V lázních přibylo zahraničních hostů, mohou za to Rusové

Do českých lázní přijelo v prvním pololetí 170 tisíc zahraničních hostů, což bylo o 1,9 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Počet přenocování se meziročně zvýšil o 7,3 procenta, když dosáhl 1,5 milionu.

Za rychlejším růstem počtu přenocování stojí výrazný nárůst příjezdů ruských turistů, kteří se v českých lázních tradičně zdržují nejdéle. V první polovině roku jich do našich lázní přijelo 46 tisíc, což představuje meziroční nárůst o 14,3 procenta. Průměrná délka pobytu v lázeňských ubytovacích zařízeních dosahovala v prvním pololetí u zahraničních turistů 8,92 přenocování na příjezd, u Rusů se tato hodnota vyšplhala až na 12,71 přenocování na příjezd. V lázních přibylo také turistů z Ukrajiny, Slovenska a některých asijských zemí. Mírně ubylo naopak hostů z evropských zemí – Rakouska, Německa, Francie či Itálie.

„Rusko a Ukrajina jsou pro české lázeňství tradičně velmi významné trhy. V minulém roce jsme proto v těchto zemích provedli podrobný marketingový průzkum, který nám umožňuje lépe zacílit naše marketingové aktivity. Pozitivní výsledky za první pololetí nás pochopitelně velmi těší,“ uvedl Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

Celkem v prvním pololetí zavítalo do českých lázní 349 tisíc domácích a zahraničních hostů, což bylo o 1,6 procenta více než ve stejném období předchozího roku.

České lázně mají co nabídnout a zdaleka není vyčerpána jejich kapacita. Proto bude 20. srpna spuštěna integrovaná marketingová kampaň, která by měla oslovit další potenciální návštěvníky lázní z domova i ze zahraničí. Probíhat bude on-line i prostřednictvím tiskových médií s cílem propagovat tři produkty – „kulturní dědictví, sport a aktivní dovolenou“, „lázeňství a wellness“ a „medical tourism“. V oblasti lázeňství bude směřovat hlavně na české, německé a ruské turisty, v oblasti medical tourism především na klienty z Ukrajiny. Lze tedy předpokládat, že čísla návštěvnosti lázní České republiky budou v příštím pololetí ještě příznivější.

 

Zdroj: Ing. M. Vogelová, vedoucí odd. výzkumů a analýz ČCCR - CzechTourism, Tisková zpráva

 

V lázních přibylo zahraničních hostů, mohou za to Rusové

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka