Startovní listina VALACHY MANa už se plní,

součástí opět budou i závody štafet a dětí

Seriál závodů VALACHY TOUR bude po červencovém závodu horských kol pokračovat v pátek 7. srpna další akcí a to svým „zlatým hřebem“ – terénním triatlonem VALACHY MAN. Ten se loni počtem téměř 600 závodníků stal největším veřejným triatlonem v České republice s intervalovým startem.

Uskuteční se opět u nádrže Na Stanoch známé také jako Balaton v Novém Hrozenkově, která i se svým členitým okolím nabízí ideální terén pro propojení tří disciplín triatlonu: plavání, kola a běhu. „O účast je tradičně velký zájem, doporučuji s registrací neváhat, v posledních dvou ročnících jsme měli vyprodáno. Kapacita je 650 závodníků a polovina startovních míst je v současné době rozebrána,“ říká prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Pro sportovce budou opět připraveny dvě trasy různé náročnosti. „Chceme, aby byl závod lákavý jak pro rekreační sportovce, tak i trénované borce. A kdo se necítí na zvládnutí všech tří disciplín, může se společně se svými přáteli, kolegy či rodinnými příslušníky zapojit formou tříčlenných štafet, které se již v minulosti staly oblíbeným a vítaným zpestřením závodu,“ dodal Vladimír Sušil.

Loni poprvé byly součástí závody dětí, uskuteční se i letos. Nejmenší děti čeká závod v běhu, starší si již vyzkouší kombinaci všech tří disciplín na kratších vzdálenostech.

Závody VALACHY TOUR tradičně zpestřuje účast sportovců známých jmen. Letošní ročník přinese „souboj mistrů“: na start se postaví nejúspěšnější český Ironman Petr Vabroušek a úspěšný triatlet, olympionik Jan Čelůstka. „Oba již mají na svém kontě vítězství v některém z minulých ročníků VALACHY MANa, aktuálně jsou oba ve výborné závodní formě. Jejich účast bude zajímavým zpestřením a pro řadu sportovců vítanou příležitostí k poměření sil,“ dodal Vladimír Sušil.

Stejně jako loni, i letos bude VALACHY MANa komentovat sportovní redaktor a moderátor Stanislav Bartůšek.

Registrace probíhá na www.valachytour.cz, až do 4. 8. za zvýhodněnou cenu. Startovné zahrnuje mimo jiné i dárek – kompresní návleky a sportovní čelenku. Děti mají při registraci předem startovné za symbolickou korunu.

Vítězové v mužské i ženské kategorii dlouhé trati si mezi sebe rozdělí Prize money Cetelem ve výši 40 tisíc korun. Připraveny jsou i atraktivní ceny od sponzorů pro vítěze věkových kategorií na obou tratích nebo hodnotné ceny v tradiční horské prémii. Připraven bude také doprovodný program s tradičním testovacím centrem horských kol Specialized a sportovních hodinek TomTom, bohatou tombolou a koncertem Kabát revivalu.

Trasy VALACHY MANa:

  • DLOUHÝ (350 m plavání, 16 km horské kolo, 4,5 km)
  • KRÁTKÝ (250 m plavání, 12 km kolo - horské či trekingové, 3,6 km běh)
  • ŠTAFETA (350 m plavání, 16 km horské kolo, 4,5 km běh)

Fotografie archiv Resortu Valachy, poskytla M. Žáčková, PR manažer Resort Valachy Velké Karlovice. Děkujeme

Startovní listina VALACHY MANa už se plní, Startovní listina VALACHY MANa už se plní, Startovní listina VALACHY MANa už se plní, Startovní listina VALACHY MANa už se plní, Startovní listina VALACHY MANa už se plní,

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka