Saunování v ČR se posunulo zase o kousek dál

Nedávno se u nás otevřela nová venkovní část Wellness Infinit v rámci Resortu Maximus. Tento saunový svět se svou koncepcí a provedením vyrovná těm zahraničním. Malebnou venkovní vesničku se saunovými domky, jezerem a potůčky najdete kousek od brněnské přehrady. Odpočinek formou spojení přírody a moderního wellness tak najdete přímo na dosah velkému městu. Sám jsem si vyzkoušel, že ani z Prahy nevážíte cestu zbytečně a tento zážitek ze saunování vám za to skutečně stojí.

Venku najdete hned šest nevšedních a originálních saun. Mně osobně se asi nejvíce líbila sauna na jezeře nebo Alchymistův sklep. Sauna na jezeře láká především pro tichou relaxaci na kraji lesa, na směs lesních esencí a panoramatický výhled na jezero a potažmo celý saunový svět. Neméně zajímavá je i sauna nazvaná Alchymistův sklep, která v sobě skrývá zakopanou prohřívárnu s parním nárazem. Místnost vyhřátá na 60 až 90 °C v sobě skrývá moderní technologii dvojího tepla, neboť využívá saunových i krbových kamen. Každý den si zde navíc budete moci využít jiné esence od saunového alchymisty. Skvělá je i netradiční výzdoba připomínající alchymistickou laboratoř.

Moje prohlídka saunového světa pokračovala v Bylinné chýši, kde jsem na sebe nechal působit bylinné esence. Ty se pravidelně v místnosti obměňují a díky různým účinkům jednotlivých bylin působí blahodárně na tělo i duši. Smysl pro detail je podpořený staročeskou váhou poblíž kamen a dalšími nápaditými dekoracemi.

V saunovém světě nechybí ani tradiční finská sauna obložená sto let starým dřevem. V září se zde navíc otevře i velká venkovní ceremoniálová sauna. Přinese moderní technologie pro provádění saunových ceremoniálů, ať se jedná o ozvučení nebo osvětlení. Už se těším na nové zážitky ze saunových ceremoniálů!

Velmi originální je propojení sauny a tradičního moravského vinného sklípku. Teplota se v něm mění v závislosti na venkovním počasí. V teplých dnech bývá okolo 20 stupňů Celsia, naopak v těch chladných až 40 stupňů Celsia. Prostor je osvětlen pouze plápolajícím ohněm z krbových kamen. Vůbec celý areál je důmyslně postavený, takže ho doprovází ticho, hra světla a stínu a souznění s přírodou. Jako příklad uvedu, že všechny domy mají zatravněnou střechu a vy si tak rázem připadáte jako v jiném světě. Asi jako kdybyste vzali to nejlepší ze Skandinávie, Nového Zélandu a Japonska.

Tvůrci resortu samozřejmě mysleli i na odpočívání. Během slunných a teplých dní můžete relaxovat kdekoli u jezírek, potůčků a vodopádů, nebo jen tak na trávníku. Pro dlouhé podzimní a zimní večery je uprostřed areálu velký odpočívací dům. Všechny stěny má prosklené a uprostřed se nalézá velký plynový krb. Zajímavým doplněním venkovních prostor areálu jsou deštníky, pod kterými návštěvník může v suchu kráčet i za nepřízně počasí.

A pokud by bylo venku opravdu ošklivo, stále můžete využít vnitřní prostory resortu Maximus. Ty nabízí mj. Tropickou saunu, která je kombinací klasické finské a parní sauny. Dále tu pak najdete Medovou saunu s unikátní medovou esencí, Parní solnou lázeň a Tureckou solní lázeň. Saunový svět je propojený s vodním světem s bazénem s vířivkou.

S návštěvou nového Infinit centra jsem byl velmi spokojený a až si sednou všechny provozní věci, bude to skutečná jednička v saunování v ČR.

Autor: Pavel Hofrichter

Saunování v ČR se posunulo zase o kousek dálSaunování v ČR se posunulo zase o kousek dálSaunování v ČR se posunulo zase o kousek dálSaunování v ČR se posunulo zase o kousek dálSaunování v ČR se posunulo zase o kousek dálSaunování v ČR se posunulo zase o kousek dál

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka