Praha kandiduje na Evropské hlavní město sportu

O prestižní ocenění Evropské hlavní město sportu 2016 bude v následujících měsících usilovat hlavní město Praha. Rada města na svém jednání schválila kandidaturu Prahy v soutěži, která hodnotí přístup měst ke sportu, podporu aktivit občanů a také kvalitu infrastruktury.

V případě úspěšné kandidatury by se Praha zařadila po bok dalších evropských metropolí – Madridu, Stockholmu, Kodaně, Varšavy, Stuttgartu, Istanbulu, Valencie a dalších. Pro rok 2013 s kandidaturou uspěly Antverpy.

 

„Praha patří k významným evropským sportovním metropolím a pravidelně hostí akce světového formátu, stejně tak však poskytuje všem svým obyvatelům široké možnosti ke sportu,“ říká Lukáš Manhart, radní hlavního města Prahy, v jehož gesci je také sport. „Jsem si jistý, že by Praze takový titul slušel.“

 

Praha v minulosti hostila velké sportovní akce světového významu – hokejové mistrovství světa, tenisová finále v Davis Cupu či Fed Cupu, zápasy NHL, fotbalový Super Pohár UEFA – a o nadcházejícím víkendu mimo jiné přivítá v Troji kajakářskou elitu na světovém šampionátu.

 

„Konkurence bude veliká, ale věřím, že můžeme uspět díky tomu, že je pro vedení hlavního města Prahy sport důležitý. V případě této kandidatury nejde tolik o to, jaké akce město hostí, ale především o podporu sportovních aktivit obyvatel a různé projekty, které možnosti pro sportování rozvíjí. V tomto směru můžeme být hrdí na to, kolik se nám podařilo realizovat,“ říká Petr Bříza, zastupitel hlavního města a předseda magistrátní komise pro sport.

 

Praha sdružuje aktivity na podporu sportu pod značku Praha sportovní. Aktuálně realizuje Měsíc náboru do sportovních klubů zaměřený na rodiče a děti, v prosinci se bude opětovně konat úspěšný projekt Týden sportu zdarma. Prostřednictvím systémové a grantové podpory dává přímo hlavní město Praha či ve spolupráci s městskými částmi do sportu každoročně přes 350 milionů korun.

 

 

Fotografii poskytl Richard Valoušek, Mather Activation s.r.o – děkujeme.

Praha kandiduje na Evropské hlavní město sportu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka