S melouny Bouquet hravě sestavíte celé menu od předkrmu po dezert

Melouny jsou oblíbené jak mezi dětmi, tak mezi dospělými. Obsahují spoustu vitamínů, vody, žádné tuky ani cholesterol. Užijte si jich proto do sytosti, dokud je jejich sezóna. Pokud vás omrzelo jíst je stále samotné, vyzkoušejte některý z chutných a snadných receptů. Meloun je v nich vždy podáván syrový, takže nepřichází o žádné vitamíny.

Svou sladkostí a šťavnatostí vhodně doplňuje např. steaky nebo saláty. S melouny Bouquet je navíc všechno ještě jednodušší, protože se můžete spolehnout, že je vždy koupíte správně zralé a navíc bez pecek. S takovou surovinou je pak práce v kuchyni radost. Pro navnadění chuťových buněk můžete začít přípravou něčeho menšího.

Krevetový salát s melounem je jako předkrm ideální.
Připravte si na něj: bezpeckový meloun Bouquet, 200 g krevet, ledový salát, rukolu, olivový olej, balzamiko, sůl, pepř, citrón.

Na olivovém oleji lehce orestujete krevety. Důkladně omyjete a natrháte ledový salát a rukolu. Meloun Bouquet nakrájíte na malé kostičky a vše dáte do mísy. Nakonec přidáte orestované krevety, které pokapete citronovou šťávou. Dochutíte solí a pepřem, ozdobíte balzamikem a lehce zakápnete olivovým olejem.

Recept na ohnivo-ledovou salsu je jednoduchý, zvládne ho i úplný začátečník.

Stačí si pořídit: 3 šálky najemno nakrájeného bezpeckového melounu Bouquet, 1/2 šálku nadrobno nakrájené zelené papriky, 2 polévkové lžíce limetkové šťávy, 1 polévkovou lžíci nakrájeného koriandru, 1 polévkovou lžíci najemno nakrájené zelené cibulky, 2 polévkové lžíce nadrobno nakrájených jalapeňos papriček.

Jediné, co musíte udělat, je dobře promíchat všechny nakrájené ingredience v misce, kterou zakryjete a dáte alespoň na hodinu do lednice. Podávat můžete s grilovaným masem nebo tortilla chips. Salsa se skvěle hodí i k následujícímu receptu na vepřový steak s melounem.

Na ten si připravte: 600 g vepřové krkovice, bezpeckový meloun Bouquet, olivový olej, sůl, celý zelený pepř.

Maso propláchnete pod proudem studené vody a osušíte. Nakrájíte na plátky, posolíte a obalíte v podrceném zeleném pepři. Na pánvi rozehřejete olej a steaky osmažíte z obou stran. Hotové steaky podáváte s kousky bezpeckového melounu Bouquet.

Lívance jsou jedním z těch tradičnějších českých dezertů. Nejčastěji se podávají s marmeládou, horkým ovocem nebo zakysanou smetanou. Lívance se zmrzlinou a šlehačkou jsou klasika, kterou meloun oživí nejen barevně, ale také změní v ještě zajímavější a chutnější dezert.

Potřebujete: 8 lívanců (8 cm v průměru) ochlazených na pokojovou teplotu, šálek smetanové zmrzliny

6 plátků melounu Bouquet bez pecek (asi 1,5 – 2 cm silných a 8 cm v průměru, zbavených přebytečné šťávy)

Na každý lívanec rovnoměrně nanesete smetanovou zmrzlinu. Dva z nich položíte zmrzlinou nahoru na servírovací talíř. Plátek melounu dáte na každý zmrzlinový lívanec. Takhle to střídáte, dokud nebudete mít sendvič složený ze čtyř lívanců a tří kusů melounu. Na horní lívanec přidáte lžičkou zmrzlinu. Dozdobit můžete borůvkami nebo malinami. Ihned servírujte nebo přikryjte a chlaďte v mrazničce do doby, než budete servírovat.

Celé menu můžete zakončit osvěžujícím melounovým mojitem. Když vynecháte rum, získáte virgin verzi, kterou můžete nabídnout i dětem.
Do drinku patří: světlý rum (Bacardi Carta Blanca 4 cl), limetka, 10 lístků máty peprné, 3 lžičky třtinového cukru, 7 kostiček bezpeckového melounu Bouquet a soda na dolití.

Do mixéru vložíte meloun a rozmixujete ho. Do sklenice vložíte nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr, rozmačkáte a přidáte rozmixovaný meloun. Po okraj sklenice nasypete drcený led. Nalijete světlý rum a dolijete sodou. Sklenici ozdobíte plátkem melounu a doplníte snítkou máty.

Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino...

S melouny Bouquet hravě sestavíte celé menu od předkrmu po dezertKrevetový salát s melounemOhnivo ledová salsaS melouny Bouquet hravě sestavíte celé menu od předkrmu po dezertVepřový steak s melounemLívanceS melouny Bouquet hravě sestavíte celé menu od předkrmu po dezert

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka