Rozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkách

Relaxační centrum Wellness Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích si za pouhý rok a půl existence vydobylo pozici jednoho z nejvyhledávanějších relaxačních areálů na Moravě.

„Pro návštěvníky se stále snažíme připravovat novinky a různá vylepšení. Nejnověji jsme zavedli saunování dětí. Často jsme řešili dotazy, proč v tak velkém relaxačním centru, jako je to naše, nesmí děti chodit s rodiči do sauny. Našli jsme tedy řešení, které vyjde rodinám vstříc a zároveň nenaruší komfort, na nějž jsou zvyklí ostatní návštěvníci, kteří k nám jezdí za klidnou relaxací,“ říká ředitel Wellness Horal Martin Pařízek.

Kdy tedy budou moci rodiče s dětmi zajít ve Wellness Horal do sauny?

Dosud byl saunový svět přístupný návštěvníkům starším 14 let denně od 10 do 22 hodin. Nyní jsme začátek posunuli na 8 hodin, přičemž první dvě hodiny jsou vyhrazeny rodičům s dětmi. Připravili jsme pro ně zvýhodněnou tříhodinovou vstupenku za 90 Kč pro dítě a 190 Kč pro jeho dospělý doprovod, která platí nejen do saunového světa, ale i bazénů. Poté, co je saunový svět v 10 hodin pro děti uzavřen, si tak mohou ještě hodinu užívat koupání v termálních bazénech. Vstup na ranní saunování je možný i pro návštěvníky bez dětí za 290 Kč.

Liší se pravidla saunování dětí a dospělých?

Nijak zvlášť. Rodiče hlavně musí dbát na to, aby délka pobytu v sauně odpovídala aktuálnímu zdravotnímu stavu dítěte a tomu, jak je zvyklé snášet horko. Výhodou ranního saunování je fakt, že teplota v sauně ještě nedosahuje maximálních hodnot, což je šetrné vůči dětskému organismu. Je také třeba dbát na dostatečný odpočinek a přísun tekutin. Pro děti máme připraveno čerstvé ovoce a vodu zdarma a rodičům jsou celou dobu pro případné konzultace k dispozici saunéři. Budeme také dětem nabízet speciální saunovací rituál.

Právě saunovací rituály jsou specialitou Wellness Horal. O co vlastně jde?

V Česku jsou zatím spíše ojedinělou záležitostí. Jejich cílem je ozvláštnit návštěvníkům pobyt v sauně. Saunéři polévají horké kameny esencí, víří vzduch pro větší pocit horka a podávají hostům různé produkty k potírání pokožky. U nás provádíme rituály pětkrát denně a k potírání těla používáme med, sůl, cukrovou třtinu či třeba mletou kávu. Zvláštností je valašský ceremoniál, při němž poléváme horké kameny slivovicí.

Jaké další novinky jste od loňska ve Wellness Horal připravili?

Zavedli jsme například nové typy zvýhodnění. Velmi oblíbené jsou vstupenky pro seniory za 99 Kč ve všední dny s kávou v ceně vstupu zdarma. Dále přibylo možností odpočinku – při návštěvě bazénů už lidé mohou využívat nejen vnitřní, ale i venkovní terasu a navíc i slunící louku s krásným výhledem do údolí. Rozšířili jsme škálu nabízených masáží a maséry z Thajska a Srí Lanky doplnily dvě Filipínky. Přímo u bazénů jsme pro zájemce instalovali malou infrasaunu a zavedli on-line rezervace masáží na wellnesshoral.cz. Hlavní změnou je ale celkový komfort. Ještě loni se u hotelu Horal dokončovaly stavební práce. Teď už po stavbě není ani památky.

Wellness Horal je součástí Resortu Valachy, který nabízí také další aktivity. Co by lidé neměli vynechat?

Dospělé bych určitě pozval na projížďku na segway. Půjčovnu segway jsme otevřeli v květnu u hotelu Horal a těší se velkému zájmu. Rodiny s dětmi by si neměly nechat ujít novinku v podobě Kulíškovy naučné stezky okolím hotelu Horal. Máme tu také lanový park, hřiště pro tenis a míčové hry, golfové hřiště, pod Horalem začíná cyklostezka Bečva… Samozřejmě doporučuji návštěvu některé z restaurací Resortu Valachy, které nabízí výborné krajové speciality. Ve všech třech hotelech - Lanterně, Horalu i Galiku – máme i dětské koutky a dětská menu.

 

Fotografie: archiv Wellness hotel Horal, resort Valachy.

Rozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkáchRozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkáchRozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkáchRozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkáchRozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkáchRozhovor s ředitelem Wellness Horal Martinem Pařízkem (nejen) o novinkách

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka