SAUNA HERBAL CUP 2018

Pátý ročník mezinárodní soutěže relaxačních saunových ceremoniálů a peelingových procedur se poprvé uskuteční ve WELLNESS HOTELU FRYMBURK na jihu Čech v termínu 22.-25.11.2018. V novém saunovém centru se představí na 25 soutěžících - saunových mistrů z celé Evropy.

Pro širokou veřejnost je připraven bohatý festivalový program zaměřený zejména na nápadité používání aromaterapie, tedy kvalitních a  vzácných éterických olejů, přírodních vykuřovadel, bylinek a jiných přírodních ingrediencí. Sauna Herbal Cup přinese desítky nejlepších saunových ceremoniálů, saunové procedury, kreativní peelingy nebo metličkování. Čtyřdenní program je připraven pro všechny zájemce o netradiční saunování.

Relaxační saunový ceremoniál je 15-ti minutový program v sauně, který vede zkušený saunový mistr. Ten v sauně zvyšuje vlhkost poléváním saunových kamenů a vířením horkého vzduchu ručníky a vějíři po sauně. Pracuje s teplem, vůněmi, vytváří relaxační atmosféru.

Peelingová procedura je speciální program v parní lázni. Návštěvníci dostanou od saunéra - saunového mistra peeling v rámci řízené procedury. Každý peeling je jiný a je pečlivě připravován. Jde o velmi kreativní peelingy, 100% přírodní. Mnohdy jde skutečně o umělecká díla.

Doprovodné programy se nyní připravují, ale můžeme se těšit na speciální saunové rituály s vykuřovadly, metličkové procedury od hostů z Estonska, Litvy a Ruska, zajímavou příležitostí bude možnost zažít tradiční norský saunový rituál trvající téměř dvě hodiny. Své místo zde budou mít rituály s bylinkami. Návštěvníci také přivoní ke vzácným éterickým olejům - např. k Neroli, což je éterický olej získaný z květů pomeranče.

Sauna Herbal Cup má několik kvalifikačních kol v Evropě. Z nich přijedou ti nejlepší saunéři. Také u nás se pořádají výběrová předkola a každý soutěžící se musí kvalifikovat pro finále ve Wellness hotelu Frymburk.

Všechna soutěžní vystoupení sleduje 12-ti členná mezinárodní porota, v níž zasedne např.  Lay Pang Ong (Malajsie, Dánsko), Mario Santini (Itálie, prezident AUFGUSS WM), Lasse Eriksen (Norsko), Janos Zelenak (Maďarsko), Leszek Pustulka (Polsko) nebo Patryk Jurowitcz (Norsko, Polsko). Porotu doplní i čeští odborníci.

 

SAUNA HERBAL CUP v číslech:

  • 25 soutěžících, 12 členů poroty, speciální hosté z 10 zemí světa
  • 4 dny, několik desítek saunových ceremoniálů a procedur
  • to nejlepší ze saunové Evropy na Frymburku!
  • 5. ročník mezinárodního setkání
  • Soutěž relaxačních saunových ceremoniálů v nové ceremoniálové sauně
  • Soutěž peelingových procedur v parní lázni
  • Ukázky metličkování, procedur severské banji
  • Bylinkové procedury v sauně i v bylinkové lázni "ČAN"
  • Saunové rituály s vykuřovadly
  • Netradiční saunování
  • Workshopy
  • Soutěž diváků o nejkrásnější saunový vceremoniál

Akce je pořádána pod záštitou mnoha odborných asociací a představuje poměrně nový obor zážitkového saunování veřejnosti.

Sauna Herbal Cup pořádá Česká asociace saunérů

Sauna Herbal Cup byl založen v roce 2013 (autoři Pavel Hofrichter, Tomáš Drápal a Radovan Štícha) a přinesl do Evropy novou oblast zážitkového saunování. Od té doby poskytuje ojedinělou možnost setkání profesionálních saunérů, odborníků v oblasti aromaterapie, saunování, wellness.

V roce 2018 byla založena evropská síť pro Herbal eventy a odborný networking – SAUNA HERBAL EVENTS. Mezi zakládajícími členy jsou ČR, NORSKO, ITÁLIE, MAĎARSKO.

Fotografie archiv Sauna Herbal Cup z roku 2018

SAUNA HERBAL CUP 2018SAUNA HERBAL CUP 2018SAUNA HERBAL CUP 2018SAUNA HERBAL CUP 2018SAUNA HERBAL CUP 2018SAUNA HERBAL CUP 2018SAUNA HERBAL CUP 2018SAUNA HERBAL CUP 2018

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka