Vytvořte si doma svůj koutek pohody

Ne vždy se nám podaří vyšetřit si čas a zajít na cvičení, masáž, zkrátka na cokoliv, co nám udělá dobře na těle či na duši. A právě proto by si měl každý z nás vytvořit doma svůj koutek pohody, ve kterém se bude moci odreagovat, odpočinout a zbavit se stresu.

Jak by měl takový koutek vypadat? Umístěte si do něj několik předmětů, které na Vás mají uklidňující účinek. Relaxační hudba, jemné osvětlení a vonné tyčinky dotvoří tu správnou atmosféru. Zdi můžete také pokrýt bílými závěsy, které mají uklidňující a pročisťující efekt. Snažte se pobývat ve Vašem koutku co nejčastěji.

Pokud si budete potřebovat odpočinout a „vypnout" zrovna ve chvíli, kdy budete někde jinde, využijte Vaší představivosti a vytvořte si takové místo jen ve své mysli.  Nejdříve si představte zcela prázdnou místnost, kterou si postupně zařídíte příjemnými barvami a věcmi, které máte rádi. Pak si představte sluneční světlo, jak proudí do místnosti a postupně zaplňuje celý pokoj. A nakonec sebe, jak uvnitř sedíte v klidu  a postupně se uvolňujete. Tuto techniku můžete využít i v zaměstnání, kde jsme nejčastěji vystaveni stresu. Stačí jen malá chvilka takového odpočinku a hned se budete cítit lépe!

VYTVOŘTE SI DOMA SVŮJ KOUTEK POHODY - Zdroj:photobucket

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka