Lali jóga uvádí na český trh unikátní novinky

Originální český projekt lektorky a propagátorky dětské jógy Hanky Luhanové Lali jóga zábavnou a hravou formou motivuje děti i dospělé k zdravému cvičení a životnímu stylu. V rámci Lali jógy se na tuzemský trh dostává řada unikátních produktů. Nejnověji jde o Dětské masážní karty, Dětské relaxační karty, Jógové karty II a Mandaly psa Jogiho a kočky Salamby, oblíbených jógových hraček známých především z pořadu České televize Kouzelná školka.

Jógové karty II, jejichž autorkou je Hanka Luhanová, jsou pokračováním velmi oblíbené pomůcky pro hravé cvičení jógy, série karet s 25 cviky Jógové karty I. Druhá z několika plánovaných sérií obsahuje 25 nových jógových cviků, které jsou přehledně rozděleny do kategorií podle barev duhy (červená: partnerské pozice, oranžová: cviky v sedu, žlutá: cviky v lehu, zelená: cviky ve stoji, modrá: dýchání, světle fialová: relaxace, fialová: jógové hry). Přední strana každé karty představuje název pozice prostřednictvím veselé ilustrace Kateřiny Mesdag a popisuje účinky cviku, který je na zadní straně podrobně popsán a rozkreslen do fází ilustrátorkou Libuší Vendlovou. Karty jsou formátu B6 a jsou oboustranně laminované. Mohou být jak skvělou pomůckou pro děti i rodiče, kteří spolu cvičí jógu, tak nepostradatelným pomocníkem pro učitele a cvičitele jógy s dětmi. Lze z nich sestavit celou lekci jógy pro děti, složit zábavné rozcvičky nebo s nimi hrát hry s prvky jógy. Jógové karty jsou určené dětem od 3 let. Doporučená cena: 349 Kč.

 

Dětské masážní karty a Dětské relaxační karty známé holandské autorky Helen Purperhart vycházejí v České republice poprvé, exkluzivně v rámci projektu Lali jóga. Obrázkové masážní karty jsou určené k masírování ve dvojicích. Naučí děti i dospělé zábavnou a hravou formou a za využití jejich fantazie intuici, ohleduplnosti i přemýšlení nad dotykem druhých. Text karty slouží jako předloha, masáž lze provádět podle vlastní fantazie a především tak, aby byla pro masírovaného příjemná. Dětské masážní karty jsou určené dětem od 3 let. Obrázkové relaxační karty jsou určené dětem od šesti let. Učí je, jak relaxovat a vědomě se uvolnit. Každý návod k relaxaci vezme děti na prohlídku vlastního nitra, která jim umožní se zklidnit a najít pocit bezpečí i posílit sebevědomí. Tak se naučí dívat se na situace běžného života jinak a lépe poznají samy sebe. Zkusit to samozřejmě mohou i dospělí. Součástí balení je vždy 55 karet formátu 15x15 cm. Doporučená cena: 299 Kč.

 

Kočka Salamba a pejsek Jogi jsou oblíbené postavy známé především z pořadu České televize Kouzelná školka, ve kterém učí děti základní jógové cviky a sestavy. Mandaly psa Jogiho a Mandaly kočky Salamby jsou určeny všem dětem, které rády malují a vymalovávají a baví je cvičit jógu. Motivy mandal vycházejí z ilustrací vzniklých pro projekt Lali jóga, jejichž autorkou je ilustrátorka Kateřina Mesdag: Lali cvičí jógu, Jak se zdraví sluníčko a Jógové karty I a II. Součástí publikace je návod, jak s mandalami pracovat. Průvodcem při vymalovávání mandal jsou čmeláci, kteří ukazují obtížnost tvarů – jeden čmelák znamená mandalu jednodušší, tři čmeláci těžkou. Mandaly jsou vytištěné na tvrdém papíru čtvercového formátu, aby se s nimi lépe pracovalo − kvalitní pevný papír bude vyhovovat všem dětem s jakýmikoli grafomotorickými potížemi nebo velkým přítlakem na tužku. Doporučená cena: 199 Kč

 

„Jsem moc ráda, že se dětská jóga stává čím dál tím populárnější, a to nejen mezi dětmi, ale i pedagogy, lékaři a dalšími odborníky. Snad se nám našimi novými produkty opět podaří přispět ke spojení cvičení, radosti a hravosti,“ říká Hanka Luhanová, zakladatelka projektu Lali jóga.

 

Veřejný slavnostní křest nových produktů uváděných na český trh v rámci projektu Lali jóga, konaný ve spolupráci s VZP, se uskuteční 12. září od 15.30 do 17.30 hodin v kině Perštýn v centru Prahy. Pro děti je připraven lákavý program se cvičením jógy a vybarvováním mandal. Moderátorkou křtu bude instruktorka jógy a herečka Petra Špindlerová.

 

Informace o cvičení jógy s dětmi a projektu Lali jóga na internetových stránkách.

 

Fotografie zaslala Markéta Faustová, 2media.cz, s.r.o., děkujeme.

Lali jóga uvádí na český trh unikátní novinkyLali jóga uvádí na český trh unikátní novinkyLali jóga uvádí na český trh unikátní novinky

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka