Lázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUM

Termální prameny v Teplicích jsou nyní dostupné v daleko větší míře než doposud. Dne 5.12.2018 byl v teplických lázních zahájen provoz THERMALIA. Nový komplex termálních bazénů je v ČR jediný svého druhu. Jak uvedl ředitel lázní Radek Popovič, THERMALIUM se vymyká co do velikosti, teploty i složení vody a teplické prameny zde dostaly největší prostor za celou svou historii.

Tepličanům, lázeňským hostům a všem návštěvníkům Teplic nyní slouží 450 m2 Pravřídla. Termální pramen je zde v plné koncentraci ve dvou bazénech. V hlavní léčivé lázni jeho účinky podporuje na sto masážních a rehabilitačních prvků, ve vedlejší aktivní lázni je teplota pramene lehce snížena, aby byla vhodná k plavání. Návštěvníci THERMALIA budou moci využít také Kneippův chodník i několik druhů saun s různou teplotou a vlhkostí vzduchu.

THERMALIUM vyrostlo v samém středu Lázeňského domu Beethoven, na místě původního bazénu. Ten po 20 letech nepřetržitého provozu dosloužil, a tak v listopadu 2017 teplické lázně zahájily největší projekt za poslední desítky let, který představuje investici za čtvrt miliardy korun. Intenzivní práce vyústily na jaře 2018 v dílčí cíl rekonstrukce, v kompletně obnovené termální koupele. Po 13 měsících od zahájení přestavby bylo dílo architekta Petra Sedláčka dokončeno a otevřeno pod názvem THERMALIUM.

Slavnostního uvedení do provozu 4.12.2018 se zúčastnila řada významných hostů. Tereza Kostková a Roman Vojtek odhalily sochy klanící se do hladiny a všechny zúčastněné včetně vedení města, kraje a partnerských organizací provedly prostorem. Mezi nimi byl také držitel českého národního rekordu ve volném potápění a zároveň Tepličan David Vencl, který před zraky všech a za asistence mistryně světa v hloubkových disciplínách Aleny Konečné otestoval své umění v do té chvíle nedotčeném THERMALIU. Exhibici doprovodil klarinetový virtuos Milan Řeřicha.

THERMALIUM bude otevřeno veřejnosti každý den, celé odpoledne i večer až do 21 hodin.

Fotografie zaslala paní Eflerová, Public Relations specialista, Lázně Teplice v Čechách a.s. – děkujeme.

Lázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUMLázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUMLázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUMLázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUMLázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUMLázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUMLázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUMLázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUMLázně Teplice v Čechách otevřely THERMALIUM

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka