Roseacea, kosmetika Pevonia Botanica

Ruměná tvář nebývá známkou zdraví, ale příznakem nemoci zvané acne rosacea (nebo jen rosacea). Léčba zatím neexistuje, ale možné je mírnit příznaky. Významně napomáhá i volba správně zvolených kosmetických produktů pro ošetřování pleti. Takové nabízí i řada Ligne Rose RS2 americké přírodní kosmetiky Pevonia Botanica.

Současná medicína bohužel nedokáže rosaceu zcela vyléčit, ale je možné zvládat příznaky tohoto chronického onemocnění a předejít vážnějšímu poškození kůže. Také vhodné kosmetické přípravky pomáhají potlačit příznaky, ale zvláště v pokročilých stadiích rosacey je vhodná konzultace s dermatologem.

Rosacea je onemocnění kůže obličeje vaskulárního původu. Charakterizuje ji výskyt zarudnutí, které je zpočátku občasné, přicházející v nárazech, později se stává trvalým. K němu se následně přidružují malé rozšířené cévky, které vypadají neesteticky. Jedná se o problém tenkých stěn kapilár, kdy při extrémnějších vnějších vlivech tyto stěny praskají.

Tímto kožním onemocněním trpí i herečka Cynthia Nixon, která se proslavila jako Miranda v seriálu Sex ve městě. Všem lidem s podobným problémem radí: „Rosacea sice může stále být ve vaší mysli, ale nemusí být stále na vašem obličeji. Jestliže si myslíte, že trpíte tímto onemocněním, navštivte dermatologa. Věřte mi, vše pak bude mnohem lepší.“

 

Správná péče

Na citlivou pleť s cévními poruchami jako jsou rozšířené žilky nebo rosacea nabízí Pevonia Botanica speciálně vyvinutou řadu produktů RS2. Tyto produkty posilují kapilární stěny, aby k praskání nedocházelo, a dostatečně chrání pokožku před vnějšími vlivy. Řada obsahuje čistící mléko, tonik, krém a koncentrát. Hlavními složkami jsou extrakt zeleného čaje, lékořice, růže, heřmánek, olibamum a vitamín E. Tyto esence významně snižují zarudnutí, překrvení a citlivost pokožky a posilují kapiláry. Doporučuje se používat celou řadu, protože tak je péče o pokožku komplexní.

Salón Pevonia Botanica má v nabídce jedinečné ošetření RS2 s mikronizovanými mořskými řasami a speciální tvrdou masku s obsahem esence francouzské růže. Během zasychání této masky dochází k zahřívání a uvolňování aktivních látek, které jsou pokožkou snadno přijímány a dopraveny do hlubších vrstev pleti. Pokožka je po tomto ošetření zklidněná, vyživená a barevný tón je sjednocen.

 

Produkty

 

RS2 Cleanser, jemný čistič pleti, 700 Kč. Obsahuje sodium lauroyl oat amino acids-čistící činidlo, zelený čaj, heřmánek, allantoin, kadidlovník a olej z francouzské růže.

RS2 Lotion, jemné pleťové tonikum, 650 Kč. Obsahuje zelený čaj, extrakt kořene lékořice, allantoin, kadidlovník a olej z francouzské růže.

RS2 Cream, pleťový krém, 1 600 Kč. Krém jemné konzistence, zklidňuje a ochlazuje pleť. Léčí, posiluje kapiláry, zlepšuje jejich průchodnost. Má také protivráskové účinky. Obsahuje sorbitol (výtažek z glukózy), esenciální olej z lískových oříšků, vitamín E, zelený čaj, heřmánek, allantoin, kadidlovník a olej z francouzské růže.

RS2 Concentrate, koncentrát vhodný jako podklad pod krém, 1 600 Kč. Obsahuje heřmánek, zelený čaj, lékořici, vitamín E a olej z francouzské růže.

 

Přísady a jejich účinky

 

Zelený čaj - hojí, zabraňuje červenání, působí proti volným radikálům
Heřmánek - tišící, působí proti stresu
Allantoin - hojí, snižuje citlivost pokožky, povzbuzuje správné prokrvení
Kadidlovník - tišící, protizánětlivý, antibakteriální a dodává přípravkům přírodní vůni
Olej z francouzské růže - rozptyluje zčervenání, poskytuje přípravkům přírodní vůni
Extrakt kořene lékořice - hojí, je antialergický
Sorbitol (výtažek z glukozy) - změkčuje pokožku
Esenciální olej z lískových oříšků - vyživuje
Tocopherol (Vitamin E) - hojí, zvlhčuje

Fotografie zaslala Terezie Kaslová, Mediareport, s.r.o. - děkujeme.

Roseacea, kosmetika Pevonia BotanicaRoseacea, kosmetika Pevonia BotanicaRoseacea, kosmetika Pevonia BotanicaRoseacea, kosmetika Pevonia Botanica

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka