímu vnitřnímu bazénu a whirlpoolu přidali venkovní termální bazén a venkovní slaný whirlpool. Zákazníci toužící najít oázu klidu v rušném velkoměstě zajisté uvítají propojení wellness centra s přírodou, což je v naší republice zatím stále výjimkou.
  • Vaše centrum na Brněnské přehradě jistě patří k nejmodernějším a nejkrásnějším saunovým areálům v ČR, kde jste čerpali inspiraci?
    • Ve Wellness Infinit Maximus jsme se snažili vymýšlet si vše sami. Napomohla nám k tomu sama příroda - wellness se nachází v údolí, ve kterém nám přišlo přirozené vytvořit potok s jezírkem a ve stráni zakopané sauny. Vždy, když nějaký nápad zavedeme, netušíme, zda se uchytí a čekáme na reakci zákazníků. Navzájem se pak od sebe učí jednotlivé pobočky.
Více o Wellness Infinit Maximus se dozvíte zde.
Saunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit MaximusSaunové ceremoniály ve Wellness Infinit Maximus

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka