Získejte zpět až 2/3 tepla z vaší odpadní vody

Zajímavé řešení i pro wellness hotely

Na 2. Hotelové konferenci welness & SPA, která se uskutečnila v září 2016 v Praze, představila společnost RAIN-O-TEC koncept, kterým wärmetower odtékající teplou vodou, předehřívá studenou čistou vodu a tím využívá vynaloženou energii k ohřevu potřebné teplé vody.

Odpadní voda z myček nádobí, bazénů, praček, sprch, koupelen a umyvadel má v sobě ještě mnoho cenného zbytkového tepla, které jednoduše končí v kanálech. To zatěžuje životní prostředí a hlavně vaší peněženku.

Nový produkt wärmetower funguje na jednoduchém fyzikálním principu výměny tepla. Teplo v odpadní vodě ohřívá čistou vodu, která je pak přiváděna do bojleru s vyšší teplotou. Proto je potřeba méně energie pro její ohřívání na požadovanou teplotu. Výhodou tohoto zařízení je znovuzískání až 65% tepla z odpadních vod.

RAIN-O-TEC je dceřinná společnost dolnorakouské instalatérské společnosti Rainer, Martinsberg - Yspertal. Zabývá se progresivními inovacemi pro člověka a životní prostředí. V rámci tohoto podnikání vynalezl a vyvinul Johannes Rainer systém na znovuzískání tepla z odpadní vody wärmetower.

Zařízení wärmetower bylo oceněno certifikátem za inovace v kategorii Inovace produktů a služeb spolkovou zemí Hornorakousko.

Zdroj a Fotografie: web stránky RAIN-O-TEC - děkujeme.

Získejte zpět až 2/3 tepla z vaší odpadní vodyZískejte zpět až 2/3 tepla z vaší odpadní vodyZískejte zpět až 2/3 tepla z vaší odpadní vody

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka