Na Drahanské vrchovině je lyžařská bežecká sezóna v plném proudu

Od ledna díky sněhové nadílce bylo možno spustit pravidelnou údržbu běžeckých stop. Je protahováno šest okruhů. Do boje se sněhovými závějemi se pouští dva skútry.

Projekt, který je financován z regionálního operačního programu ROP NUTS II Jihovýchod pod názvem „Lyžařské trasy mikroregionu Boskovicko", s úspěchem realizovala skupina pěti obcí (Benešov, Kořenec, Suchý, Protivanov a Malé Hradisko) spolu s neziskovou organizací Sokrates Golf & Country Club. Pod záštitou Svazu obcí Boskovicko tato skupina připravila na 50 km značených tras, dvě odpočívky a v každé obci orientační mapu. „Provoz našeho kořeneckého informačního centra (516 467 504) rozšiřujeme i na víkendové dny" říká Vlastimil Štefl, manažer Kořenec Golf & Ski Resort. O společném projektu se rozhovořil i Antonín Rus, starosta obce Benešov: „Myslím si, že prostředky, které se do tras investovaly, pomohou rozvoji celého regionu. Obce se zviditelní a přilákají rekreanty. Některé trasy jsou rovinaté, jiné pro zdatnější lyžaře se sjezdy. Každý, kdo má o lyžování zájem, si z nich určitě vyberete tu vhodnou. "

KOŘENECKÝ-GOLFOVÝ OKRUH - 8,0 km
Nabízí nenáročnou trasu s mírným a pozvolným převýšením. Trasa okruhu vede převážně lesem a v jeho těsné blízkosti, prochází přímo přes 18-ti jamkové golfové hřiště, které nabízí panoramatické rozhledy z vrcholků Drahanské vrchoviny.

KOŘENECKÝ-MELKOVSKÝ OKRUH - 11,6 km
Červená lyžařská značená trasa Kořenec - Melkov je navržena jako okruhová a lze ji absolvovat obousměrně s přibližně stejnou náročností. Terén je mírně kopcovitý a není zde nebezpečných úseků.

Veškeré informace a popis dalších tras k dispozici na aktualizovaných stránkách www.lyzarsketrasy.cz. Kromě podrobných map zde naleznete i webkamery.

 

 

Na Drahanské vrchovině je lyžařská bežecká sezóna v plném prouduNa Drahanské vrchovině je lyžařská bežecká sezóna v plném prouduNa Drahanské vrchovině je lyžařská bežecká sezóna v plném proudu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka