Praha bude hostit světový šampionát aerobiku a hip hopu

21. - 26. října 2014

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz, který byl založen v roce 1992 Jitkou Poláškovou, pořádá pravidelně od roku 1996 světové a evropské šampionáty. Účastní se jich stovky reprezentantů z celého světa a letošní ročník nebude výjimkou. Světový šampionát se odehraje ve dnech 21. – 26. října v pražském Top hotelu Praha.

„Akci pořádá mezinárodní sportovní federace FISAF International ve spolupráci s FISAF.cz a nově také pod záštitami České unie sportu, Ministerstva financí, MŠMT a Magistrátu hlavního města Prahy. Stalo se tak poté, co původní organizátor Ruská Fitness Federace nesplnila standardy pro organizaci této akce v Moskvě,“ řekla prezidentka Českého svazu aerobiku Jana Havrdová. Světového klání se zúčastní 1200 závodníků z 16 zemí. Kromě tradičních aerobikových velmocí, jako je Rusko, Austrálie, Belgie nebo Holandsko se mohou diváci těšit na choreografie z exotických zemí, jako je například Jihoafrická republika, Maroko či Nový Zéland.

Českou republiku bude reprezentovat 350 závodníků v devíti kategoriích. „Díky silné tradici aerobiku se tento sport těší stále velkému zájmu dětí a juniorů. Samozřejmě i zde přichází nové trendy v choreografiích a kostýmech, ale závodní kategorie jsou pořád stejné – tedy jednotlivci ženy a muži, fitness týmy, stepy, páry a tria v různých věkových kategoriích. Novou závodní kategorií sportovního aerobiku a fitness jsou pětice a v rámci MS se nově představí také Hip Hop Mega crews,“ říká Jitka Literová, ředitelka závodů.

Naděje na medaile máme značné. O cenné kovy budou bojovat Tereza Tydlitátová, která získala dvě zlaté na nedávném MČR, Kristýna Zahradníčková (v ČR stříbrná) či bronzová Tamara Jiříková. Silná je také česká reprezentace ve stepech, kde tradičně vítězí havlíčkobrodský SRC Fanatic s příbramským Oxygenem. V mladších kategoriích mají největší šance Tereza Kudláčková z AJC Ivany Mrňákové a Adéla Citová z Fitness Studia Louny.

Záštitu nad mistrovstvím světa letos udělila mimo jiné také Česká unie sportu: „Český svaz aerobiku a fitness se stal loni naším členem a to, že se jim povedlo uspořádat Mistrovství světa v České republice, je úžasné. Organizaci MS dostali na starost na poslední chvíli, což je pro každého pořadatele takové velké akce složitá situace. Proto jsme neváhali mistrovství podpořit“, vysvětluje záštitu České unie sportu její předseda Miroslav Jansta.

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří k nejstarším svazům v ČR, sdružuje více než 3000 členů. Je také akreditovaným školicím centrem a organizuje vzdělávací akce a soutěže po celé ČR. FISAF.cz je také iniciátorem projektu „Česko se hýbe“, v rámci něhož se věnují pohybovým aktivitám tisícovky dětí a mládeže. Další informace nejdete na internetových stránkách. FISAF.cz je členem České komory fitness a České unie sportu.

Fotografie zaslala Linda Čtvrtečková, Junior Manager Roman Hrůza Agency, s.r.o. - děkujeme.

Praha bude hostit světový šampionát aerobiku a hip hopu Praha bude hostit světový šampionát aerobiku a hip hopu Praha bude hostit světový šampionát aerobiku a hip hopu Praha bude hostit světový šampionát aerobiku a hip hopu Praha bude hostit světový šampionát aerobiku a hip hopu Praha bude hostit světový šampionát aerobiku a hip hopu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka