Metličkový víkend v Aquapalace Praha

Tradiční rituály s metličkováním ve speciálním víkendovém programu

Víkend v saunovém světě Aquapalace Praha bude ve znamení metličkových speciálů. Pro návštěvníky je připraven speciální program v severském stylu saunování. Speciální saunové ceremoniály s přírodními silicemi, které se uvolňují z březových větviček zažijete na vlastní kůži v sobotu 23. a v neděli 24. července!

Procedura oblíbená v Rusku a v severských zemích, při které saunér víří vzduch svázanými větvičkami stromů, jako je nejběžnější bříza - tedy krátce metličkování, se stává populární i u nás. Ve Finsku jsou to visty, v Rusku pak věniky. Metličky, které bánčik - saunér připravuje zpravidla jen v jednom víkendu v roce, kdy má strom největší energii a sílu, tvoří základ procedury. Sušené svazky větviček se namáčí do vody a vodu se polévají rozpálené kameny v sauně. Metličky se také přikládají na kamna. Pak se víří horký vlhý vzduch po sauně. Z větviček se při tom uvolňují blahodárné přírodní silice. V pravé ruské banje pak dochází i k masírování návštěvníků.

V dubnu na SaunaFestu byl v Aquapalace tým litevců, kteří jsou odborníci v těchto rituálech. Metličkování se zde stalo velmi oblíbenou částí programu. Tento hit si tedy můžete připomenout v největším saunovém centru u nás, v Aquapalace Praha znovu uprodtřed léta!

O nadcházejícím letním víkendu můžete spojit vodní hrátky s klasickou saunou a užít si i speciální program... Takže ke kalendáří a zaškrtnout 23. nebo 24. 7. 2016!

Metličkový víkend v Aquapalace PrahaMetličkový víkend v Aquapalace Praha

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka