První české bezlepkové pivo bude brzy na trhu

Čeští vědci z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského (VÚPS) vyvinuli unikátní bezlepkové pivo, jehož hlavní surovinou je stejně jako u klasického piva český slad.

Ten je ale speciálně upraven ve varně a prochází modifikovaným hlavním kvašením a dokvašováním, takže je vhodné i pro osoby trpící celiakií. Dosud byla na český trh dovážena pouze bezlepková piva ze zahraničí, jejichž základem je kukuřice, proso, rýže nebo pohanka, a jejich chuť se výrazně liší od nápoje, na který jsou Češi zvyklí.

Nové pivo, na jehož výrobu získal licenci Žatecký pivovar, splňuje nejpřísnější limity na obsah látek nebezpečných pro osoby trpící celiakií a zároveň si zachovává všechny chuťové vlastnosti typické pro české pivo. Lidé postižené intolerancí k lepku se mohou těšit na jedenáctistupňový světlý ležák s obsahem alkoholu 4,5 procenta s názvem Celia, kterému nebude chybět bílá pěna, zlatavá barva, příjemná sladová vůně ani osvěžující říz.

První české bezlepkové pivo bude brzy na trhuPrvní české bezlepkové pivo bude brzy na trhu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka