Mistrovství světa ve skateboardingu

a velký hudební festival - To je letošní GrandPrix Beroun!

Další, již šestý, ročník GrandPrix se uskuteční v sobotu 27. června 2015 již tradičně v betonové skate plaze v Berouně. Letos přivítá rekordní počet závodníků ze zahraničí, kteří si mezi sebou rozdělí celkový „prize pool“ ve výši 200.000,- Kč. Hudební část akce představí kompletní českou hiphopovou špičku a nabídne tak unikátní podívanou všem divákům.

Minulého ročníku se zúčastnili profesionální rideři ze 13ti zemí. Pro letošní rok máme již potvrzenu účast závodníků z 18ti zemí a to doslova z celého světa. Díky dlouholeté sportovní kariéře našeho předního skateboardisty a organizátoru celé akce, Tomášem Vintrem, se v Berouně představí evropská i světová špička.

Mezi zatím potvrzenými jezdci nechybí Alex Mizurov (DE), Maxime Genin (FR), Georges Agonkouin (FR), Diego Fiorese (BRA/DEN), Roger Silva (BRA/ESP), Zsolt Karkossiak (HUN), Rišo Tury (SK), Maxim Habanec (CZE), Austen Seaholm (USA), Micky Papa (CAN), nebo americké superstar Dave Bachinsky (USA), Sierra Fellers (USA) a mnohonásobný vítěz mistrovství světa, brazilec Kelvin Hoefler (BRA).

Závod je oficiální zastávkou Mistrovství světa a podporován ČAS (česká asociace skateboardingu). Jezdci budou závodit v disciplínách street a best trick. V rámci závodu GrandPrix Beroun se pojedou čtyři kategorie. V kategorii PRO se potkají sponzorovaní jezdci společně s jezdci staršími 16ti let. Kategorie AM je určena pro nesponzorované jezdce a jezdce mladší 16ti let. Všechny dívky bez rozdílu věku pak mají svou vlastní  kategorii GIRLS. Po skončení finále kategorie PRO přijde na řadu divácky velmi oblíbená disciplína BEST TRICK.

GrandPrix Beroun bude letos světovým pohárem na pozvání, pouze pro 50 jezdců. 30 míst je rezervováno pro zahraniční profesionály, 20 míst pro česko-slovenskou špičku a sponzorované závodníky. AM a GIRLS kategorie mají registraci otevřenou pro všechny ostatní závodníky bez omezení.

Nedílnou součástí akce je hudební festival, který letos představí kompletní špičku českého hip hopu. Poprvé se v Berouně představí nová hvězda české scény Paulie Garand, se kterým vystoupí Kenny Rough. Dále pak hvězdná parta PSH Live v kompletním složení Vladimir 518, Orion a DJ Mike T. Poslední se pódiu představí všem dobře známí PRAGO UNION & Live Band. Na eXcelent afterparty poté vystoupí Jagermeister DJs NobodyListen & Akvamen, kteří celou akci uzavřou. Během závodů a celého dne budou hrát DJs LU2 a Lucky Boy. Návštěvníci si mohou vyzkoušet obratnost prstů ve fingerboardingu nebo jen sledovat naše profesionální jezdce ve fingerboard parku. Chtěli jste si někdy designovat vlastní boty? Na GrandPrix si pro vás firma Vans připravila projekt 3D papírových bot, které si sami pokreslíte a ty nejlepší návrhy vám poté vyrobí na zakázku. Celé léto se pak budete prohánět ve svých unikátních Vanskách.

Na ploše 17x3 metry se pak mohou návštěvníci projet na skimboardu nebo se přiučit od instruktorů. Líbí se vám akrobatické kousky ve filmech a nevěříte, že se to dá dělat i ve skutečnosti? Právě pro vás tedy na GrandPrix vystoupí nejlepší parkour crew v ČR s jejich dech beroucími kousky. Součástí akce bude také výstava fotografií z cestování po světě od našeho českého a slovenského teamu Vans, výstava fotografií známého českého fotografa Black Bee, TicTac zóna, Jagermeister platforma a mnoho dalšího.

Skateboardové závody začínají v 09:00h., hudební festival v 19:00h. a akce končí ve 03:00h. po půlnoci.

VSTUPNÉ NA AKCI JE ZDARMA !!!

 

Fotografie zaslala Markéta Hanzalová, maXmedia s.r.o. - děkujeme.

Mistrovství světa ve skateboardingu Mistrovství světa ve skateboardingu Mistrovství světa ve skateboardingu Mistrovství světa ve skateboardingu Mistrovství světa ve skateboardingu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka