Seriál SkiTour pokračuje o víkendu Karlovskou 50

Největší seriál zimních běhů na lyžích SkiTour nabírá obrátky – tento víkend se přehoupne do své druhé poloviny třetím závodem Karlovskou 50. Pojede se na tratích na pomezí Beskyd a Javorníků v malebných Velkých Karlovicích, které jsou známým centrem zimních sportů.

Karlovská 50 naváže na Jizerskou 50 ČSOB Pojišťovny a Jilemnickou 50, které se jely o dvou předcházejících víkendech. Valašská Marcialonga, jak se závodu díky kulisám malebné vesničky přezdívá, se pojede už po 11. v historii.

 

„Trať vede nejkrásnějšími místy Beskyd a už nyní jsou na ní optimální,“ těší starostu Velkých Karlovic Miroslava Koňaříka.

 

Na startu hlavního závodu na 50 kilometrů klasicky nebude chybět žádný ze závodníků domácí špičky, která objíždí české laufy. K ní se přidají stovky hobíků, kteří dodávají závodům SkiTour tu pravou závodní atmosféru. „Navíc máme tradičně pro vítěze hlavního závodu na 50 kilometrů finanční prémii v hodnotě 10 tisíc korun,“ upozorňuje Koňařík.

 

„Loňská premiéra Karlovské 50 v seriálu SkiTour byla velmi vydařená a věříme, že si letos cestu do Velkých Karlovic najde zase o něco více milovníků běžeckého lyžování z celé republiky," řekl David Douša ze společnosti Mather Activation, která je pořadatelem seriálu SkiTour.

 

Závodníci, kteří se do závodů ještě neregistrovali, tak mohou učinit v pátek od 15 do 21 hodin nebo v sobotu mezi 7 a 9 hodinou v budově základní školy ve Velkých Karlovicích. Zde je rovněž výdej startovních čísel a prezentace závodníků. Start závodů na 25 a 50 kilometrů klasicky je v sobotu v 10 hodin. Cena startovného na místě je 700 korun na 50 kilometrů a 600 korun na poloviční trati. Kapacita závodů je 600 závodníků, zatím je přihlášeno necelých 400.

 

Hned po Karlovské 50 pokračuje SkiTour 2. a 3. února Orlickým maratonem v Deštném v Orlických horách. Více informací o seriálu na www.ski-tour.cz.

 

Fotografie: Archiv SkiTour, děkujeme za poskytnutí

Seriál SkiTour pokračuje o víkendu Karlovskou 50Seriál SkiTour pokračuje o víkendu Karlovskou 50Seriál SkiTour pokračuje o víkendu Karlovskou 50

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka