Mistrovství republiky ve sjezdu horských kol

Již tradiční závod ve sjezdu horských kol se uskuteční 11.7. na sjezdovce Razula ve Velkých Karlovicích. Tentokrát nepůjde o klasický pohár, avšak o jedinečný závod Mistrovství České republiky ve sjezdu horských kol.

„Jsme velmi potěšeni, že se závodníci opět vydají na adrenalinovou trať z červené sjezdovky Razula a to v boji o mistrovský titul,“ řekl Leo Bača, šéf sportovního areálu Razula.

Na divácky velmi atraktivní extrémní sjezd je vstup ZDARMA. „Mezi novinky letošního klání bude patřit soutěž o nejdelší skok, soutěž chystáme také pro diváky a připravujeme i doprovodný program,“ řekl Michal Vala, jeden z organizátorů.

Délky trasy bude přibližně 1300 metrů s převýšením 210 metrů, místo startu je u horní stanice vleku, místo cíle pak u dolní stanice vleku, trať je vedena z části po sjezdovce a z části ve smrkovém lese. Náročný profil obsahuje pět dřevěných skoků, schody, dřevěné i hliněné klopenky, technické pasáže na kořenech, vše zakončeno prudkým závěrečným padákem do cíle.

„Každý víkend až do ostrého závodu budou probíhat neoficiální tréninky, k dispozici je cyklovlek Razula pro vyhledavače adrenalinu i pro běžné turisty. Ti si mohou zkrátit cestu na hřebenovku. Provoz vleku je v provozu v sobotu a neděli vždy od 10 do 16 hodin,“ dodal Michal Vala.

Jedinečným závodem vyvrcholí dny horské cyklistiky na Valašsku, které v atraktivní a rázovité krajině probíhají od 26.6. do 12.7.

Letošní závod Mistrovství republiky se jede pod záštitou Zlínského kraje, je pořádán ve spolupráci s Českým cyklistickým svazem a současně zapsán v mezinárodním kalendáři UCI.

Mistrovství republiky ve sjezdu horských kolMistrovství republiky ve sjezdu horských kolMistrovství republiky ve sjezdu horských kol

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka