Top destinace v Beskydech kde si užijete wellness i zábavu s dětmi

Dovolenou na Valašsku můžete prožít i u „moře“

Přes den si plnými doušky užívat čistý horský vzduch při túře či výletu na kole, navečer zaplout do vyhřívaného slaného bazénu, svěřit unavené svaly masérům z Thajska či Srí Lanky a potěšit chuťové pohárky vychytanými krajovými specialitami… Dokonalá symbióza všech těchto zážitků je snem snad každého cestovatele.

Dnes už za ní ale nutně nemusíte jezdit do Rakouska, Itálie či jiných vyhlášených evropských destinací. I v České republice přibývá míst, která nabízejí vybavení a služby plně srovnatelné s top dovolenkovými resorty, navíc za tuzemské peníze a bez jazykových bariér. Jedno z takových míst najdete ve východním cípu České republiky, který vyniká přírodními krásami CHKO Beskydy a nezaměnitelnou valašskou gastronomií - ve Velkých Karlovicích. Právě zde vyrostl v uplynulých letech komfortní hotelový komplex Resort Valachy se špičkovými relaxačními centry a dalšími službami pro wellness i aktivní dovolenou.

Jedinečný koncept propojení tří hotelů kategorie od dvou do čtyř hvězdiček dokáže oslovit prakticky všechny cestovatele - od rodin s dětmi až po seniory, nenáročné turisty i cestovatele vyžadující vysoký standard služeb.

Děti až do 15 let zdarma

Zatímco nenároční turisté a cyklisté vyhledávají zvláště jednodušší ubytování hotelu Galik, hitem mezi rodinami s dětmi a aktivními cestovateli se stal nedávno rekonstruovaný wellness hotel Horal s vyhlášeným relaxačním centrem s valašským „mořem“ – slanými termálními bazény vyhřívanými až na 36°C. Nerušenou relaxaci a komfort stranou běžného ruchu na nejvyšší úrovni pak zosobňuje třetí Spa hotel Lanterna, který je navíc vyhlášený zážitkovou gastronomií a pořádáním zajímavých gastro akcí.

Všechny tři hotely v létě nabízejí zvýhodněný pobyt Letní dovolená v Beskydech s ubytováním dětí na přistýlce se snídaní zdarma. Podle typu ubytování a délky pobytu dostanete vždy něco navíc – masáž, kosmetické ošetření a tělový zábal, projížďku na segwayi, hodinu bowlingu nebo třeba degustační menu v zážitkové restauraci. Spa hotel Lanterna navíc letos opět posunul laťku v hýčkání hostů o něco výš - nově do ceny zahrnul i pozdní oběd a věkovou hranici pro ubytování dětí zdarma navýšil až na 15 let.

Zábava na každý den

Resort Valachy získal loni certifikát Family Friendly Society díky službám a aktivitám pro děti. Pořádá pro ně animační programy, ranní dětské saunování nebo dětské lekce golfu na devítijamkovém hřišti, nechybí lanáček, tenisový kurt, bowling či půjčovna segway, dětské koutky a zdravá dětská jídla. Letošní velkou novinkou je dětský zábavní park Razulák s lanáčkem, kuličkodráhou, aquazorbigem, tubingem, šlapacími autíčky a dalšími venkovními atrakcemi.

Hitem mezi dospělými se staly zejména zdejší saunové rituály, organizované až devětkrát denně. Saunování není jen záležitostí chladnějších ročních období. I v létě zpříjemní relaxaci a navíc můžete pokožce dopřát výživu díky nabízeným přírodním peelingům, které saunéři při rituálech rozdávají hostům. Zdejší saunéři patří k tuzemské špičce, na své kontě mají mj. bronz a cenu Objev roku z Mistrovství ČR v saunových rituálech (pořadatelem je RAIN.cz, s.r.o. ve spolupráci s ČAW).

Turistické trasy pro děti

Okolní terén nabízí turistické a cyklo trasy nejen pro zdatné sportovce, ale díky cyklostezce Bečva i pro děti či seniory, dá se po ní jezdit i na bruslích. Nebo si půjčte elektrokolo v hotelu Horal, které vám pomůže snadněji zdolat terén. Elektrokola jsou nově v nabídce půjčovny od června.

S dětmi můžete vyrazit na 6 km dlouhou turistickou trasu Hledej poklad na Galiku, na níž malí výletníci plní jednoduché úkoly a v cíli je pak čeká odměna. Menším dětem je určena Kulíškova naučná stezka v délce 2,5 km, která přibližuje přírodu Beskyd a lemují ji i dřevěné hrací prvky.

Dokonalou péči o turisty pak završuje nová síť značených turistických okruhů Resortu Valachy, po nichž můžete vyrazit třeba k místní rozhledně Miloňová nebo Pralesu Razula. Okruhy měří od 7 do 12 kilometrů a jsou koncipovány tak, aby posloužily nejen turistům, ale i terénním běžcům, cyklistům či rodičům s kočárkem.

Vybrané letní akce Velké Karlovice:

  • 28. 6. – 4. 7. Sleva za vysvědčení v parku Razulák
  • 5. 7. Soutěž o nejlepší valašský sýr
  • 5. 7. Formanský den
  • 12. 7. BIKE VALACHY s Jaroslavem Kulhavým
  • 7. – 10. 8. Setkání řezbářů
  • 8. 8. VALACHY MAN
  • Každou středu o prázdninách Kurzy grilování na Horalu
  • Každou první sobotu v měsíci Saunová noc
  • Každý pátek koncerty pod širým nebem Karlovské hudební léto

Další tipy z Resortu Valachy:

 

Fotografie archiv Resortu Valachy, poskytla M. Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice. Děkujeme

Velké KarloviceKulíškova stezkaRazulák 2bazény Wellness Horalayurvedasaunový svět Wellness Horaltermální bazény Wellness Horal - dětihotel Horal letní terasagastronomie

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka