Rozhovor s Patrickem Lenhartem

Šéf týmu světového šampionátu v saunových ceremoniálech pro WellnessNoviny.cz

Světové mistrovství v saunových ceremoniálech se připravuje celý rok. Sami jsme se přesvědčili, že tým lidí, který tuhle akci dává dohromady je skvěle sehraný. A na tom má největší zásluhu šéf týmu, jímž je vídeňák Patrick Lenhart. Požádali jsme ho o rozhovor pro on-line magazín WellnessNoviny.cz. Tím však naše spolupráce nekončí. Patrick se stane garantem našich aktivit na poli nevšedního saunování v ČR!

Mistrovství v saunových ceremoniálech proběhlo v termínu 20.-21.10.2012 v moderním sportovním areálu v Grazu. Byl to čtvrtý ročník a poprvé jsme zde měli českou a slovenskou účast. Patrick Lenhart nám odpověděl na několik otázek.

Velmi se nám na mistrovství v saunových ceremoniálech líbilo. Jde již o 4. ročník.  Jak hodnotíš WM 2012, je vidět nějaký posun oproti předchozím ročníkům?

Naše čtvrté mistrovství světa v saunových ceremoniálech bylo ještě více mezinárodní. Přibývá nejen zahraničních účastníků, ale hodně o nás informuje zahraniční tisk, který sleduje náš světový pohár. Také jsme rádi, že díky mistrovství se rozšiřuje mezinárodní společenství příznivců saunování. Vytváříme prostor pro setkání.  Takže to není jen soutěž. Je to síťování lidí. Příznivci saunování se setkají alespoň jednou za rok na našem světovém poháru.

Jsi spokojen s průběhem letošního mistrovství, počtem soutěžících?

Jakmile jsou naši hosté a účastníci spokojeni, jsme také spokojeni. Naším úkolem je zůstat v pozadí a vytvořit prostor pro naše účastníky, poskytnout jim záři reflektorů. Zpětná vazba je letos opět opravdu dobrá, ale vždy chceme dělat věci ještě lépe ;-)

Co Tě překvapilo nejvíce při organizování mistrovství v saunových ceremoniálech

Všichni účastníci přišli nejen bojovat za sebe, své umístění, ale chtěli oslavit šampionát společně. Je to jako velké rodinné setkání jednou za rok, i když mnozí z účastníků se setkali poprvé.

Jak jsi dospěl k pořádání takové akce?

Jsem typický návštěvník sauny. Z mého pohledu sauna potřebuje nový a pozitivní obraz, musí zaujmout nové cílové skupiny. Nejlepší saunový svět s dokonalou infrastrukturou neznamená nic bez dobře vyškoleného personálu. A navíc mám rád multikulturní akce ;-)

Co si myslíš o trendech v saunových ceremoniálech?

Na trhu cestovního ruchu je nutné čelit obrovské kokurenci. Existuje mnoho velkých lázní a je opravdu těžké získat dostatek hostů. Každý se snaží zaujmout a saunové ceremoniály k tomu patří. Rozvíjí se nové, vzrušující cereminály, velké show. Myslím, že některé němé a relaxační obřady ve skromějším provedení přijdou znovu ke slovu. Vedle jasných show budou i ceremoniály "unplugged". Připravujeme i něco pro šampionát 2013 ;-)

Mohl bys něco vzkázat fanouškům saunování v ČR?

Poté, co jsem viděl v naší soutěži, přijedu se podívat do České republiky. Možná příští saunový mistr světa je u vás!

 

1.

Rozhovor s Patrickem LenhartemRozhovor s Patrickem LenhartemRozhovor s Patrickem LenhartemRozhovor s Patrickem LenhartemRozhovor s Patrickem LenhartemRozhovor s Patrickem LenhartemRozhovor s Patrickem Lenhartem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka