O saunování se zážitkem je trvalý zájem

Saunové ceremoniály a rozvoj netradičního, zážitkového saunování způsobuje zvýšený nárůst návštěvníků saunových svět, saun a resortů i v ČR. Moderní saunová show se stává jedním z důvodů, proč návštěvníci wellness resortů chodí pravidelně a častěji do wellness zařízení a narůstá počet návštěvníků v saunách. V ČR není mnoho zařízení, které by pravidelně nabízely saunování se zážitkem. První a největší je Aquapalace Praha, kde meziroční nárůst saunychtivých návštěvníků je 16,5%.

Česká asociace wellness sdružuje odborníky a wellness specialisty a také provozovatele hotelů a saun z celé ČR. Aktivity ČAW se v poslední době zaměřují právě na saunové eventy a saunování obecně. Dnes sledujeme zvyšování zájmu o saunování. Velký zájem je i ze strany rodin s dětmi. Saunování jako takové podporuje imunitu a je součástí zdravého životního stylu.

Přibývá saun, které zvyšují svou kapacitu. V Relax centru Kolštejn před letošní saunovou sezónou provedli zvětšení sauny, tak, aby zde mohli nabízet lepší provedení saunových ceremoniálů. O zdejší Vitální svět je velký zájem a např. pobyty o víkendech mají téměř 100% obsazenost. Dalším areálem je Resort Valachy Velké Karlovice, kde je o wellness pobyty opravdu velký zájem a saunové ceremoniály jsou zde nabízeny opět v rozšířené nabídce denně. Své místo zde má i saunování dětí.

V Aquapalace Praha jsou oblíbené pernamentky do saunového světa. Přibývá pravidelných návštěvníků a velký zájem je o moderní saunové ceremoniály, pro které zde připravili technicky dobře vybavenou srubovou baňu. Jde o venkovní saunový srub, který je nově vybeven ozvučením, efektovými světly a má velké centrální kamna s množstvím kamenů určeným k polévání.

Zážitkové saunování je trendem, který nelze opomíjet. Přibývají resorty a místa, kde saunové ceremoniály jsou pevnou součástí nabídky saunového světa. Mezi novými místy je například brněnský saunový svět 4Comfort. V některých saunách alespoň jednou za čas připraví zážitkové saunování jako zpestření nabídky. Velká návštěvnost těchto akcí a spokojenost návštěvníků provází každý z těchto saunových eventů.

Autor: Pavel Hofrichter, ČAW

O saunování se zážitkem je trvalý zájemO saunování se zážitkem je trvalý zájemO saunování se zážitkem je trvalý zájemO saunování se zážitkem je trvalý zájem

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka