Známe Mistra světa AUFGUSS-WM

Mistrem světa v saunových ceremoniálech je Jiří Žákovský z ČR

Zážitkové saunování je na vzestupu. Svědčí o tom zájem návštěvníků o saunové ceremoniály, saunové divadlo. Saunéři si připravují 15-ti minutové vystoupení, kde při hudbě, speciálním osvětlení a za vůně éterických olejů přináší příběh. V provedení saunových ceremoniálů se také již několik let soutěží a letos poprvé máme pro ČR titul Mistra světa. Ten získal Jiří Žákovský saunovým ceremoniálem s názvem Hora.

Mistrovství světa AUFGUSS-WM v holandském Thermen Soesterberg proběhlo v minulém týdnu (18.-24.9.2017). Soutěžní ceremoniálová sauna – saunové divadlo pro 160 návštěvníků vyrostla speciálně pro mistrovství světa a dále bude nabízet návštěvníkům jedinečný zážitek. Je zde dokonalé ozvučení, velká LED stěna pro promítání fotografií a videí, velká kamna určená pro polévání. Sauna má tři vchody a promyšlenou dispozici s ohledem na moderní trend saunového divadla.

Saunové divadlo probíhá při 80°C a saunéři předvádí neobvyklé triky při práci s ručníkem pro rozhánění horkého vzduchu po sauně. Při saunových ceremoniálech se používají 100% éterické oleje. Saunéři vymýšlejí scénu, dekorace, choreografii, efekty, tak aby vystoupení bylo pro návštěvníky co nejpříjemnější.

Mistrem světa se stal po skvělém provedení saunového ceremoniálu Hora Jiří Žákovský ze saunového centra Infinit Praha. Zvítězil v konkurenci 31 dalších saunérů, kteří všichni prošli kvalifikačními koly.

Na letošním mistrovství světa soutěžili čtyři saunéři a dvě saunové dvojice z ČR. Z prvního místa na letošním SaunaFestu – Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech postupoval Ondřej Sochůrek. Pro finále si připravil ceremoniál Louskáček a probojoval se do finále MS. Eliška Blažková ze SaunaSpotu soutěžila s programem Swing. Kateřina Šmídová z Aquapalace Praha zvítězila na kvalifikačním Relegation Round v Německu začátkem září a vybojovala tak postup na MS. Zde se přeměnila v lesního skřítka. Dvojice z Infinitu Daniel Fekete a Tereza Madarazsová připravila Labutí jezero a nadchla všechny návštěvníky. Tým Saunie Lucie Dvořáková a Dan Svoboda představili Bonnie a Clyde.

V mezinárodní, 12-ti členné porotě Aufguss WM je i český zástupce, Pavel Hofrichter. Ten také pod značkou Saunový mág zavádí saunové ceremoniály do saunových center, wellness center a hotelů v ČR. Školeními již prošlo na 200 českých saunérů.

Česká asociace saunérů vyhlašuje českou kvalifikaci, soutěž z které se postupuje na Mistrovství světa v saunových ceremoniálech a realizuje ji v rámci festivalu zážitkového saunování SaunaFest v Aquapalace Praha. Ten se uskuteční opět v dubnu 2018, již ve svém 6. ročníku.

Děkujeme autorovi: Pavel Hofrichter
Foto: archiv AUFGUSS-WM

Známe Mistra světa AUFGUSS-WMZnáme Mistra světa AUFGUSS-WMZnáme Mistra světa AUFGUSS-WMZnáme Mistra světa AUFGUSS-WMZnáme Mistra světa AUFGUSS-WMZnáme Mistra světa AUFGUSS-WM

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka