Wellness centrum Centra Babylon

Měsíc po otevření Wellness centra Babylon jsme přijali poprvé pozvání k jeho návštěvě. Po zhlédnutí několika fotografií a přečtení informací jsme se na návštěvu tohoto jedinečného zařízení těšili. Nicméně musíme přiznat, že skutečnost výrazně předčila naše očekávání. A to je důvod proč již více jak rok se na toto místo rádi vracíme.

Wellness centrum je na světové úrovni a přináší množství relaxačních možností pro dosažení harmonie těla i duše. Antické lázně, sauna, bylinná inhalace, whirpool, solný důl nebo novinky jako je tepidárium - to skutečně musíte zažít.

Rozsáhlý areál ve stylu antických lázní nabízí množství různých procedur, dvouhodinová návštěva na vyzkoušení všech možností opravdu nestačí. Při naší návštěvě jsme využili sauny, aromaterapie, relaxační klidové prostory k odpočinku, solární louku, solný důl. Někdy příště vyzkoušíme hammam, fitcentrum, kyslíkovou terapii atd. Součástí poskytovaných služeb je neomezená konzumace ovoce a vratislavické minerální vody. Opravdu jde o jedinečnou šíři služeb a komfort, který jinde nenajdete.

Díky propojení s komplexem Centra Babylon doporučujeme alespoň dvoudenní návštěvu s využitím ubytování ve WELLNESS HOTELU BABYLON. Ten nabízí ubytování ve čtyřhvězdičkovém standardu, včetně županů na pokojích. Výhodou je rovněž umístění této hotelové části v těsné blízkosti wellness centra. Hosté mohou využít připravených wellness balíčků. Vedle wellness centra si pobyt zpestříte masážemi, návštěvou solné jeskyně, relaxačních lůžek nebo aquaparku. To vše pod jednou střechou.

 

POPIS PROSTORŮ WELLNESS CENTRA:

Před vstupem do WELLNESS CENTRA obdržíte od obsluhy prostěradlo, bederní roušku, plážovou obuv. Na požádání a za zálohu též župan a ručník (návštěvníci z Wellness hotelu mají prostěradlo, ručník a župan k dispozici na pokojích).

Přes turniket vejdete do místnosti, která je vybavena převlékárnami a šatními skříňkami, kde si uschovejte osobní věci po uložení 20,- Kč mince do zámku skříňky. Nezapomeňte při odchodu minci vyjmout. Cennosti uložte v trezoru nebo u obsluhy za úplatu 40,- Kč.
Ze šaten již vstupujete do prostor WELLNESS CENTRA. Zde se důkladně osprchujte.

Pracovnice WELLNESS CENTRA vám bude po celou dobu pobytu k dispozici, vysvětlí možnosti využití a obsluhy zařízení. Nabídne drobné občerstvení, které je v ceně pobytu.

Popisy jednotlivých prostor, možnosti využití:

  • Letní louka – prostředí napodobující solárium, ovšem s nepatrným opalovacím efektem, zcela bezkontaktní, působí celoplošně. Jedná se spíše o terapii světlem a odpočinek. Doporučená doba pobytu je 5 - 10 minut.

  • Oxygenoterapie - léčebná metoda s použitím kyslíku, který je inhalován. Aplikace kyslíku přes nosní sondu nebo masku. Působí příznivě na psychiku, napomáhá zpomalení procesu tělesného a duševního stárnutí, posiluje imunitní systém při infekcích a oslabení organismu. Slouží k regeneraci buněk, vhodná při arterioskleróze a jako prevence infarktu. Navozuje pocit svěžesti.
    Hamam – obdoba tureckých lázní. Místnost je vybavená sprchou, umývadlem a masážním keramickým stolkem. Zde se návštěvníci vzájemně ošetří mýdlem, kartáčem, opláchnou studenou vodou a namasírují.

  • Laconium – typ suché lázně. Kompletně obložená suchá potírna s teplotou cca 55 - 65°C. Tělo se během krátké doby zahřeje a silným pocením se z těla vyloučí toxické látky. Na rozdíl od sauny méně zatěžuje krevní oběh.

  • Thepidárium – prostředí ve kterém se klade důraz na uvolnění. V místnosti o teplotě 39°C návštěvník může spočinout na vyhřívaném lehátku obloženém keramickou mozaikou. Doporučujeme pro závěrečný odpočinek a zklidnění organismu.

  • Sauna – místnost velmi dobře izolovaná od okolí a vykládaná dřevem, které působí dobře na psychiku člověka. V sauně jsou saunová kamna, která obvykle vyhřejí místnost na teplotu od 80°C až do 120°C. Na kamnech jsou kameny, které se čas od času polévají vodou, aby vzniklá pára na chvíli zvýšila vlhkost vzduchu. Vlhkost vzduchu v sauně je obvykle relativně malá, několik desítek procent. Ohřátí těla nad normální tělesnou teplotu je příjemné a relaxující. V sauně se uvolňují unavené svaly a zklidňuje stresovaný mozek. Prudké ohřátí a ochlazení těla se opakuje několikrát.

  • Ochlazovací bazén – slouží k ochlazení organismu po návštěvě sauny, prudké ochlazení vyvolává příjemné pocity, zlepšení prokrvení, celkovou úlevu.
    Ledové vědro – procedura, která ochladí tělo po sauně proudem studené vody o teplotě 10°C.
    Ledová studna – opět procedura ochlazení formou masáže ledovou tříští o teplotě - 5°C.

  • Whirlpool - vířivý bazén přizpůsobený k sezení a hydromasáži těla, patří mezi nejoblíbenější procedury wellness . Hloubka vody je 80 cm, teplota vody 33 - 35°C. Pobyt je neomezený, ale neměl by překročit 30 minut.

  • Římská pára – prostor naplněný párou s éterickými oleji o různých teplotách mezi 35°C a 60°C. Vlhkost vzduchu je takřka 100%. Tělo je vystaveno účinkům horka, vlhka a celkově prohříváno za pomoci vyhřívaných sedátek. Po použití páry doporučujeme organismus ochladit ve sprše nebo bazénku. Fáze prohřátí a ochlazení se opakují obvykle 2 – 3 krát. Tato procedura slouží k posílení obranyschopnosti organismu, prokrvení, uvolnění dýchacích cest, pročištění pleti, uvolnění nervů a svalů.

  • Solná pára – inhalace - parní prostor, kde je v podobě jemné mlhoviny rozprašován solný roztok. Slouží nejen k prohřátí a propocení organismu, ale jemné kapičky mlhoviny jsou vstřebávány kůží a sliznicí dýchacích cest. Toto je blahodárné a účinné k regeneraci pokožky, při ekzémech, uvolnění dýchacích cest, zvýšení přirozené obranyschopnosti a odolnosti. Posílení imunitního systému. Doporučený čas je 10 - 20 minut a teplota 45 - 50°C, vlhkost vzduchu je 100 %.

  • Bylinková pára – inhalace - parní prostor nasycený vůní několika druhů bylin. Teplota v parní sauně se pohybuje od 45 do 55°C, vlhkost vzduchu je 80 – 100 %. Doporučená doba pobytu je cca 15 minut. Zde uvolníte dýchací cesty, prokrvíte organismus.
    Kneippova koupel – koupel nohou, kde aktivně masírujeme chodidla šlapáním v bazénku s protékající studenou vodou o hloubce maximálně 35 cm a střídavě v bazénku s teplou vodou. Dno bazénků je pokryto oblázky. Terapie je vhodná při bolestech hlavy, syndromu studených nohou, pozitivně ovlivňuje krevní oběh, prokrvení končetin, vede k otužování.

Výčet není konečný. Zaujmou vás jistě i další místnosti a zákoutí. Meditovat můžete pod stropem pokrytým diodami vytvářejícími abstraktní barevné obrazy za doprovodu příjemné hudby. Ostatně hudba Vás obklopí téměř při všech procedurách. Pro páry pak je zajímavým doplňkem možnost nerušené relaxace v amorových komnatách.

Vstoupíte do světa smyslových požitků, do světa vůní, barev a harmonie tělesné i duševní, do světa nazývaného magickým slovem WELLNESS. Všechny služby Vám můžeme velmi doporučit a víme, že se sem budete rádi vracet!

Video z wellness centra najdete zde:

 

Autor: Pavel Hofrichter

Wellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra BabylonWellness centrum Centra Babylon

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka