Kryoterapie

Kryoterapie je účinná metoda, která spočívá v krátkodobém pobytu uživatele v prostoru s velmi nízkou teplotou. Způsobuje intenzivní prokrvení kůže a svalů. Dochází k tvorbě řady prospěšných látek, které působí proti zánětům a bolestivost (např. kortikoidy, endorfiny). Je doplňkem léčení a rehabilitace u revmatologických, ortopedických onemocnění a některých poúrazových stavů.

Aplikace extrémního chladu neboli celotělová chladová terapie (CChT) patří mezi fyzikální lázeňské metody, které používají střídavých účinků vysokých a nízkých teplot obdobně jako sauna. Diametrálně se ovšem tyto metody liší v terapeutické teplotě a pohybovém režimu po proceduře: zatímco v sauně jsou běžné dosahovány teploty plus 60 až 110 st.C, používáme v polariu minus 110 až 160 st.C. Navíc po sauně klidně odpočíváme, kdežto po opuštění polaria je obvyklý pohyb a cvičení.

Metodu CChT poprvé vyzkoušel v sedmdesátých letech minulého století v Japonsku prof. Toshima Yamauchi, který dokonce používal teplot až minus 175 st.C. Postupně se pak rozšířila do západní části Německa, Polska, Rakouska a za téměř 30 let své existence ji na svém těle okusili miliony lidí z celého světa.

polarium libereckryoterapie - kabina

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka