Školení saunových animátorů

Jak na saunové ceremoniály se dozvěděli účastníci školení v Praze

Již několik let jsou i u nás saunové provozy, které svým návštěvníkům nabízí pravidelné saunové ceremoniály a zážitkové saunování. Zvyšuje se potřeba kvalitního personálu a zvyšování kvality provedení saunových ceremoniálů. Proto je v poslední době velký zájem o školení zážitkového saunování pro nové saunové animátory, saunéry, ale také manažery wellness a saunových center. Poslední otevřené školení pro jednotlivé zájemce se uskutečnilo na konci ledna v Praze.

Školení vede Saunový mág Pavel Hofrichter, který jako lektor zážitkového saunování má řadu zkušeností také ze zahraničních provozů. Pavel je také náš jediný mezinárodní porotce v soutěžích show ceremoniálů a byl v 1ě-ti členné porotě na posledním Mistrovství světa v německém saunovém centru SATAMA nedaleko Berlína. Od roku 2009 přednáší na konferencích a věnuje se rychle rostoucímu oboru zážitkového saunování. Vedle školení pro jednotlivé zájemce provádí školení pro saunová centra, tedy přímo pro personál jednoho provozovatele. Lektorkou zejména praktické části je Michaela Schönová.

Otevřené školení v Praze proběhlo v sídle společnosti RAIN.cz a následně v tělocvičně se zrcadly (ideální prostor pro nácvik technik s ručníky). Šestice školených saunérů si osvojila několik technik, vyzkoušela si provedení parních nárazů a změřila síly s přístrojem ze soutěže Windstorm master – tedy s měřičem rychlosti větru. Po obědě pokračovala teorie zážitkového saunování, na programu bylo provedení saunových ceremoniálů, příprava, pravidla, bezpečnost. V závěru odpoledne pak proběhla část věnovaná aromaterapii pro saunování.

Se show ceremoniály se účastníci školení setkali večer v Aquapalace Praha. Náš největší saunový svět ukázal školeným saunérům umění mistra saun Jakuba Krejčího (představení Human Wolf) a Pavla Horáka (Kóta 742) a pak další ceremoniály – pivní a beauty ladies. Návštěva Aquapalace Praha skončila prohlídkou saun a dalších prostor a diskusí o provozu i náročnosti práce saunových animátorů a saunérů, poskytujících saunové ceremoniály.

Druhý den program školení pokračoval praxí v saunovém centru Kylpyla v Čelákovicích. Prohlídka městské sauny zaujala návštěvníky také pro velmi pěkné funkční provedení této sauny a všech prostorů. Finský nebo severský styl, design dřeva a celkové provedení bylo ukázkou jak pracovat s prostory menších městských saun. Školení saunéři si vyzkoušeli výběr a správnou aplikaci éterických olejů a přípravu saunového ceremoniálu, práci v sauně. Každý předvedl alespoň část ceremoniálu a v rámci zpětné vazby získal hodně rad od lektorů i od dalších školených účastníků.

Závěr školení v saunovém centru Kylpyla přinesl účastníkům certifikáty o účasti na školení zážitkového saunování.

Další otevřené školení se uskuteční 23.-24. Února v Resortu Hrubá Voda u Olomouce a na toto školení zbývají poslední volná místa.
Školení se také provádí přímo v resortech a saunách. Provozovatelé využívají proškolení celého týmu najednou a navíc je školení přizpůsobeno požadavkům provozovatele a konkrétním prostorám a možnosetem centra. V případě potřeby informace o školeních získáte na 603 840 883, hofrichter@saunovymag.cz

Kontakt: info@sauneri.cz
Web www.Sauneri.cz

Zdoj a fotografie: Pavel Hofrichter

Školení saunových animátorůŠkolení saunových animátorůŠkolení saunových animátorůŠkolení saunových animátorůŠkolení saunových animátorůŠkolení saunových animátorů

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka