Zahajování lázeňských sezón v našich lázních

Při zahájení lázeňské sezóny můžete zažít atmosféru starých časů, pokusy o rekord, hudbu i programy pro děti. Stačí si jen vybrat a vyrazit. Přinášíme vám druhou část našich lázeňských tipů.

Zpívající fontána v centru dění
V Mariánských lázních je od pátku 30.4. v provozu známá Zpívající fontána, přesto zde oficiálně lázeňská sezóna začne až 8. května. Již v pátek 7.5. ve společenském domě Casino proběhne slavnostní symfonický koncert.V sobotu se na mnoha místech uskuteční kulturní akce, módní přehlídky, promenádní koncerty nebo vystoupení pouličních divadel. Na kolonádě u Křížového pramene proběhne po 9 hodině slavnostní zahájení a v 10 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní mše. Mezi 11 a 12 potom dojde k žehnání pramenů, které bude spojeno s fanfárami, průvodem a skladbou Zpívající fontány.
Odpoledne se např. můžeme těšit na bubenický průvod, který se vydá v 16.50 na cestu od hotelu Bohemia k Rudolfovu prameni, nebo koncert skupiny Rangers.
Pokud se rozhodnete ubytovat v OREA Hotelu Palace Zvon, můžete využít aktuální nabídku balíčků se slevou, která je připravena na celý květen.

V Hodoníně ožije noblesa a nostalgie
Na atmosféru časů nedávných vsadili v Hodoníně. Svou jednatřicátou lázeňskou sezónu zahájí dne 14. května ve stylu nostalgických časů První republiky. Lázeňskému kulturnímu koktejlu bude kralovat swing, hvězdy stříbrného plátna a přehlídky dobové módy. Odvážlivcům v prvorepublikových kostýmech je přichystáno překvapení.

Zatímco v Karových Varech mají  své zahájení sezóny již za sebou, ve Františkových lázních proběhne teprve 15. května. 217. lázeňská sezóna se zde otevře již v 7 hodin ráno pochodem mažoretek a dechového orchestru mladých, bude pokračovat  slavnostní mší v kostele Povýšení Sv. Kříže a vyvrcholí cca v půl dvanácté slavnostním svěcením Františkova a Glauberova pramene. Po celou dobu bude slavnost rámována středověkým řemeslným trhem, atrakcemi pro děti a kulturním programem, v němž se představí Petra Černocká, Petr Muk, folklórní soubory, klauni, renesanční tanečníci, šermíři a kati. Před 18 hodinou program uzavře vlajková show.

V Konstantinových lázních sportovně
V Konstantinových lázních letos proběhne ceremoniál v sobotu 22. května přesně v 10 hodin dopoledne u lázeňského pavilonu Prusíkova pramene a po něm bude následovat pestrý program zaměřený na zábavu i sport. Připraveny jsou vycházky po naučných stezkách nebo okruzích pro nordic walking, stánky s ukázkami lidových řemesel z oblasti Konstatinových Lázní. A k poslechu a k dobré náladě zahraje tradiční dechovka a také country kapela. O zábavu bude postaráno až do pozdního odpoledne. Součástí akce je jízda zvláštního parního vlaku z plzeňského hlavního nádraží.

Je libo rekordní šunkovou roládu?

Nejdelší šunkovou roládu v Čechách se pokusí vytvořit, přeměřit a následně ochutnat v rámci programu otevření lázeňské sezóny v Anenských slatinných lázních v Bělohradě v sobotu
22. května. Program začíná již v  9.30 v areálu minigolfu za účasti představitelů města Lázně Bělohrad, lázní a dalších hostů. Od 13 hodin se v Lázeňské rehabilitační klinice uskuteční autogramiáda Lázeňských povídek autora Jiřího Sehnala. Ve 14 hodin dojde k vyhlášení výsledků pokusu o rekord a odpoledne bude pokračovat komponovaným kulturním programem, ve kterém se budou střídat folklórní skupiny, tanečníci, žongléři, břišní tanečnice a nebude chybět perlička v podobě pánského baletního souboru. Po celý den bude předvádět své umění rychlokarikaturista Lubomír Vaněk a večer v restauraci Romantica zpříjemní další rekordman – klavírista Radim Linhart, který je držitelem rekordu v kategorii pianista s největším repertoárem.
Bělohradské otevírání lázeňské sezóny se ponese hlavně v duchu rekordů, ale jeho součástí bude např. i turnaj v minigolfu, soutěže a hry, ukázky aranžování květin nebo přehlídka historických vozidel.

V Jáchymově se bude slavit celý týden
Celých 5 dní budou trvat oslavy zahájení sezóny v Jáchymově. Již na 25. května je plánován violoncellový koncert Dominiky a Jiřího Hoškových, 27. květen bude ve znamení operních melodií. Pátek bude patřit koncertu Plavců a  sobota společenskému večeru s tancem a barmanskou show. V neděli 30. 5. bude v Radium palace koncertovat ženský pěvecký sbor a na odpoledne je do Lázeňského parku naplánován promenádní koncert.
Hlavní program je naplánován na odpoledne v sobotu 29. května. Od 13 hodin budou hned na dvou místech, a to před Kulturním domem a před LD Astoria střídat šermíři, mažoretky, módní přehlídky, praporečníci a hudební skupiny. Součástí oslav bude také výstava historických vozidel, projížďky kočárem a dětský den. Lázněmi projde slavnostní průvod, v němž by neměly chybět dvě pro město významné osobnosti – Marie Curie Sklodowska a akademik František Běhounek v podání herečky Lucie Domesové a imitátora Petra Jablonského. Program vyvrcholí ve 14 hodin, kdy by měl od Kulturního domu na prostranství před LD Astoria dorazit slavnostní průvod v čele s generálním ředitelem lázní a starostou města. Poté dojde k požehnání pramenům a 104. lázeňská sezóna může v Jáchymově začít.

Teplice hudební
V letošním volebním roce se teplická lázeňská sezóna oficiálně otevře o týden později než obvykle, tedy až o prvním červnovém víkendu (5. a 6. června).
Zahájení 856. sezóny se ponese ve znamení hudebního programu, který bude probíhat hned na pěti místech současně. Jednotlivá pódia jsou připravena u Ptačích schodů, za Domem kultury, na zámku,  na náměstí Svobody a v Mušli. Na své si přijdou zejména příznivci hudby, do Teplic se chystá např. Olympic, Petra Janů, Hradišťan, Lenka Filipová, Aneta Langerová, Ivan Hlas, ze zahraničních např. slovenská Fermata, hudebníci z Velké Británie nebo Maďarska nebo hráč na keltskou harfu, Ir Sean Barry.

Fotografie poskytli: Anenské slatinné lázně, Lázně Teplice, Lázně Hodonín, Léčebné lázně Konstantinovy lázně, Lázně Jáchymov a OREA Palace Hotel Zvon Mariánské lázně. Děkujeme.

Anenské slatinné lázněAnenské slatinné lázněHotel Zvon - Mariánské LázněMariánské LázněMariánské Lázně - zpívající fontánaLázně JáchymovLázně HodonínLázně TepliceLázně TepliceKonstantinovy lázněKonstantinovy lázně

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka