Letní wellness není jen o saunách

Návštěva wellness centra Jezerka

Jakmile se oteplí, návštěvnost wellness areálů a saunových světů klesá. Není ještě běžnou zvyklostí saunovat se v létě. Jakkoliv je to součást zdravého a správného saunování. Proto řada saun na léto omezuje provoz nebo zavírá své brány. V létě sauna bez venkovního prostoru nemá šanci uspět s nabídkou. Nicméně saunový či wellness areál, který komunikuje s přírodou má naději na pravidelné hosty. Vydali jsme se na letní redakční cestu do nového wellness centra hotelu Jezerka na Seči.

Wellness centrum se otevíralo v prosinci 2012. Jde tedy o novinku na poli wellness. Ve vzdálenšjčím okolí najdeme wellness centra nebo saunové světy v Holicích (Saunový ráj), v Pardubickém aquacentru či Cedrus Spa v golfovém resortu pod Kunětickou horou. O všech jsme na stránkách portálu WellnessNoviny již psali. Tak co nám nabízí nové wellness centrum na Jezerce? Pojeďte se spolu s námi podívat.

Léto. Wellness centrum je vlastně prázdné, je zde pohoda a klid. Sečská přehrada je obležená letními hosty, rodinky se koupají, šlapají na šlapadlech nebo postávají u stánku s občerstvením. My se vydáváme do moderně rekonstruovaného hotelu Jezerka, který se pyšní zázemím jak pro kongresovou turistiku tak pro wellness hosty. Necháváme stranou pěkně upravený venkovní bazén, který slouží nejen ubytovaným hostům, ale také veřejnosti a přes recepci hotelu a vestibul nad příjezdovou komunikací se dostáváme k wellness recepci.Velmi příjemná obsluha (kéž by to tak bylo všude) nám vydává prostěradlo, osušku a jdeme do šaten. Ty jsou zvlášť pro ženy a muže, mají prostorné skříňky a velké zrcadlo, které zvětšuje prostor a současně ukáže jak nám to v prostěradle sluší. Z šaten přes sprchy (vše pěkné, designové a hlavně dobře funkční) vstupujeme do hlavního prostoru. Zde uprostřed je bazén, vhodný i pro plavání (s možností protiproudu) nebo relaxaci, je vyvýšený a poskytuje celku velmi netradiční kompozici. Na bazén navazuje vířivka.

Prohřívárny nabízí rozumný prostor, nenajdeme zde klasickou ceremoniálovou saunu na saunové rituály, ale v menším rozsahu by zde mohlo být zážitkové saunování ve finské sauně poskytováno. Zatím tedy saunové ceremoniály ani zážitkové saunování wellness centrum nenabízí. Vedle finské sauny, která byla výborně roztopena a teplota se pohybovala kolem 100 °C je BIO sauna, ale zde se nám naopak zdálo, že topidlo vůbec nehřeje. Možná výpadek, nicméně ostatní sauny žádný problém nemají tak se vydáváme dále, do infra-prohřívárny. Tato prohřívárna, nesprávně infrasauna je opravdu velká a infrazářiče září příjemnou žlutou barvou. Pobyt zde je velmi relaxační a navíc i zdravý. Takže doporučujeme! Tropická sauna nás překvapila instalovanou skálou a skalním vdopádem. Malá saunička, ale s velmi příjemným prohříváním při vyšší vlhkosti a menší teplotě. Prohřívárny zde, po obvodu umístěné doplňuje ještě tepidárium a solná lázeň. Nakonec zmiňme možnost pro intimní chvíle, kterou poskytuje amorova komnata a také hammam. Tato turecká procedura je zde k dispozici, takže pokud pojedete ve dvou, můžete si vzájemně dopřát zážitky v hammamu. Docela jsme litovali, že jsme si nepřivezli mýdlo, žinky a další suvenýry z Turecka a hned bychom tady vyzkoušeli vzájemnou bublinkovou masáž s pravým tureckým peelingem.

Pro ochlazení je ve wellness Jezerka zvolen samostatný velký prostor, kde je vědro, ledová sprcha, ledová tříšť i ledový bazén. Ochlazení je v cyklu správného saunování zcela nezastupitelnou součástí a zde si tedy vybere své preferované ochlazení každý. K tomu se přidává ještě venkovní terasa, kde se v zimě můžeme ochladit sněhem, ale jelikož je léto jdeme na terasu za úplně jiným účelem. Dvojice bazénů je rozdělená na ledový bazén a teplou multifunkční bazénovou vířivku. V druhé části terasy jsou lehátka na nerušenou relaxaci. Ve vířivce je naprostá pohoda a pod slunečním svitem je nám opravdu skvěle. Relaxujeme. Saunový svět - wellness centrum, které nabízí venkovní prostředí je u nás spíše výjimkou. O to více Jezerka potěší možností slunění i koupele venku.

V další části wellness centra je umístěn Vital bar a krytá relaxační zóna s pohodlnými lehátky. Pokud by při vaší návštěvě nesvítilo slunce, nezoufejte, uvnitř wellness centar najdete pěknou sluneční louku s umělým slunečním svitem. Wellness centrum nabízí také privátní saunu a vířivku na střeše wellness centra, samozřejmostí je nabídka masáží. To vyzkoušíme zase příště, protože už teď víme, že na Jezerku se budeme vracet.


Co se nám líbilo nejvíce:

- venkovní prostor s bazénky a lehátky
- moderní design wellness centra i zázemí
- propracované možnosti ochlazení
- zázemí pro relaxaci 
- množství různých možností prohříváren

Fotografie redakce a web Wellness centra Jezerka.

20130622_174122_120Autor Pavel Hofrichter je wellness specialistou pro oblast wellness&spa a saunové světy. V roce 2009 založil on-line magazín WellnessNoviny. Je propagátorem zdravého pravidelného saunování, autorem konceptu zážitkového saunování pro sauny jakékoliv velikosti. Přednáší na wellness konferencích, veletrzích a oborových akcích. Pořádá cyklus Wellness odpoledne pro odborníky a novináře. Je pořadatelem oficiálního mistrovství ČR v saunových ceremoniálech - akce SaunaFest, která je setkáním příznivců zážitkového saunování nejen z ČR. Je členem představenstva ČAW. Je také garantem české účasti na světových soutěžích v saunových ceremoniálech a porotcem Mistrovství světa v saunových ceremoniálech - Sauna WM 2013.

Letní wellness není jen o saunáchLetní wellness není jen o saunáchLetní wellness není jen o saunáchLetní wellness není jen o saunáchLetní wellness není jen o saunáchLetní wellness není jen o saunáchLetní wellness není jen o saunách

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka