Vyzkoušejte dva rychlé a zdravé zimní recepty

Vaření doma má nespočet výhod. Všechno si uděláte podle sebe a navíc je levnější než stravování se v restauracích. Můžete tím navíc potěšit ostatní členy rodiny, ale hlavně přesně víte, co do receptů dáváte. Pokrmy tak můžeme přizpůsobit své chuti, dietě, případně potravinovým alergiím. Jedinou nevýhodou vaření doma je snad jen čas, který tím strávíte.

Ale když budete plánovat, chytře nakupovat a používat mrazák, zabere vám příprava jídla minimum času. Schválně si to vyzkoušejte s těmito dvěma rychlými a vynikajícími recepty.

Dýňová polévka už je takovou podzimní klasikou. Jindy je totiž kvalitní dýně jen těžko k sehnání. Když ji ale začnete připravovat z mražené dýně Hokaido od Dione, můžete si ji vařit celý rok. A navíc se nemusíte trápit sekáním a krájením, což je na práci s čerstvou dýní to nejnáročnější. Jak časově, tak fyzicky.

Na polévku tedy budete potřebovat: 1 balení Dýně Hokaido Dione Extra 450 g, 2 stroužky česneku, kari koření podle chuti, Milko řecký jogurt 125 ml, kuřecí vývar 0,5-1 l, olivový olej ve spreji.

Na olivovém oleji osmahněte dýni s vylisovaným česnekem a kari kořením. Až dýně změkne, přilijte 0,5-1 l vývaru - záleží, jak hustou polévku chcete. Nechte ji povařit asi 15 minut, rozmixujte ji tyčovým mixérem, ještě minutku povařte a můžete podávat. Nejlépe s jogurtem, který polévce dodá ten správný šmrnc.

S druhým rychlým receptem si zavzpomínáte na léto. Připomene vám ho salát s krevetami. Ale není to ledajaký salát. Aby vás na podzim zahřál a pořádně zasytil, připravte si ho z grilované zeleniny. Podávat ho můžete ještě teplý, ale výborný je i vlažný nebo studený.

Připravte si na něj: 1 balení Zelenina na grill Dione Extra 450 g, tygří krevety 6-8 ks, olivový olej, česnek, sůl, pepř, máslo

Na olivovém oleji si orestujte zeleninovou směs na grill Dione Extra, osolte ji a opepřete. Potom si na másle orestujte krevety a přidejte k nim prolisovaný česnek. I krevety osolte a opepřete podle chuti. Až dostanou tu správnou růžovo-oranžovou barvu, poznáte, že jsou hotové. Krevety pokládejte na lůžko z orestované zeleniny. Salát podávejte s opečenou bagetkou s bylinkovým máslem.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant www.cammino.cz

Vyzkoušejte dva rychlé a zdravé zimní receptyVyzkoušejte dva rychlé a zdravé zimní receptyVyzkoušejte dva rychlé a zdravé zimní receptyVyzkoušejte dva rychlé a zdravé zimní recepty

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka