V Luhačovicích začala lázeňská sezóna, čekají domácí i Slováky

Slovenskou klientelou nejčastěji navštěvované české lázně jsou jednoznačně Lázně Luhačovice (Lázně Luhačovice, a.s.). Tyto světoznámé lázně ročně navštíví tisícovka Slováků a jsou zde velmi vítaní. Luhačovice mají velmi specifický vztah ke Slovensku a Slovákům. Není to jen tím, že jsou blízko od hranic a přechodu Starý Hrozenkov, je to sem sotva 27 km, ale také tím, že zde působil nejvýznamnější slovenský architekt Dušan Jurkovič, po kterém tu zůstali nádherné stavby lidové secese.

A nejsou to jen historické památky, ale například Jurkovičův dům po velkorysé rekonstrukci před 11ti lety. Je dnes jedním z nejvyhledávanějších a nejluxusnějších zařízení v Lázních Luhačovice. Návštěvníci se zde mohou koupat ještě v původních mosazných vanách, které se zde používali před více jak 100 lety.

 

Ing. Jiří Dědek, MBA, obchodní ředitel Lázní Luhačovice k tomu poznamenává: ,,Luhačovice jsou pro slovenské klienty zajímavé především léčebnými pobyty, jezdí sem hlavně za léčbou dýchacích cest světoznámou Vincentkou. Kromě toho využívají též další minerální prameny na léčbu onemocnění dýchacích cest, pohybového aparátu, trávicího ústrojí, cukrovky, oběhového ústrojí a onkologických onemocnění. Kromě léčebných pobytů se však Luhačovické lázně staly též cílem wellness a relaxačních pobytů a krátkodobé turistiky. V této oblasti vyniká hlavně nejluxusnější Hotel ALEXANDRIA zařízený s prvorepublikovým šarmem a poskytující všestranné wellness služby na špičkové úrovni. Tento hotel je vhodný též pro kongresovou turistiku. Našli si do něho cestu podnikatelé, kteří tu pořádají kongresy, školení, podniková setkání apod.“

 

J. Dědek dále poukazuje na to, že Luhačovice jsou okouzlující svou architekturou, od nejvýznamnějšího slovenského architekta Dušana Jurkoviče a jeho následovníků, kteří velmi citlivě zakomponovali svoje díla do zdejší přírody. Kopce a lesy obklopující lázeňské údolí, nádherná příroda, krásně upravené parky, fungující fontány a pěkné zastřižené trávníky dotvářejí a umocňují kouzlo tohoto místa. Luhačovice mají svoje jedinečné genius loci. Jurkovičova architektura si zasluhuje širokou publicitu i proto, že v tomto roce si připomínají Luhačovice, ale aj Slovensko, 145. výročí jeho narození a při této příležitosti se bude konat v Luhačovicích seminář. Slovenští hostí jsou v Luhačovicích vítaní a zdejší jedinečná zbytková mořská voda vyvěrající v podobě pramene Vincentka navrací ročně zdraví stovkách alergiků, astmatiků a pacientům s nemocemi dýchacích cest. Vincentka se tu inhaluje, kloktá, ale i pije, pomáhá rozpouštět hleny a čistit dýchací cesty.

 

„Management lázní vyvíjí značné úsilí, aby eliminoval negativní důsledky vyhlášky z minulého roku, která způsobila pokles počtu českých pacientů s plnou, nebo částečnou úhradou pobytu od pojišťoven a nahradil je klienty – samoplátci, ať již domácími, nebo zahraničními. Toto úsilí přináší svoje ovoce. Každoročně se počet domácích i zahraničních samoplátců zvyšuje a to je v rozsáhlé konkurenci českých lázní, ale i lázeňských zařízení v okolních zemích, velmi povzbuzující. K atraktivitě Luhačovic nepochybně přispívá i bohatá nabídka kulturních a společenských akcí, kterými jsou lázně známé po celé České republice. Tradiční vztah ke Slovensku Lázně Luhačovice rozvíjejí i prostřednictvím představitelů slovenské kultury. V období kulturního léta tu vystupují i slovenští umělci. V tomto roce například světoznámý tenorista Miroslav Dvorský, přijedou i slovenské orchestry, divadla, soubory a premiérově se na září připravují „Dny slovenské kultury“. Slovenští samoplátci rádi jezdí na víkendové pobyty do slovenských lázní a když už mají slovenské lázně projité, rádi vyzkoušejí něco nového. Luhačovice jim mají co nabídnout. Nejoblíbenější je pro Slováky Jurkovičův dům s neopakovatelnou atmosférou a službami nejvyšší kvality. Zvláště oblíbený je pro týdenní pobyty s procedurami, nebo krátkodobé čtyř a třídenní relaxační pobyty s atraktivními balíčkami služeb. Pokud člověk hledá místo pro příjemný relax, pohodu a zároveň i zajímavý program, který mu zpříjemní pobyt, Lázně Luhačovice jsou to pravé místa na zdravotní dovolenou a odpočinek“, uzavírá J. Dědek.

 

Letošní hlavní lázeňská sezóna v Lázních Luhačovice již začala. Tradičně ji otevřelo třídenní pásmo programů od pátku 10. května do neděle 12. května 2013, kterého součástí bylo posvěcení minerálních pramenů.

 

Fotografie: archiv Lázní Luhačovice a.s., děkujeme.

V Luhačovicích začala lázeňská sezóna, čekají domácí i SlovákyV Luhačovicích začala lázeňská sezóna, čekají domácí i SlovákyV Luhačovicích začala lázeňská sezóna, čekají domácí i SlovákyV Luhačovicích začala lázeňská sezóna, čekají domácí i Slováky

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka