Pohyb jako elixír života: unikátní konference o tom, jak žít zdravěji

V úterý 26. 9. od 10 do 15 hodin se v historických prostorách Senátu Parlamentu ČR v rámci Evropského týdne sportu koná unikátní konference přístupná zdarma veřejnosti nazvaná Be active aneb pohyb jako elixír života.

Těšit se můžete na řadu zajímavých přednášek kapacit v tomto oboru i příklady dobré praxe, jak se začít příjemně hýbat. Dozvíte se, jak pohyb prospívá zdraví, jak se k němu motivovat a že to nepůjde bez správné výživy, protože „ledničku nepřecvičíme“.

Prezentaci celorepublikových pohybových projektů Česko se hýbe a Děti na startu doplní dobré příklady z praxe z léčebny dětské obezity. Na účastníky čekají také ukázky moderních forem motivace dětí k fyzické aktivitě zábavnými pohybovými senzory Reima Go, které měří, zda se děti dostatečně hýbou.

Velkým tématem bude i aktivní stárnutí a pohyb seniorů, protože právě ten je podle odborníků prevencí a jediným existujícím elixírem mládí. S příkladem dobré praxe přijde Domov pro seniory Háje a organizátoři Projektu Sportovní hry seniorů.

Pohyb jako elixír života: unikátní konference o tom, jak žít zdravěji

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka