Objevovat a užívat si Dunaj

Cyklostezka podél Dunaje představuje absolutní klasiku mezi evropskými cyklistickými trasami. Mezi Vltavou a Dunajem je na území Horního Rakouska i v jižních Čechách vybudována síť cyklostezek v délce přes 4000 kilometrů.

Cyklostezka podél Dunaje představuje absolutní klasiku mezi evropskými cyklistickými trasami. Kdo chce region kolem Dunaje ještě lépe poznat, měl by si udělat ještě tu či onu odbočku do blízkého okolí, ať už pěšky, na kole, nebo zcela v duchu nové doby na elektrokole. Dunajská stezka mezi Pasovem a Greinem nabízí i zkušeným turistům nové výhledy do proměnlivé krajiny kolem evropského veletoku.

Celkem 450 kilometrů pěších turistických cest vede nejen po břehu Dunaje, ale také do netušených výšek a k ohromujícím vyhlídkám. Jedním z nejpůsobivějších je výhled na přírodní unikát Schlögenský meandr, ve kterém Dunaj dvakrát mění svůj směr.

Na kole za kulturou po jižních Čechách
V jihočeské krajině se střídají hory a údolí s lesy, loukami a pastvinami. Mezi Vltavou a Dunajem je vybudována síť cyklostezek v délce přes 4.000 kilometrů. Podél cyklistických tras se nachází mnoho hradů, zámků, přírodních památek a kulturních zajímavostí, které lákají k zastavení a k prohlídce, jako je tomu například na okružní trase kolem Krumlova. Ta přivede návštěvníky na Lipenskou přehradu a také přímo do historického Českého Krumlova.

Objevovat a užívat si DunajObjevovat a užívat si DunajObjevovat a užívat si Dunaj

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka