Miss Aerobic 2010

Soutěž Miss Aerobik 2010 začne už brzy regionálními koly, vyvrcholit by měla společným prosincovým česko-slovenským finále.

Přestože královny krásy soutěže Corny Linea Miss Aerobik 2009 mají korunky teprve pár měsíců, organizátoři soutěže už pilně pracují na letošním ročníku 2010. Jako vždy se bude začínat regionálními koly Miss Aerobik Tour v osmi městech naší republiky. Vybrané dívky doplní pak ještě další ze dvou castingů z oblasti tance a sportu obecně, které proběhnou v květnu v Praze a Brně. Během letních měsíců už finalistky čeká společné soustředění v Praze a v Lázních Bělohrad. Na konci srpna budou muset některé z nich, na základě rozhodnutí poroty, soutěž opustit a definitivní finálová dvanáctka odjede na zahraniční soustředění. Více jak půlroční práce se jim zúročí během finálového večera zaznamenávaného na celoplošné TV stanici. Závěrečné klání se všemi soutěžními disciplínami a korunovací pak budou moci diváci sledovat začátkem roku 2011. Samozřejmě, že letošní ročník nezapomene ani na semifinále a finále dětských kategorií.

Ve chvíli, kdy se vám aktuální číslo časopisu Fit Styl dostává do rukou, už jsou veškeré podrobnosti a aktuální informace na webu soutěže www.missaerobik.cz. Neváhejte proto nahlédnout a nenechte si ujít soutěžní kola ve vašem regionu!

Všichni víme, že nejlepší jsou informace rovnou od zdroje, poprosili jsme proto o stručnou charakteristiku letošního ročníku Miss Aerobik 2010 jeho výkonnou ředitelku Jitku Mikolášovou: „Letošní ročník bude opět něčím výjimečný. Poprvé v historii se mohou do soutěže přihlásit také dívky se sportovním talentem z jiných než aerobikových disciplín. Na casting se mohou přihlásit tanečnice, fitnessky, baletky... zkrátka dívky, které mají pohyb v těle a zároveň mají chuť stát se v budoucnu sportovní modelkou v agentuře M. A. Models nebo změřit své síly v česko-slovenském televizním finále. Regionální kola budou zahájena 28.3. v Plzni a nabídnou zajímavý program nejen pro soutěžící, ale i diváky."

Reportáž z loňského ročníku Corny Linea Miss Aerobik 2009

Určitě stojí za zmínku, že za veškerými pozitivními změnami, které se vloni odehrály v rámci čtrnáctého ročníku soutěže, stojí vstup nových investorů a managementu. Upřednostnění priorit, jimž od počátku věnovali velkou pozornost, přineslo úspěch a ocenění ze strany nejen odborníků, ale byl zaznamenán i obrovský nárůst sledovanosti širokou veřejností.

Mezi zásadní priority určitě patřila a bude patřit i nadále podpora aktivního životního stylu, propojení krásy a sportu a určitě zdravý způsob života. Miss Aerobik se tak zařadila kvalitou mezi renomované soutěže krásy, avšak s jasnou akcentací zdravého a aktivního životního stylu.

Začínalo se stejně, jako to je naplánováno i pro letošek, základními jarními soutěžemi v regionech. Následovalo semifinále, několik soustředění a závěrečné finále 5.12. v pražském Top Hotelu, které vysílala TV Nova 3.ledna 2010. Pravděpodobně nejvíce si finalistky užily pobyt v rakouském Kaprunu s Neckermann CK, trénink modelingu s Mis Aerobik 2007 Monikou Horákovou, nácvik aerobikových sestav s Miss Aerobik 2008 Táňou Bednářovou a lektorem Romanem Ondráškem. Finálový večer však už byl plný napětí a nervozity. Celý program moderovala Ivana Vavřínová a Tomáš Krejčíř. Jednotlivé soutěžní disciplíny - šplh, aerobiková sestava, modeling, promenáda v plavkách či večerních šatech - doplňovala vystoupení českých špiček populární hudby. Na podiu se vystřídaly Helena a Lucie Vondráčkovy, Helena Zeťová, „zarapovali" Beat Burgři s Ondřejem Hejmou a novou skladbu představil i Marek Ztracený.

Každá z deseti dívek měla svého patrona ze světa sportu a showbusinessu. Mezi ty, jejichž schovanky nakonec získaly korunky, patřil Václav „Noid" Bárta, zpěvák Michal Foret a motocyklový závodník Lukáš Pešek. Zajímavou perličkou ze zákulisí určitě je, že boj se neodehrával nejen na pódiu mezi dívkami, ale i v zákulisí mezi jednotlivými patrony. A to mnohdy velmi „ostrý". Na pěstní či jiný souboj však nedošlo a nakonec si večer všichni velmi pochvalovali.

Držitelkami titulů Corny Linea Miss Aerobik 2009 jsou a budou až do finálového vystoupení v prosinci 2010:

Miss Aerobik 2009 Andrea Zemánková z Českých Budějovic, první vicemiss Kateřina Těšitelová z Hradce Králové, druhá vicemiss Markéta Holzknechtová z Plzně. Miss Aerobik Star (tzv. „skokanka", tedy ta, která během cca poloviny roku udělala největší výkonnostní posun) Zlata Hrudková z Kladna a Miss Aerobik Media (hlasování veřejnosti) se stala Mirka Hladilová z Boskovic.

Držitelka titulu Corny Linea Miss Aerobik 2009 Andrea Zemánková žije v Českých Budějovicích. Kromě zmiňovaného titulu je i juniorskou mistryní světa a Evropy ve sportovním aerobiku (týmy -2004), umístila se na 3.místě na MS v tancování - street show formativ (2008, 2009). Letošní rok je pro ni velmi důležitý i v osobním životě, protože jí čeká maturita na Gymnáziu olympijských nadějí, přijímačky na vysokou školu a také reprezentační úkoly držitelky titulu Miss Aerobik 2009. V dobré formě se udržuje zdravě vyváženou stravou - mléčné výrobky, műsli (Corny Linea), kuřecí a rybí maso - a samozřejmě pohybem. Od dobíhání autobusu či chůze do schodů, samozřejmě cvičí - aerobik, spinning, posilovna, tanec...

Foto: Jiří Herman pro Miss Aerobic

Foto: Jiří Herman pro Miss AerobicFoto: Jiří Herman pro Miss AerobicFoto: Jiří Herman pro Miss AerobicFoto: Jiří Herman pro Miss Aerobic

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka