Navštívili jsme městskou saunu Kylpyla v Kolíně

Naše redakce se na sklonku léta a s nadcházející saunovou sezónou vydala do Kolína, kde je v areálu Vodního ráje k dispozici i samostatná sauna. Když se řekne městská sauna, tak běžný milovník saun skutečně nečeká nic zvláštního. Ale Kolín nabízí městskou saunu nové generace. Prostorná sauna s příjemným designem, ochlazovací prostor, venkovní ochlazovací bazének, zahrada. Pro novou sezónu zde připravují i saunové ceremoniály a speciální zážitkové saunování.

 

Vstup do městské sauny v Kolíně je společný se vstupem do aquaparku. My jdeme dolů, kde vedle fitka nás vítá velká cedule sauny Kylpyla. Kylpyla je značkou, která se dobře usazuje na českém saunovém trhu. Kylpyla se zabývá provozem městských saun a saunových světů, konzultacemi v oblasti zážitkového saunování a také dodáváním doplňků do saun a ingrediencí pro saunové ceremoniály a nevšední saunování.

Ve vstupní části je recepce, kde po zaplacení rozumného vstupného obdrží návštěvník sauny saunovací prostěradlo a klíček od skříňky. Šatna má 40 standardních skříněk a je doplněna o výkonný nástěnný vysoušeč vlasů. Vstupujeme do prostor sauna-baru. Zde je barový pult, velká televize pro sledování sportovních přenosů, posezení.

Další dveře a jsme v samotném prostoru sauny. Uprostřed je k dispozici skrytá ledová sluj s výrobníkem ledové tříště. Je zde i velké vědro pro rychlé ochlazení. Nalevo od sauny jsou sprchy a napravo relaxační místnost s lehátky a tlumeným osvětlením.

Vcházíme do vlastní prohřívárny. Tři řady lavic na každé stěně, naproti vchodu saunové kamna se zavěšenými miskami na vonné esence. Příjemné osvětlení kamenné stěny, doplňují tlumená světla v rohu sauny. Sauna je prostorná a vhodná na  saunové ceremoniály. Ve vnitřním vybavení nechybí několik přesýpacích hodin odměřujících klasickou patnáctiminutovku. Jelikož každý návštěvník je vybavený saunovým prostěradlem, není problém s hygienou a správným podkládáním.

Venkovní prostor láká k ochlazení. Po použití sprchy nebo vědra vstupují návštěvníci do poměrně velkého ochlazovacího bazénku, který je umístěn na zahradě Kylpyly.

Městská sauna Kylpyla Kolín si již vybudovala stabilní klientelu. Mnoho návštěvníků si zvyklo chodit do sauny, někteří využili i pravidelné letní saunování. V létě se městská sauna Kolín otevírala 2x týdně.

Nejvíce se nám líbilo:

- krásná nová prohřívárna, s dostatečným prostorem a pěkným osvětlením

- venkovní zahrada s ochlazovacím bazénem

- příznivé ceny

Navštívili jsme městskou saunu Kylpyla v KolíněNavštívili jsme městskou saunu Kylpyla v KolíněNavštívili jsme městskou saunu Kylpyla v KolíněNavštívili jsme městskou saunu Kylpyla v KolíněNavštívili jsme městskou saunu Kylpyla v KolíněNavštívili jsme městskou saunu Kylpyla v KolíněNavštívili jsme městskou saunu Kylpyla v Kolíně

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka