Nové zážitky v Priessnitzových lázních

Lázně a okolí můžete poznávat na Segwayi

Priessnitzovy léčebné lázně v Jeseníku a jejich okolí s bezkonkurenčními výhledy na hřebeny Hrubého Jeseníku lze objevovat mnoha způsoby. Ať si vyberete příjemnou procházku po pramenech, brouzdání v Balneoparku, kondiční Nordic Walking, delší a mnohdy objevné vyjížďky na kole nebo zábavnější na koloběžce, nezvolíte nikdy špatně. Od letošního léta však můžete vyzkoušet i originálnější způsob objevování. Na Segwayi!

Vozítko Segway, které vzniklo v roce 2001 v Americe, je považováno za unikátní vynález nového tisíciletí. Ačkoliv má totiž, zjednodušeně řečeno, pouze dvě kola, plošinku na stání a řídítka, jako první dopravní prostředek díky nejmodernějším technologiím drží rovnováhu jak samo za sebe, tak za člověka, který na něm jede. A jízda na něm není vůbec složitá. Díky pěti nezávislým gyroskopům, které monitorují jezdcovu rovnováhu stokrát za vteřinu, ji zvládne během několika minut každý. Stačí nastoupit, naklonit se ve směru jízdy a… jedete. Chcete zastavit? Narovnáte se. Můžete jet rychle nebo pomalu, otočit se doleva nebo doprava. Jízda na Segwayi je opravdu intuitivní a zábavná. Segway zvládá jakýkoliv terén.

 

Zavítáte-li v těchto horkých dnech do jesenických lázní, kde v Balneoparku zurčí pramenitá horská voda a vane svěží vánek, nezapomeňte se osvěžit také objevnou projížďkou na Segwayi a kochat se výhledy na hřebeny hor. Vozítko si můžete vypůjčit v Lázeňském informačním centru.

 

Foto: David Migal, zaslala Ing. Mgr. Věra Janků, pracovník vztahů k veřejnosti, Město Jeseník – děkujeme.

Nové zážitky v Priessnitzových lázníchNové zážitky v Priessnitzových lázních

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka