Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

„Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a místo něj použijete třeba stévii, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, jímž své hosty určitě potěšíte,“ říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Na 12 ks muffinů potřebujeme: 75 g mletých ořechů, 60 g ovesných vloček, 2 vejce, 2 jablka, 1/2 lžičky jedlé sody, stévii či jiný sirup

 

Postup:

1. V mixéru rozmixujeme ořechy a ovesné vločky.

2. Směs vsypeme do misky, přidáme jedlou sodu a na závěr vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a rozklepnutá vejce. Těsto dosladíme stévií (klidně ji ale můžeme úplně vynechat, protože už samotná jablka osladí těsto dostatečně).

3. Papírové formičky naplníme těstem, shora je ozdobíme plátky mandlí a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut.

4. Ke zdobení můžeme využít i další pochutiny z domácích zásob – oříšky, kousky čokolády nebo sušené ovoce.

Fotografie zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.cz – děkujeme.

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkamiPavla StoklasováZdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkamiZdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka