Wellness v Jižním Tyrolsku

Na setkání Komise Světového dědictví UNESCO, které proběhlo 26. června 2009 ve španělské Seville, byly severoitalské Dolomity, nejvyšší korálové útesy světa, oficiálně zapsány na prestižní seznam Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Toto unikátní horské pásmo se tak zařadilo mezi dalších 174 kulturních a přírodních památek, kterým je zajištěn nejvyšší možný stupeň ochrany.

Dolomity jsou všeobecně pokládané za jedno z nejpodmanivějších pohoří na světě. Své jméno získaly podle francouzského mineraloga Déodata Gratea de Dolomieu, který poprvé popsal místní horninu dolomit.

Světoznámý jihotyrolský rodák horolezec Reinhold Messner dodává: “Nevšední krása Dolomit je výsledkem kontrastu mezi zelenými loukami, strmými skalními stěnami a geologickým složením skal samotných, které během dne vystřídají celou škálu barev. Každý z vrcholů má svou jedinečnou, nezaměnitelnou tvář.”

Dolomity jsou díky svým 300 slunečným dnům v roce také vyhledávaným cílem českých turistů. V létě představují ideální destinaci pro příznivce pěší turistiky.  Nechte se hýčkat tím nejlepším, co Jižní Tyrolsko nabízí – neodolatelnými wellness programy v klasickém, či méně známém regionálním provedení. Den začíná superzdravou snídaní složenou z různých druhů místního chleba a vynikajících mléčných výrobků. Odpoledne vás pak čeká vyvážený pestrý oběd, kde na talíři nechybí čerstvá zelenina a ovoce. Představte si, jak ležíte uprostřed rozkvetlé alpské louky, dýcháte vzduch provoněný pryskyřicí horských borovic a vychutnáváte po douškách úrodu z místních vinic - kouzlo tradiční jihotyrolské wellness kůry spočívá ve spojení přírody a místních letitých zkušeností s odbornou péčí zkušených profesionálů. Vychutnejte si odpočinek a obrovský výběr wellness procedur a všemožných způsobů relaxace a regenerace.

Zde jsou naše tipy:

Belvita Leading Wellnesshotels jsou skupinou hotelů, které se zaměřují na téma Krása, Fitness a Wellness.

Skupina Vitalpina hotels se zaměřuje na služby a programy spojené se zdravým životním stylem pro prázdninové návštěvníky uprostřed alpské krajiny, s využitím typických místních produktů v gastronomii a na wellness programy s využitím místních zdrojů.

Lázeňský komplex Terme Merano, který je dílem světoznámého architekta Matteo Thuna. Rozkládá se na ploše 7650 m2 zahrnuje wellness zónu, 25 bazénů krytých i venkovních, osm druhů saun, fitness centrum, bistro a kavárnu. Ze všech bazénů si můžete užívat neomezené výhledy na okolní mohutné hory a přírodu, které Merano obklopují. A pokud toho nebudete mít dost, naleznete zde také 1250 m2 velký wellness prostor. K dispozici jsou i římské parní lázně, moderní sauny, vodní koupele, finská sauna, ale například i sněhová místnost.

Fotografie poskytl:Südtirol Marketing

Wellness v Jižním TyrolskuWellness v Jižním TyrolskuWellness v Jižním Tyrolsku

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka