Olympijský park na Letné

Již dnes, den před oficiálním začátkem zimních olympijských her v Soči, slavnostně otevře brány olympijský park na pražské Letné. O den později se naplno rozjede provoz všech sportovišť. Park bude otevřen veřejnosti i nejúspěšnějším školám ze seriálu soutěží Moje olympiáda až do 23. února.

Olympijský park Soči – Letná 2014 je prvním vrcholem dlouhodobého projektu Česko sportuje na podporu zdravého životního stylu obyvatel České republiky. Velkou část návštěvníků Olympijského parku, který v jednom okamžiku pojme zhruba deset tisíc lidí, bude tvořit školní mládež ze všech koutů republiky.

 

Otevírací doba

6. února 2014: 16.00 – 22.00
7. - 23. února 2014: 9.00 – 22.00

V dopoledních hodinách je park určen zejména žákům základních škol, které uspěly v soutěži „Moje olympiáda.“  Je tak třeba počítat s určitými omezeními (nebude možné využít všechna sportoviště v plném rozsahu). I v tuto dobu je však možné zabruslit si v „ledovém ráji“, využít běžkařský ovál, navštívit Game zónu nebo partnerské stany.

Ti, kteří si budou chtít vyzkoušet atrakce Olympijského parku, ale nemají vlastní vybavení, budou mít možnost si za mírný poplatek sportovní náčiní vypůjčit. K dispozici budou půjčovny bruslí, hokejové výstroje nebo kompletních běžkařských setů. Pro převlečení budou moci návštěvníci využít šatny, fungovat budou také úschovny věcí.

 

Sportoviště

Ledový ráj – Bruslení patří k největším atrakcím v celém Olympijském parku. Velkou část ledových cest v parku tvoří bruslařská dráha dlouhá 870 m. Pokud chcete zkusit bruslení nebo krasobruslení pod vedením profesionálních trenérů, máte možnost. Dále budou připraveny různé dovednostní soutěže a vystoupení krasobruslařů či skupin synchronizovaného bruslení.

Hokej – Na dvou zmenšených hokejových plochách (40x20m) si budete moci zahrát minihokej nebo zastřílet na profesionálního brankáře. Pro hokejové dospělé nadšence uděláme hokejový turnaj ve stylu Winter Classic, pro dětské začátečníky budou připravená chodítka a hrazdičky. Proběhnou i exhibiční utkání malých hokejistů a hrát uvidíte i hokejové legendy. Jistě vás potěší, že kromě půjčení bruslí si budete moci zapůjčit i v omezeném množství hokejky, puky, helmy s košíky, rukavice, chrániče na lokty a kolena.

Běžky + biatlon – Na běžeckém okruhu Kateřiny Neumannové si můžete nejenom skvěle zaběhat přímo v Praze, ale také si vyzkoušet populární biatlon. Připraven bude 800 m zasněžený okruh včetně trestného kolečka pro biatlon a střelnice se 6 laserovými puškami. Kdo nemá vlastní výbavu, může si za poplatek půjčit kompletní lyžařský set v půjčovně vedle běžeckého okruhu. Zpestřením běžeckého areálu pak budou exhibice osobností, středeční běžecké a čtvrteční biatlonové závody pro veřejnost, stejně jako pondělní výuka běžeckých stylů či workshopy mazání lyží v úterý a pátek.

Curling – Opravdová curlingová dráha, opravdové curlingové kameny, úkol zní jasně – mít své kameny co nejblíže středu kruhu. Máte jedinečnou šanci vyzkoušet tento olympijský sport na Letné pod vedením zkušených lektorů. Rozměry curlingového hřiště budou jako u profesionálů 8,5x42m. Postavte svůj tým, zarezervujte si plochu a přijďte si vyzkoušet svého týmového ducha, schopnost koncentrace  i strategické myšlení. Ve vybraných dnech uvidíte i ukázky her našich reprezentantů.

Snowpark – Znáte Martina Černíka? Snowboardisté určitě ano. Se svojí partou vás naučí nejrůznějším trikům na snowboardu, které se do zimy určitě budou hodit. Na Letné pro Vás totiž roste Snowpark, který bude otevřen po celý den nejen dětské a dospělé veřejnosti, ale budou se v něm konat také závody či exhibice našich Pro Riders. Těšit se dále můžete na autogramiády známých závodníků včetně Šárky Pančochové. I zde je možnost zapůjčení výbavy přímo na místě, pokud si nepřinesete vlastní.

Fun Zone –  Dětské stanoviště od Čtyřlístku zabaví nejen vaše malé ratolesti, ale umožní vám také odpočinout si a načerpat energii pro vaše další aktivity v parku. K dispozici jsou i herní konzole.

 

Doprava do parku

Letenská pláň je velmi dobře dostupná městskou hromadnou dopravou. Vzhledem k tomu, že možnost parkování na Letné bude omezena na zdravotně postižené návštěvníky, a že v nejbližším okolí jsou parkovací zóny, doporučujeme nechat auto doma a vyrazit za sportovními zážitky prostřednictvím MHD. Mimopražské návštěvníky prosíme, aby svá vozidla nechali na parkovištích P+R.

 

Vstupenky

Z bezpečnostních důvodů se Český olympijský výbor rozhodl vstupenky do Olympijského parku zpoplatnit. Vstupenky stojí symbolických 50 korun a platí vždy na celý den. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v sítí Ticketpro nebo na místě v pokladnách Olympijského parku. (za stejnou cenu jako v předprodeji). Děti do 15 let mají vstup zdarma.

 

Rezervace sportovišť

Určité druhy sportovních aktivit a programů v OP jako curling nebo hokejová hřiště mají rezervační systém a omezenou kapacitu! Pokud chcete mít jistotu, že se dostanete na požadovanou aktivitu v konkrétní čas, můžete si zarezervovat vstup prostřednictvím rezervačního systému. Berte na vědomí, že např. u kolektivních sportů je součástí rezervace skutečnost, že je nutné obsadit sport určitým minimálním počtem hráčů (např. hokej nebo curling). Po většinu dne jsou sportoviště volně přístupná s výjimkou všedních dnů 9 – 14 hod., kdy je provoz sportovišť omezen v důsledku organizovaného programu pro školy, Některé hodiny je však nutné předem rezervovat -  např. výuku běhu na lyžích nebo kurz bruslení pro děti i dospělé.

 

Zdroj: TZ, kategorie pro press www.olympic.cz

Olympijský park na Letné

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka