Osvěžte celé letní menu zdravým a šťavnatým melounem!

Na českých stolech se melouny objevují jako ovocná svačinka, ve formě sladké šťávy či v ovocných dezertech. Věděli jste ale, že můžete z melounů připravit celé menu? S melouny Bouquet to bude obzvlášť jednoduché. Jsou totiž šťavnaté, sladké a navíc nemají žádné pecky. Jsou jasnou sázkou na zdraví. Obsahují vitamín A, C, B6, draslík, lykopen, nenajdete v nich žádné tuky ani cholesterol.

Zamávejte nudě v kuchyni a nachystejte si báječné recepty, které skvěle osvěží vaše letní menu. Začít můžete osvěžujícím smoothie k snídani, hodit se bude zdravá svačinka, k obědu si dopřejte grilovanou rybu a tiramisu a k večeři si připravte vynikající salát. Melouny Bouquet pocházejí ze Španělska, a tak se inspirujte středomořskými chutěmi.

Nachystat lahodné smoothie zvládne opravdu každý. Stačí k tomu čerstvé ovoce a mixér. Vyzkoušet můžete tuto ověřenou variantu.

Připravte si: bezpeckový meloun Bouquet, jahody, ½ pomeranče, kiwi, citronovou šťávu, bílý jogurt.

Postup: bezpeckový meloun Bouquet a ostatní ovoce nakrájejte na větší kousky, které vložte do mixéru. Dle chuti můžete přidat také bílý jogurt. Pokud však dáváte přednost veganské kuchyni, nebo se prostě na jogurt necítíte, můžete jej vynechat. Smoothie lze snadno rozředit trochou vody. Vše důkladně rozmixujte a dejte vychladit do ledničky. Hotové smoothie ozdobte vykrojeným plátkem melounu nebo limetkou.

Po skvělé ovocné snídani ve formě smoothie si můžete nachystat do práce zdravou svačinku. Ta je navíc hotová coby dup, takže nenaruší vaše ranní rituály.

Potřebujete: bezpeckový meloun Bouquet, řecký jogurt, ovesné vločky nebo müsli, čokoládový sirup (dle chuti).

Postup: šťavnatý meloun Bouquet nakrájejte na drobné kousky. Část zamíchejte do řeckého jogurtu, zbytek nasypte navrch. Přidejte ovesné vločky nebo müsli, a pokud chcete víc mlsat, můžete přidat ještě trochu čokoládového sirupu.

Rybu a meloun opravdu nevidíme často v jednom receptu. Přesto je jejich kombinace skvělá. Grilovanou rybu s melounovým salátem si zamilujete a prospěje vašemu zdraví i linii.

Na tento oběd si nachystejte: bezpeckový meloun Bouquet, filet z mořského okouna, pstruha nebo jiné oblíbené ryby, balkánský sýr, salátovou okurku, červenou cibuli, černé olivy, olivový olej, hrubozrnnou sůl, pepř, bazalku, opečený toastový chléb

Postup: filet z ryby osušte a orestujte na kontaktním grilu nebo na pánvi s trochou olivového oleje z obou stran. Mezitím si připravte melounový salát. Na kostičky nakrájejte meloun Bouquet, balkánský sýr, okurku, cibuli a olivy a zakápněte olivovým olejem. Hotovou rybu přidejte k salátu, dochuťte hrubozrnnou solí a pepřem. Vše dozdobte bazalkou. Podávejte s opečeným toastem nebo chlebem.

Oslaďte si odpoledne vynikajícím melounovým tiramisu. Připravit ho můžete i pro návštěvy. Je totiž tak jemné a delikátní, že se o něj nebudete chtít podělit!

Potřebovat budete: bezpeckový meloun Bouquet, 500 g mascarpone, 12 ks cukrářských piškot, 100 g moučkového cukru, 4 žloutky, 20 ml likéru (ovocný, např. pomerančový), kakao. Na 120 ml cukrového rozvaru:  125 ml vody 225 g krystalového cukru.

Postup: cukrový rozvar připravte ze 125 ml vody a 225 g cukru krystal. Tuto směs povařte na mírném ohni 10 minut. Že je rozvar hotový, poznáte snadno. Ponořte do směsi drátěné očko a zkuste do něj fouknout jako do bublifuku. Pokud z něj odlétají cukrové bublinky, je rozvar připravený.

V míse smíchejte mascarpone se žloutky a moučkovým cukrem a pomocí elektrického šlehače vše vyšlehejte do pevné pěny. Ještě teplý cukrový rozvar ochuťte likérem. Polovinu piškotů namočte jemně do rozvaru a rozložte na dno formy. Na piškoty rozetřete polovinu připraveného krému, poklaďte plátky nakrájeného a osušeného melounu Bouquet, přidejte vrstvu namočených piškotů a opět vše zakryjte vrstvou krému. Povrch uhlaďte a posypejte kakaem. Tiramisu uložte nejméně na 30 minut do chladničky a poté můžete podávat.

Zakončete den výborným zdravým salátem s melounem, který ve vyšších teplotách přijde vhod. Podávat ho můžete také jako přílohu. Hodí se například k masu, které nachystáte na grilu. Tvoří spolu ideální letní pár.

Na salát potřebujete: bezpeckový meloun Bouquet, římský salát, ledový salát, polníček, balkánský sýr, černé olivy, balsamico, olivový olej, sůl, pepř na dochucení, přidat můžete slaninu.

Postup: oba saláty a polníček omyjte. Osušit je můžete například v utěrce, do které je zlehka vložíte a necháte chvilku okapat. Saláty vložte na talíř nebo do misky. Přidejte na kostičky nakrájený meloun Bouquet, balkánský sýr a nakrájené olivy. Ochuťte olivovým olejem, balsamicem a podle chuti osolte a opepřete. Pokud si chcete dopřát trochu nezdravé varianty, můžete do salátu přidat orestovanou slaninu.

Od května jsou melouny Bouquet k dostání v supermarketech Kaufland či Globus a v maloprodejnách po celém Česku. Melouny Bouquet dováží do České republiky již 25 let společnost Anecoop, která spolupracuje s více než 150 tisíci farmáři z celého Španělska.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino...

Osvěžte celé letní menu zdravým a šťavnatým melounem!Osvěžte celé letní menu zdravým a šťavnatým melounem!Osvěžte celé letní menu zdravým a šťavnatým melounem!Osvěžte celé letní menu zdravým a šťavnatým melounem!Osvěžte celé letní menu zdravým a šťavnatým melounem!Osvěžte celé letní menu zdravým a šťavnatým melounem!Osvěžte celé letní menu zdravým a šťavnatým melounem!

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka