Největší svátek zážitkového saunování, to je SaunaFest 2014

Desítky originálních saunových ceremoniálů na jednom místě

Čtenáři WellnessNovin určitě tuší, co to jsou saunové ceremoniály, saunové divadlo či saunová show. O tom, že se v těchto disciplínách dá i soutěžit se mohou na vlastní kůži přesvědčit při návštěvě SaunaFestu 2014, kde se sejdou nejlepší saunéři z ČR doplněni významnými saunovými kouzelníky ze zahraničí.

V Cedrus Spa se bude 14.-16. března konat již druhý ročník SaunaFestu, setkání fanoušků saunových rituálů, ceremoniálů a divadla.

Co je to saunový ceremoniál?

V rámci SaunaFestu půjde o vždy desetiminutovou saunovou show, vždy pod vedením některého ze soutěžících saunérů. Základní prvky zážitkového saunování spočívají v polévání kamenů vonnými esencemi, rozhánění horkého vzduchu ručníkem, využívání peelingů, solí a dalších směsí na potírání kůže pro lepší účinek saunování. V posledních letech bývá toto vše doplněno i o divadelní prvky jako je hudba, světelné efekty i představení v podání samotného saunéra.

Co můžete na saunaFestu zažít?

Jak již bylo nastíněno, v saunových ceremoniálech se bude soutěžit. Probíhat budou dvě soutěže, a to Mistrovství ČR, jehož vítězové postoupí na Mistrovství světa a druhá soutěž Velká cena ČR - Grand Prix, která bude mít mezinárodní účast. Zúčastní se saunéři z deseti zemí.

Již od pátku odpoledne můžete navštívit tréninky soutěžících saunérů. Večer bude následovat saunová noc za účasti zahraničních saunérů. Hlavní část soutěží proběhne v sobotu, kdy budou v pravidelných intervalech probíhat rituál za rituálem, na závěr sobotního saunování proběhne finále Mistrovství ČR a po něm společenský večer.

V neděli dojde na finále Grand Prix a ukáže se, zda čeští saunéři obstojí v mezinárodní konkurenci.

Kromě ceremoniálů bude připravena i řada doprovodných programů jako je metrličkování, ruská banja, hammam, festival peelingů a solí nebo stavba sudové sauny firmy Caretta na čas s následným saunováním v této venkovní sauně u jezera.

Jak se zúčastnit?

Nejlepší je pořídit si lístky v předprodeji, abyste si mohli zarezervovat vámi preferované ceremoniály. Vstupenky najdete v e-shopu na webu saunaFestu wwww.saunafest.cz. Využijte zvýhodněné vstupné na dopolední část programu a další slevy!

Akce proběhne pod záštitou hejtmana Pardubického kraje.

Odborná záštita Asociace bazénů a saunČeské asociace wellness. Hlavními partnery jsou Golf & Spa Kunětická HoraCarettaNobilis TiliaStribrnyDoktor.cz.

Oficiální mistrovství je licencováno Sauna World Cup.

Největší svátek zážitkového saunování, to je SaunaFest 2014Největší svátek zážitkového saunování, to je SaunaFest 2014Největší svátek zážitkového saunování, to je SaunaFest 2014Největší svátek zážitkového saunování, to je SaunaFest 2014

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka