Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly

Na našich redakčních cestách pro vás objevujeme zajímavé wellness centra,wellness aktivity a wellness radosti. Nyní jsme se vydali do Českosaského Švýcarska a pár kilometrů za hranicemi objevili skutečný relax v Toskana Therme v Bad Schandau. Okolní krajina plná krásných skalních útvarů, skalních měst z pískovce každého naladí pro wellness, které se pak rozvine v Toskanaworldu. Vyzkoušeli jsme pro Vás tyto lázně a přinášíme řadu informací.

Vznášíte se ve stavu beztíže v teplé slané vodě. Reproduktory nad vodou i pod vodou šíří zvuk, který v tomto prostředí vnímáte naprosto jinak než na jiném místě. Obzvlášť intenzívně si vychutnáte tento zážitek ve zvláštním „chrámu tekoucího zvuku“, jehož kupole je oživena 360°-projekcí snových krajin z barevného světla. Ve velké hale termálních lázní Toskana rozehrává 14 světelných zařízení svou hru s vodní hladinou, skleněnou střechou, stěnami a stropy. Vždy nové a nové kaskády barev vyčarují atmosféru, vytvoří náladu a ponoří koupající se v bazénu do nadpozemského světla.

Návštěvu Toskany doporučujeme zejména ve večerních hodinách, kdy si dosytosti vychutnáte veškeré barevné a zvukové kreace. My jsme přišli odpoledne a také jsme nebyli zklamáni. Toskana Therme Bad Schandau nabízí několik bazénů - vnitřní s chrliči vody, venkovní část obklopenou lehátky, teplejší bazén s řekou - prudším proudem, dětský bazének s miniskluzavkou pro nejmenší.

Další částí je relaxační bazén - chrám tekoucího zvuku, kde zážitek je pravdu dokonalý. Položili jsme se na hladinu, do uší pod vodou plynuly čisté tóny a nad hlavou se promítaly abstraktní obrazy. Barevná světla ve tmě vykouzlují atmosféru pro absolutní relaxaci a pohodu.

Vydali jsme se i do saunového světa, který je celý FKK - tedy bez plavek. Je zde několik prohříváren uvnitř a pak také saunová zahrada, či spíše zahrádka. V květnovém sobotním odpoledni zde moc návštěvníků nepobývalo, tak prostory vůbec nepůsobily stísněně. V saunové zahrádce je vyhlídka na Labe, cestičky s různými povrchy - Kneippův chodník, studený bazén, spechy, lehátka a dvě venkovní sauny - saunové domky. Jedna je klasická finská a v druhém domku je ukrytý parní důl - štolu připomínající prohřívárna vystavěná ze dvou místností. V první chladné se otáčí kolo se studenou vodou, voda je všude. Zde je třeba chvilku strávit a připravovat se na vstup do štoly. Za dalšími dveřmi je pak důlní vozík naložen kameny a velký krystal. Na kamenných lavicích můžete v páře rozjímat třeba nad středověkou těžkou dřinou horníků v hlubokých horkých štolách.

Vnitřní sauny - jedna je bylinková, s automatickým nálevem, další finská (zde se pořádají klasické saunové ceremoniály), dalším prostorem je tepidárium. Zajímavá byla cisterna - tedy parní místnost s tekoucí vodou a dvěmi místnůstkami k posezení. Ve tmě za zvuků proudící vody v oblacích páry opět příjemně relaxujete. Relaxace pak může pokračovat ve velké modré výřivce uprostřed vnitřních prostor. V prvním patře je pak relaxační místnost.

Jsou dny se speciálním programem, prodlouženou otevírací dobou a koncerty. Bývají zejména při úplňku. V noci můžete zažít ještě několik zážitků, které jsme my neviděli. Viz web Toskany: "Také venku kouzlíme se světlem a barvou: Jedinečná projekční plocha, která je 14 metrů dlouhá a pět mětrů vysoká, je sestavena z jemných vodních kapek, které se pohybují ve větru a představují nám stále nové a jiné obrazy světa."

4-hodinové vstupené pro dospělou osobu stojí 16 EUR, pro děti 8 EUR.

Fotografie: redakce a web Toskana Therme.

Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly Vychutnejte si Liquid Sound - tekoucí zvuk všemi smysly

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka