Trendy ve cvičení pro nadcházející jaro a léto

Jaro je tady a s přibývajícím sluníčkem se v nás probouzí touha vypadat opět dobře a svěže, nemluvě o nutnosti chystat tělo do plavek na léto. Jak toho docílit a jaké jsou trendy ve cvičení pro rok 2013, jsme se proto zeptali Víta Živného, Gym Managera klubu Holmes Place Premium Karlín.

Cvičte s vahou vlastního těla

Snažili jsme se vybrat nové trendy ve cvičení pro nejrůznější typy klientů. Náš výběr proto zahrnuje jak individuální cvičení, tak skupinové hodiny i venkovní a volnočasové aktivity. Obecně ve cvičení nadále postupuje trend využívání váhy vlastního těla při cvičení a odklon od strojů. Na vzestupu jsou funkční trénink, TRX, bosu a klasické cviky využívající vlastní váhu těla poskládané do efektivních sestav. V Holmes Place bychom letos rádi zavedli hodinu funkčního tréninku uzpůsobenou speciálně ženám, jejich potřebám a problémovým partiím. V klubu Holmes Place Premium Karlín byla právě otevřena nová TRX zóna, která umožňuje organizaci skupinových hodin.

 

Během ke zdraví

Celých 51 % populace ČR sportuje nejméně jednou za dva týdny, 37 % pak příležitostně. Běhání patří mezi tři nejčastěji provozované sporty v České republice (zdroj: Sportcentrum.cz a CTV, 2012). Kolik lidí tedy v ČR běhá? 19 % populace ČR (15+) běhá nejméně jednou měsíčně, 11 % alespoň jednou týdně (zdroj: GfK 2012, srpen 2012 / Běh v ČR). Holmes Place nyní nabízí 60 min. skupinový běžecký trénink venku pod vedením profesionální instruktorky zaměřený na kardio a vytrvalost. Součástí tréninku je také protažení a posílení celého těla. Zájemci mají na výběr ze dvou termínů a úrovní pokročilosti: čtvrtek 7:20 – 8:20h pokročilí, trasa do 10km a neděle 17:00 – 18:00h začátečníci, trasa do 5km. Na lifestylovém eshopu Holmes Place je nyní možné zakoupit speciální balíčky v sekci Maraton, které kromě běžeckých tréninků obsahují i neomezený vstup do relaxační zóny klubu hned po běžeckém tréninku (sauna, pára, jacuzzi, odpočívárna).

 

Kick box ve vodě i na suchu

Populární budou také různé lekce využívající vodu, jako je AKB (aqua kick box). Jedná se o energeticky účinné a zábavné cvičení ve vodě, které obsahuje kopy, údery a jejich kombinace. Provádí se bez kontaktu. Účastníci cvičí vlastní silou proti odporu vody. Roste i popularita fit kickboxu, který jsme v našich klubech nedávno zavedli. Tento kondiční aerobní trénink, jenž využívá různých prvků z bojových sportů, je perfektním řešením pro ty, kdo potřebují akci a chtějí se dostat do perfektní kondice. Jde o trénink s použitím různých prvků z bojových sportů. Bonus představuje možnost tréninku s partnerem a využívání lapů či boxovacích pytlů k aerobnímu tréninku.

 

Feel Well

Klidnější formy cvičení u nás nazýváme souhrnným termínem „Feel Well“. Patří sem například jóga nebo Pilates a v neposlední řadě také letošní novinka PortDeBras®. Od loňského roku byla představena na kongresech po celém světě – zatím jsou vyškoleni instruktoři jen v Rusku, Itálii, Španělsku a v České republice. PortDeBras® je originální cvičební program založený na kombinaci klasického tance, posturálních technik a strečinku. Plynulé sekvence pohybů protahují zkrácené svaly, uvolňují a mobilizují páteř a kloubní spojení, zlepšují koordinaci, zdokonalují pohybové stereotypy a významně působí na estetiku a ladnost pohybů celého těla. Sugestivní atmosféru dotváří hudba ve stylu chill out a ethnic ambient. PortDeBras® zvládne každý, nevyžaduje žádnou předchozí taneční průpravu.

Mezi ženami, které preferují klidnější a sofistikovanější aktivity, ale přesto chtějí dosáhnout výrazných výsledků na vzhledu i funkčnosti svého těla, je stále oblíbenější baletní trénink. Holmes Place Academy nabízí nyní rozšířenou nabídku baletních lekcí s primabalerinou Národního divadla Adélou Pollertovou.

 

Cvičíme i v těhotenství

Jako všude ve světe, i v České republice roste přesvědčení, že cvičení je nesmírně důležité i v těhotenství a to pro budoucí maminku i její dítě. Aktivním maminkám nabízíme speciální lekce respektující zdravotní pravidla cvičení v těhotenství, přípravy na porod a rychlého návratu do fyzické i psychické kondice po porodu. Je to například cvičení ve vodě nebo gravid jóga vycházející ze staroindických zkušeností k udržení zdraví a psychické pohody v průběhu těhotenství.

 

Nový Power Plate pro7

Od začátku roku mají naši klienti možnost vyzkoušet si v klubu Holmes Place Premium Anděl nový Power Plate pro7. Nejde jen o cvičební stroj, nýbrž o inteligentního virtuálního osobního trenéra, který s vámi dokáže komunikovat a přizpůsobí tréninkový proces vašim individuálním potřebám. Obsáhlá paměť stroje umožňuje vytvořit bezpočet soukromých profilů a uložit si tréninky a oblíbená cvičení. Na výběr máte z 250 cvičebních programů a 1000 cviků. Přístroj se navíc vyznačuje špičkovým designem a skvěle doplní interiér každé domácí posilovny.

Power Plate pro7 nabízí uživatelům komplexní trénink. Stroj pracuje na principu nestabilní plošiny, která automaticky ve všech směrech zapojuje hluboký stabilizační systém, a na principu vibrační technologie stimulující velmi intenzivní svalovou práci. Cvičení je tak vysoce efektivní a výsledky zaznamenáte rychle. Cvičení na Power Plate se hodí pro všechny věkové kategorie. Přínosy spočívají v redukci váhy, tvarování postavy, zmírnění příznaků celulitidy a v celkovém omlazení. Stroj též umožňuje přizpůsobit trénink konkrétnímu sportu nebo pomoci ženám posílit pánevní dno. Trénink je vysoce efektivní ze dvou hlavních důvodů – úspora času a důkladnost. Stačí cvičit třikrát týdně po dobu 20-30 minut a brzy se dočkáte vytoužených výsledků. Při tréninku na Power Plate člověk zapojí až o 30 procent více svalových vláken než při běžném cvičení.

 

Pomoc od odborníka

Dalším významným trendem je zdravá výživa. Mnozí z nás si stále častěji nechávají poradit od odborníků, tedy osobních trenérů a výživových poradců. Výběr je v současnosti rozsáhlý, ne vždy však narazíme na opravdového odborníka a to může být problém. Proto u nás v Holmes Place dbáme na maximální kvalifikovanost našich odborníků a ručíme za jejich profesionalitu. Ať už je vaším cílem zhubnout, tvarovat postavu, či kompenzovat zdravotní problémy, vždy pro vás nalezneme tu správnou osobu.

 

Adrenalin v Holmes Place Academy

Závěrem zmíním ještě novinky v nabídce Holmes Place Academy, kde se zaměřujeme na vzrůstající poptávku po adrenalinových zážitcích. Pro zájemce jako první kurs tohoto typu nabídneme freediving – sportovně-relaxační aktivitu, při které se potápíte pouze na nádech. Freediving umožnuje oproti přístrojovému potápění větší svobodu a volnost pohybu pod vodou. Díky tomu a také minimálním nárokům na vybavení se freediving těší vzrůstající oblibě. Kurz se uskuteční v neděli 7. dubna odpoledne v bazénu klubu Holmes Place Smíchov.

 

Nový Holmes Place lifestylový eshop

Od prosince také Holmes Place nabízí nový lifestylový eshop, kde si vyberete z široké nabídky nejrůznější cvičebních a tréninkových možností.

 

Fotografie poskytla Petra Pekárková, Cook Communications – děkujeme.

Trendy ve cvičení pro nadcházející jaro a létoVít ŽivnýTrendy ve cvičení pro nadcházející jaro a létoTrendy ve cvičení pro nadcházející jaro a létoTrendy ve cvičení pro nadcházející jaro a léto

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka