Saunová noc vytvořila rekord nejvíce saunujících se lidí na jednom místě.

V sobotu 18.12.2010 se uskutečnila první Saunová noc. V rámci této akce byl vytvořen rekord, který bude zapsán do české knihy rekordů a kuriozit s celkovým počtem 191 najednou se saunujících lidí v jednom místě. Tím místem se stal saunový svět Aquapalace Praha, který návštěvníkům nabídl 12 prohříváren několika typů.

Probíhaly zde speciální saunové ceremoniály - například s marockým bahnem určený výhradně ženám. Ceremoniálu ve 22h v bio sauně, se zúčastnilo 41 žen a dívek.  Ani na dalších třech místech pořádajících Saunovou noc nebylo o zábavu nouze. Různé ceremoniály, prodloužená otevírací doba či saunování při svitu svíček zaujalo návštěvníky. Cílem této akce je vytvořit tradici dne saunování, který by měl od letošního roku připadat vždy na poslední sobotu před Vánoci, a podpořit zdravý životní styl a saunování jako takové, protože právě v zimním období je saunování lidskému organismu nejvíce prospěšné. 

Saunovou noc zažili v sobotu návštěvníci aquaparků ve Frymburku, Olešné ve Frýdku Místku, Ústí nad Orlicí a v Aquapalace Praha. Pražský aquapark má nejrozsáhlejší saunový svět v ČR a proto se stal i hostitelem rekordu. Ve 22 hodin instruktoři pořadatele, spočítali saunující se návštěvníky jednotlivých prohříváren. Počty pak ověřil komisař agentury Dobrý den. Rekord 191 saunujících se lidí bude zapsán do české knihy rekordů a kuriozit. Po vyhlášení výsledků proběhlo i losování výherců zajímavých cen - například vstupenek do Aquapalace Praha . Hlavní cenou se stal zahradní bazén. 

Mezi účastníky akce a sčítajícími instruktory se objevily také finalistky soutěže MISS _Bára Kolářová, Mirka Košťanová a Tereza Šimsová. 


Program doplnily přednášky o saunování. Na otázky návštěvníků odpovídal Dr. Jan Hejma, prezident České asociace wellness. O historii saunování poutavě pohovořil Jiří Kouba, člen představenstva ABAS a vydavatel časopisu Bazén & sauna. Velké poděkování za spolupráci na organizaci akce i prezentované zkušenosti v doprovodném programu patří také generálnímu řediteli Aquapalace Praha ing. Radkovi Steinhaizlovi, který sám vedl i medový ceremoniál, který je zde v saunovém světě nejoblíbenější.

„Návštěvníci ocenili možnost konzultovat otázky kolem saunování s odborníky, přičemž byl největší zájem o informace k saunování nejmladších dětí. Také zájem o podporu rekordu ve 22 hodin byl velký a mimo prohřívány příliš návštěvníků nezůstalo. Určitě tu akci budeme opakovat a uděláme z ní tradiční událost pro propagaci zdravého saunování“ říká pořadatel akce, Pavel Hofrichter.

O krásnou atmosféru večera se postaraly stovky svíček, osvětlující prostory saun i bazénů.

 

Saunová noc je součástí projektu Aquamánie / Aquainfo.cz, který probíhá za podpory MMR.

 





Saunová noc vytvořila rekord nejvíce saunujících se lidí na jednom místě.Saunová noc vytvořila rekord nejvíce saunujících se lidí na jednom místě.Saunová noc vytvořila rekord nejvíce saunujících se lidí na jednom místě.Saunová noc vytvořila rekord nejvíce saunujících se lidí na jednom místě.Saunová noc vytvořila rekord nejvíce saunujících se lidí na jednom místě.Saunová noc vytvořila rekord nejvíce saunujících se lidí na jednom místě.

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka